Laajuus

Opintojen laajuus on 180 osaamispistettä. Koulutuksen suunniteltu kesto on n. 1,5 vuotta, henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti (HOKS).

Hakuaika

Jatkuva haku

Kenelle

Tutkinto sopii sinulle, joka toimit tai olet siirtymässä teollisuus- ja tuotantoalojen työnjohto-, esimies- tai asiantuntijatehtäviin, joihin sisältyy esimiesvastuuta.

Tällaisia tehtäviä voivat esimerkiksi olla työnjohtaja, kunnossapitotyönjohtaja tai -päällikkö, tuotantopäällikkö, vuoroesimies, tiimin vetäjä, työnohjaaja, projektipäällikkö, projektiryhmän tai -tiimin vetäjä, asennusvalvoja, tuotekehittäjä, laatupäällikkö, menetelmäkehittäjä tai -insinööri, tuotannonsuunnittelija jne.

Hakeutuminen

Hakemuksia otetaan vastaan jatkuvasti. Mahdollisuuksien ja/tai tarpeiden mukaan aloitusajankohta voidaan valita joustavasti.

Kelpoisuusvaatimukset

Tutkinnon suorittaminen edellyttää toimimista tuotannollisissa työnjohto- tai vastaavissa esimiestehtävissä.

Hakijat, joiden äidinkieli ei ole suomi ja jotka eivät ole toimittaneet riittävää todistusta kielitaidostaan, kutsutaan kielitaidon arviointiin. Lisätietoa kielitaidon arvioinnista: https://www.gradia.fi/kielitaidon-arviointi

Kuvaus

Tavoitteena on kehittää osaamistasi esimiestyössä ja vastuualueen johtamisessa tuotannon ja teollisuuden aloilla. Samalla kehitetään yrityksesi tai organisaatiosi ja oman vastuualueesi toimintaa sekä päivittäisjohtamisen tasolla että pidemmällä tähtäimellä.

Tutkinnon suorittaneena osaat johtaa vastuualueesi henkilöstöä ja tuotantotyötä, toimia organisaation turvallisuus- ja ympäristöasioiden linjausten ja ohjeiden mukaisesti sekä kehittää omia esimiestaitojasi.

Hallitset myös valitsemiesi tutkinnon osien erityisalueiden tiedot ja taidot. Nämä voivat liittyä tuotannon johtamiseen, henkilöstön osaamisen kehittämiseen, tuotannon kunnossapitotyön johtamiseen, projektinhallintaan tuotannollisessa ympäristössä tai tuotannon turvallisuus- ja ympäristöjohtamiseen.

Rakenne

Tuotannon esimiestyön erikoisammattitutkinto muodostuu yhdestä pakollisesta ja kahdesta valinnaisesta tutkinnon osasta.

Pakollinen tutkinnon osa
• Tuotantoalojen esimiehenä toimiminen

Valinnaiset tutkinnon osat (valitaan kaksi)
• Tuotannon johtaminen
• Henkilöstön osaamisen kehittäminen
• Tuotannon kunnossapitotyön johtaminen
• Projektinhallinta tuotannollisessa ympäristössä
• Tuotannon turvallisuus- ja ympäristöjohtaminen
• Tutkinnon osa tai osia toisesta ammatti- tai erikoisammattitutkinnosta (50 osp)

Monta tapaa opiskella

Joustava, työn ohessa toteutettava koulutus, 10-14 lähiopiskelupäivää ja työhön sekä omaan kehittymiseen valmentavat etätehtävät.

Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksena. Oppisopimuskoulutus edellyttää aina työsuhdetta tai yrittäjyyttä, ja sen voi aloittaa joustavasti. Lisätietoja www.gradia.fi/oppisopimuskoulutus/l17387. Jos sinulla on mahdollisuus opiskella oppisopimuksella, otathan yhteyttä suoraan työelämäkoordinaattoriin: Riikka Ylönen, riikka.ylonen@gradia.fi, p. 040 341 5343.

Tavoitteellisen urheilun ja opiskelun pystyy yhdistämään Gradiassa: www.gradia.fi/oppimaan/urheilijana-gradiassa.

Gradian opiskelijana voit tehdä myös Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston opintoja. EduFutura Jyväskylä tarjoaa opiskelijoille monipuoliset mahdollisuudet joustaviin opintopolkuihin ja ristiinopiskeluun. Lisätietoa: https://edufutura.fi/

Kustannukset

Ammatti- ja erikoisammattitutkinnot ovat maksullisia. Tämän koulutuksen opiskelijamaksu 1.8.2022 alkaen on 490€. Oppisopimuskoulus on opiskeliijalle maksutonta.

Jatko-opintomahdollisuudet

Yleinen jatko-opintokelpoisuus korkeakouluihin.

Hakupalvelut

040 341 6193
hakupalvelut@gradia.fi
chat gradia.fi/oppimaan
ma, ke, to klo 9-12, 12.30-15, ti 10-12, 12.30-14, pe 9-12


 

Tutkinnon perusteet

Katso ePerusteet

Paikkakunta

Jyväskylä