Laajuus

Opintojen laajuus on 180 osaamispistettä. Koulutuksen suunniteltu kesto on n. 2-3 vuotta henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti (HOKS).

Aika

-

Hakuaika

Yhteishaku

Kenelle

Oletko luotettava, tunnollinen ja vastuuntuntoinen? Haluatko tehdä monipuolista työtä haastavissa turvallisuustehtävissä? Turvallisuusalalla pääset työskentelemään yksityisen turvallisuusalan yrityksissä sekä julkishallinnollisissa turvallisuusorganisaatioissa.

Kelpoisuusvaatimukset

Peruskoulun päättötodistus.

Koulutukseen hakeutuville järjestetään pääsy- ja soveltuvuuskoe 8.-12.5.2023. Hakija saa sähköpostilla kutsun yhteen koepäivään.

Koe koostuu ennakkotehtävästä ja teoriaosuudesta, joissa mitataan kykyä etsiä tietoa sekä tuottaa tekstiä. Kokeeseen kuuluu myös fyysinen osuus, jossa mitataan hakijan motivaatiota ja fyysistä suorituskykyä. Kokeen sisällöstä ja järjestelyistä tiedotetaan tarkemmin hakijoille koekutsun yhteydessä. Koe on hakijalle yksipäiväinen.

Kaikista turvallisuusalan koulutukseen valituista haetaan Suojelupoliisilta suppea turvallisuusselvitys, jossa poliisi tarkastaa, ettei hakijalla ole taustallaan rikoksia tai käyttäytymistä, joka estää alalle työllistymisen.

Tällä alalla noudatetaan tutkintokohtaisia terveydentilavaatimuksia, jotka voivat olla opiskelijaksi ottamisen esteenä (SORA-lainsäädäntö). Sinulta voidaan pyytää terveydentilaasi koskevia tietoja opiskelijaksi ottamisen arviointia ja päätöksentekoa varten milloin tahansa hakeutumisvaiheen aikana. Lisätietoja: www.gradia.fi/oppimaan/sora-lainsaadanto

Kuvaus

Turvallisuusalan perustutkinto tarjoaa monipuolisen tietotaidon turvallisuusalalla työskentelyyn sekä mahdollistaa jatko-opintoihin hakeutumisen. Turvallisuusalan opinnot koostuvat muun muassa lainsäädännön opiskelusta, käytännön harjoituksista, liikuntakoulutuksesta ja korttikoulutuksista. Opintojen aikana suoritetaan vartijan ja järjestyksenvalvojan korttikoulutukset, jotka suoritettuaan opiskelija voi hakea hyväksyntää vartijaksi ja järjestyksenvalvojaksi poliisilaitokselta.

Turvallisuusalan työtehtävissä toimiminen edellyttää oma-aloitteisuutta, asiakaspalveluosaamista, kielitaitoa, paineensietokykyä, pitkäjänteisyyttä sekä fyysistä toimintakykyä. Turvallisuusalan opiskelija voi valmistuttuaan työskennellä muun muassa vartijana, järjestyksenvalvojana, vastaanottovirkailijana, vahtimestarina, turvajärjestelmien suunnittelijana tai asentajana sekä tietoturvan parissa.

Rakenne

Turvallisuusalan perustutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp).

Pakollinen tutkinnon osa
• Turvallisuusvalvojan palvelutehtävissä toimiminen 30 osp
• Riskienhallinta ja turvallisuusdokumenttien laatiminen 25 osp

Valinnaiset tutkinnon osat 90 osp, esimerkiksi
• Vartiointitehtävissä toimiminen 30 osp
• Uhkatilanteisiin varautuminen ja tilannehallinta 15 osp

Yhteiset tutkinnon osat 35 osp
• Viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen
• Matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen
• Yhteiskunta- ja työelämäosaaminen

Monta tapaa opiskella

Opintosi koostuvat lähi- tai verkko-opinnoista, erilaisista oppimistehtävistä, projekteista sekä työssäoppimisesta. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen opiskelusuunnitelma (HOKS), jota päivitetään koko koulutuksen ajan.

Tavoitteellisen urheilun ja opiskelun pystyy yhdistämään Gradiassa, lue lisää täältä: www.gradia.fi/oppimaan/urheilijana-gradiassa.
Ilmoita yhteishaun hakulomakkeella, että olet kiinnostunut urheilijan ammatillisesta koulutuksesta ja vastaa hakulomakkeelle aukeaviin Urheilijan lisätietokysymyksiin.

Kahden tutkinnon opinnoissa opiskellaan samanaikaisesti ammatillinen perustutkinto ja ylioppilastutkinto: www.gradia.fi/oppimaan/kahden-tutkinnon-opinnot.

Kustannukset

Oppivelvolliset saavat maksutta opiskeluajalleen käyttöönsä opinnoissa tarvittavat oppimateriaalit, tietokoneen sekä muut välttämättömät opiskeluun tarvittavat työasut ja -välineet. Erityisvälineet, kuten soittimet tai urheiluvälineet, opiskelijat hankkivat itse. Opetus ja ruokailu ovat kaikille perustutkinto-opiskelijoille maksuttomia.

Tietoa kustannuksista niille, joita maksuttomuus ei koske:
Opiskelija kustantaa koulutukseen sisältyvät lupakortit ja viranomaismaksut itse. Lisäksi opiskelijan hankittavaksi tulee muutama oppikirja opiskelun tueksi. Yhteensä hankinnat noin 250-300€.

Jatko-opintomahdollisuudet

Turvallisuusalan perustutkinnon jälkeen voit opiskella esimerkiksi turvallisuusalan ammattitutkinnon ja turvallisuusvalvojan erikoisammattitutkinnon. Lisäksi tutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin.

Hakupalvelut

040 341 6193
hakupalvelut@gradia.fi
chat gradia.fi/oppimaan
ma, ke, to klo 9-12, 12.30-15, ti 10-12, 12.30-14, pe 9-12


 

Tutkinnon perusteet

Katso ePerusteet

Aika

-

Paikkakunta

Jyväskylä

Koulutuksen osoite

Viitaniemi, Viitaniementie 1 A, 40720 Jyväskylä