Koulutuksen tiedot

Koulutusala

Sosiaali- ja terveysala

Paikkakunta

Jyväskylä

Opiskelutapa

Monimuoto-opiskelu

Laajuus

45 osaamispistettä

Hakuaika

Jatkuva haku

Hakeutuminen

Koulutukseen on jatkuva haku.

Kenelle

Tarvitsetko työssäsi osaamista toimintakyvyn ja oppimisen tukemiseen kehitysvammatyössä? Opiskele vammaisalan ammattitutkintoon sisältyvä tutkinnon osa Toimintakyvyn ja oppimisen tukeminen.

Kuvaus

Toimintakyvyn ja oppimisen tukeminen -tutkinnon osa antaa lisää valmiuksia

• suunnitella työtä yksilökeskeisesti ja tukea vammaisen henkilön toimintakykyä.
• tukea itsenäistä elämää hyödyntäen oppimisen ja ohjaamisen periaatteita ja menetelmiä
• ottaa huomioon motoriset taidot, aistivammat ja autismikirjon häiriöt toimintakyvyn tukemisessa
• arvioida ja kehittää toimintaa toimintakyvyn ja oppimisen tukemisessa

Koulutukseen sisältyy toimintakyvyn kuvauksen ja arvioinnin menetelmiin perehtymisen lisäksi perustietoa kehitysvammaisuuteen liittyvistä oppimisen erityispiirteistä, lisävammoista ja sairauksista, sekä niiden vaikutuksesta oppimiseen. Samoin yksilökeskeisen työskentelyn menetelmistä oppimisen ja ohjaamisen tukemisessa.

Opiskelu tapahtuu itsenäisenä verkko-opiskeluna (Moodle-oppimisympäristössä) ja työssä oppimisena kehitysvammatyössä. Työssä oppimista tehdään samanaikaisesti teoriaopintojen kanssa. Tutkinnon osassa vaadittava ammattitaito osoitetaan näytössä kehitysvammatyössä.

Koulutuksen sisältö

Koulutuksen aikana opiskellaan yksi tutkinnon osa vammaisalan ammattitutkinnosta (kehitysvamma-alan osaamisala), Toimintakyvyn ja oppimisen tukeminen, 45 osp. Keskimäärin tutkinnon osan suorittamiseen menee yksi lukukausi. Sinulle tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS) ja opintojesi kesto määritellään tässä yhteydessä.

Kustannukset

Ammatti- ja erikoisammattitutkinnot ovat maksullisia. Tämän koulutuksen opiskelijamaksu on tutkinnon osassa 190€ ja koko tutkinnossa 490€. Oppisopimuskoulutus on opiskelijalle maksutonta.

Lisää koulutuksesta

Otsikko

Sopisiko sinulle oppisopimus?

Kuvaus

Yhdistä työnteko ja opiskelu! Meidän kauttamme voit opiskella oppisopimuksella minkä tahansa työtehtäviesi mukaisen toisen asteen ammatillisen tutkinnon tai tutkinnon osan.

Kuva

Kysy lisää, autamme mielellämme!

Gradia hakupalvelut

Ma–pe klo 9–12 sekä ma, ke ja to klo 13–15

Chat: gradia.fi/hae-opiskelemaan

hakupalvelut@gradia.fi

Mäkelä Niina

Lehtori (opettaja)

Sosiaali- ja terveysala