Koulutuksen tiedot

Koulutusala

Sosiaali- ja terveysala

Paikkakunta

Jyväskylä

Toteutusaika

-

Laajuus

Opintojen laajuus on 45 osaamispistettä. Koulutuksen suunniteltu kesto määritellään henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti (HOKS).

Hakuaika

-

Hakeutuminen

Hakuaika 8.11.2023 alkavaan koulutukseen on 6.10.2023 saakka.

Hakijat haastatellaan ennen opintojen aloittamista. Sinulle tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS) ja opintojesi kesto määritellään tässä yhteydessä. Keskimäärin tutkinnon osan suorittamiseen menee yksi lukukausi. Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksena.

Kenelle

Tarvitsetko työssäsi lisää osaamista toimintakyvyn ja oppimisen tukemiseen kehitysvamma-alalla? Opiskele vammaisalan ammattitutkintoon kuuluva tutkinnon osa Toimintakyvyn ja oppimisen tukeminen.

Kuvaus

Toimintakyvyn ja oppimisen tukeminen -tutkinnon osa antaa lisää valmiuksia

• suunnitella työtä yksilökeskeisesti ja tukea vammaisen henkilön toimintakykyä.
• tukea itsenäistä elämää hyödyntäen oppimisen ja ohjaamisen periaatteita ja menetelmiä
• ottaa huomioon motoriset taidot, aistivammat ja autismikirjon häiriöt toimintakyvyn tukemisessa
• arvioida ja kehittää toimintaa toimintakyvyn ja oppimisen tukemisessa

Koulutukseen sisältyy toimintakyvyn kuvauksen ja arvioinnin lisäksi perustietoa kehitysvammaisuuteen liittyvistä oppimisen erityispiirteistä, lisävammoista ja sairauksista, sekä niiden vaikutuksesta oppimiseen. Samoin yksilökeskeisen työskentelyn menetelmistä oppimisen ja ohjaamisen tukemisessa.

Koulutuksen sisältö

Koulutuksen aikana opiskellaan yksi tutkinnon osa vammaisalan ammattitutkinnosta (kehitysvamma-alan osaamisala), Toimintakyvyn ja oppimisen tukeminen, 45 osp.

Tutkinnon osan työssä oppiminen ja näyttö tehdään kehitysvamma-alan työtehtävissä ja ympäristöissä, joissa tuetaan monipuolisesti asiakkaiden toimintakykyä ja oppimista.

Kustannukset

Ammatti- ja erikoisammattitutkinnot ovat maksullisia. Tämän koulutuksen opiskelijamaksu on tutkinnon osassa 190€ ja koko tutkinnossa 490€. Oppisopimuskoulutus on opiskelijalle maksutonta.

Lisää koulutuksesta

Title

Sopisiko sinulle oppisopimus?

Description

Yhdistä työnteko ja opiskelu! Meidän kauttamme voit opiskella oppisopimuksella minkä tahansa työtehtäviesi mukaisen toisen asteen ammatillisen tutkinnon tai tutkinnon osan.

Image

Monta tapaa opiskella

Opinnot sisältävät yhden lähipäivän 8t (8.11.2023) ja verkko-opintoja 32t (Moodle-oppimisympäristö), itsenäistä opiskelua sekä työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Tutkinnon osassa vaadittava ammattitaito osoitetaan näytössä, joka järjestetään työpaikallasi.

Jos työskentelet jo alan työtehtävissä ja haluat opiskella oppisopimuksella, hakeudu oppisopimuskoulutukseen tästä: www.gradia.fi/oppisopimuskoulutus/l17387

Kysy lisää, autamme mielellämme!

Gradia hakupalvelut

Ma–pe klo 9–12 sekä ma, ke ja to klo 13–15

Chat: gradia.fi/oppimaan
hakupalvelut@gradia.fi
040 341 6193

Mäkelä Niina

Lehtori (opettaja)

Sosiaali- ja terveysala