Laajuus

Opintojen laajuus on 180 osaamispistettä. Koulutuksen suunniteltu kesto on n. 1,5 vuotta, henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti (HOKS).

Hakuaika

Jatkuva haku

Kenelle

Tutkinto sopii sinulle, joka toimit tai olet siirtymässä teollisuus- ja tuotantoalojen työnjohto-, esimies- tai asiantuntijatehtäviin, joihin sisältyy esimiesvastuuta.

Tällaisia tehtäviä voivat esimerkiksi olla työnjohtaja, kunnossapitotyönjohtaja tai -päällikkö, tuotantopäällikkö, vuoroesimies, tiimin vetäjä, työnohjaaja, projektipäällikkö, projektiryhmän tai -tiimin vetäjä, asennusvalvoja, tuotekehittäjä, laatupäällikkö, menetelmäkehittäjä tai -insinööri, tuotannonsuunnittelija jne.

Hakeutuminen

Hakemuksia otetaan vastaan jatkuvasti. Seuraava suunniteltu aloitus on syksyllä 2019, mikäli hakijoita on riittävästi. Mahdollisuuksien ja/tai tarpeiden mukaan aloitusajankohta voidaan valita joustavasti.

Kelpoisuusvaatimukset

Tutkinnon suorittaminen edellyttää toimimista tuotannollisissa työnjohto- tai vastaavissa esimiestehtävissä.

Hakijat, joiden äidinkieli on muu kuin suomi tai kielitaitoa ei ole muuten voitu todentaa, kutsutaan kielikokeeseen. Lisätietoa kielitaidon arvioinnista: www.gradia.fi/kielikoe

Kuvaus

Tavoitteena on kehittää osaamistasi esimiestyössä ja vastuualueen johtamisessa tuotannon ja teollisuuden aloilla. Samalla kehitetään yrityksesi tai organisaatiosi ja oman vastuualueesi toimintaa sekä päivittäisjohtamisen tasolla että pidemmällä tähtäimellä.

Tutkinnon suorittaneena osaat johtaa vastuualueesi henkilöstöä ja tuotantotyötä, toimia organisaation turvallisuus- ja ympäristöasioiden linjausten ja ohjeiden mukaisesti sekä kehittää omia esimiestaitojasi.

Hallitset myös valitsemiesi tutkinnon osien erityisalueiden tiedot ja taidot. Nämä voivat liittyä tuotannon johtamiseen, henkilöstön osaamisen kehittämiseen, tuotannon kunnossapitotyön johtamiseen, projektinhallintaan tuotannollisessa ympäristössä tai tuotannon turvallisuus- ja ympäristöjohtamiseen.

Rakenne

Tuotannon esimiestyön erikoisammattitutkinto muodostuu yhdestä pakollisesta ja kahdesta valinnaisesta tutkinnon osasta.

Pakollinen tutkinnon osa
- Tuotantoalojen esimiehenä toimiminen

Valinnaiset tutkinnon osat (valitaan kaksi):
- Tuotannon johtaminen
- Henkilöstön osaamisen kehittäminen
- Tuotannon kunnossapitotyön johtaminen
- Projektinhallinta tuotannollisessa ympäristössä
- Tuotannon turvallisuus- ja ympäristöjohtaminen
- Tutkinnon osa tai osia toisesta ammatti- tai erikoisammattitutkinnosta (50 osp).

Monta tapaa opiskella

Joustava, työn ohessa toteutettava koulutus, 10-14 lähiopiskelupäivää ja työhön sekä omaan kehittymiseen valmentavat etätehtävät.

Kustannukset

Koulutusmaksu 400 €.

Jatko-opintomahdollisuudet

Yleinen jatko-opintokelpoisuus korkeakouluihin.

HAKUPALVELUT

040 341 6193 tai
hakupalvelut@gradia.fi
Puhelinaika
ma–to klo 10–15.30
pe ja aattopäivinä klo 10–14

Tutkinnon perusteet

Katso ePerusteet

Paikkakunta

Jyväskylä