Koulutuksen tiedot

Koulutusala

Sosiaali- ja terveysala

Paikkakunta

Jyväskylä

Opiskelutapa

Monimuoto-opiskelu

Laajuus

180 osaamispistettä, 1–2 vuotta

Hakuaika

Jatkuva haku

Hakeutuminen

Koulutukseen on jatkuva haku. Hakijat kutsutaan valintahaastatteluun.
Opintojen aloituksen ajankohdasta sovitaan henkilökohtaisesti opiskelemaan valittujen kanssa.

Kenelle

Kiinnostaako sinua työvalmennus? Tarvitsetko työvalmennuksen osaamiseesi päivitystä, laajentamista tai syventämistä? Voit suorittaa koko tutkinnon tai tutkinnon osia monimuoto-opintoina. Tarvitset opintojen ajaksi työpaikan, jossa voit tehdä työvalmennus työtä. Voit olla työsuhteessa tai työpaikalle voidaan tehdä koulutus- tai oppisopimus. Voit aloittaa opintosi joustavasti oman aikataulusi mukaan.

Kuvaus

Työvalmennuksen erikoisammattitutkinnon suorittanut työskentelee työvalmennustyössä asiakkaan työpaikalla tai työhön kuntoutuksen ja työelämään valmennuksen toimintayksikössä. Tutkinnon suorittaneen työtehtävät keskittyvät sellaisten henkilöiden kanssa työskentelyyn, jotka tarvitsevat erityistä tukea muutos- ja siirtymävaiheisiin työelämään pääsemiseksi, työelämässä pysymiseksi tai työhön palaamiseksi.

Tutkinnon suorittaneen henkilön työssä painottuvat yhdessä asiakkaan kanssa konkreettisten työelämävaihtoehtojen etsiminen ja edistäminen. Työhön kuuluu toimiminen asiakkaan toimintaympäristössä. Työhön sisältyy myös työvalmennuksen koordinoivia tehtäviä, kuten työnantaja- ja verkostoyhteistyötä sekä ohjaavia tehtäviä asiakastyön osalta.

Työvalmentajana voit toimia työvalmennuksen vastuuhenkilönä, asiantuntijana ja alan kehittämistehtävissä. Osaat toteuttaa työvalmennuksen asiakasprosessin sekä toimia työelämäasiantuntijana työvalmennuksessa.

Opinnot sisältävät lähiopetusta, itsenäistä opiskelua, verkko-opintoja ja työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Opiskelusi etenevät joustavasti henkilökohtaisen suunnitelmasi mukaisesti. Etäopiskelu on mahdollista.

Voit suorittaa myös yksittäisiä tutkinnon osia. Asiantuntijana toimiminen asiakkaan toimintaympäristössä ja palvelujärjestelmässä -tutkinnon osaa voit suorittaa verkko-opintoina oman aikataulun mukaan. Myös etäopiskelu on mahdollista.

Koulutuksen sisältö

Pakolliset tutkinnon osat 120 osp:
• Asiantuntijana toimiminen asiakkaan toimintaympäristössä ja palvelujärjestelmässä, 60 osp
• Työvalmennus asiakasprosessissa, 40 osp
• Työelämäasiantuntijuus työvalmennuksessa, 40 osp

Valinnainen tutkinnon osa 40 osp:
Opintoihin voi sisällyttää valinnaisen tutkinnon osan (40 osp) tämän tutkinnon muiden osaamisalojen tutkinnon osista tai sosiaali- ja terveysalan perustutkinnosta, muista ammattitutkinnoista tai erikoisammattitutkinnoista. Valinnainen osa voidaan myös sisällyttää tai tunnustaa tutkintoon jo aiemmin suoritetuista em. tutkinnoista.

Kustannukset

Ammatti- ja erikoisammattitutkinnot ovat maksullisia. Tämän koulutuksen opiskelijamaksu on koko tutkinnossa 590€ ja tutkinnon osassa 190€. Oppisopimuskoulutus on opiskelijalle maksutonta.

Lisää koulutuksesta

Otsikko

Sopisiko sinulle oppisopimus?

Kuvaus

Yhdistä työnteko ja opiskelu! Meidän kauttamme voit opiskella oppisopimuksella minkä tahansa työtehtäviesi mukaisen toisen asteen ammatillisen tutkinnon tai tutkinnon osan.

Kuva

Kysy lisää, autamme mielellämme!

Gradia hakupalvelut

Ma–pe klo 9–12 sekä ma, ke ja to klo 13–15

Chat: gradia.fi/oppimaan
hakupalvelut@gradia.fi
040 341 6193

Karjalainen Kati

Tuntiopettaja (päätoiminen)

Osallisuus ja ohjaaminen, sosiaali- ja terveysala