Laajuus

Opintojen laajuus on 120 osaamispistettä. Koulutuksen suunniteltu kesto on n. n. 1 lukuvuosi henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti (HOKS).

Hakuaika

Jatkuva haku

Kenelle

Haluatko syventää nykyistä osaamistasi ravintolan asiakaspalvelutehtävissä? Tämä koulutus on soveltuu sinulle, jos olet jo suorittanut alan perustutkinnon ja/tai sinulla on riittävän vahva työkokemus alalta.

Hakeutuminen

Koulutukseen on jatkuva haku. Seuraava opintojen aloitus on 1.10.2021. Opiskelijavalinnassa huomioidaan 18.8.2021 mennessä saapuneet hakemukset.

Kelpoisuusvaatimukset

Koulutus sopii henkilölle, joka on suorittanut alan perustutkinnon ja/tai hänellä on riittävän vahva työkokemus alalta.

Hakijat kutsutaan valintahaastatteluun. Hakemus peruuntuu, jos ei osallistu haastatteluun.

Hakijat, joiden äidinkieli ei ole suomi ja jotka eivät ole toimittaneet riittävää todistusta kielitaidostaan, kutsutaan seuraavaan mahdolliseen kielikokeeseen. Lisätietoa kielitaidon arvioinnista: www.gradia.fi/kielikoe.

Kuvaus

Opinnot suoritetaan joustavasti työn ohessa, mikä edellyttää työpaikkaa/työssä oppimispaikkaa juomapainotteisen ravintolan baarityötehtävissä. Opiskelu koostuu noin 4 lähiopetuspäivästä kuukaudessa sekä etäopinnoista ja työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta. Koulutuksen alussa selvitetään aiemman koulutuksen ja työkokemuksen kautta hankittu osaaminen sekä määritellään henkilökohtaisesti opintojen sisältö ja kesto. Mikäli tarvittava ammattitaito on jo valmiina, voidaan tutkinnon osassa vaadittava osaaminen osoittaa suoraan näyttönä ilman valmistavaa koulutusta.

Tutkinnon suoritettuasi saat monipuolisen osaamisen tarjoilijan työstä ja voit työskennellä laajasti erilaisin liikeideoin toimivien ravitsemisliikkeiden asiakaspalvelutehtävissä.

Rakenne

Tutkinnon laajuus on 120 osaamispistettä.

Pakolliset tutkinnon osat
• Ravintolan tarjoilutyössä toimiminen 40 osp
• Ruokaravintolassa toimiminen 45 osp

Valinnaisia tutkinnon osia yhteensä 35 osp.

Monta tapaa opiskella

Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksena. Oppisopimuskoulutus edellyttää aina työsuhdetta tai yrittäjyyttä, ja sen voi aloittaa joustavasti. Lisätietoja: www.gradia.fi/oppisopimuskoulutus/l17387.

Tavoitteellisen urheilun ja opiskelun pystyy yhdistämään Gradiassa: www.gradia.fi/oppimaan/urheilijana-gradiassa.

Gradian opiskelijana voit tehdä myös Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston opintoja. EduFutura Jyväskylä tarjoaa opiskelijoille monipuoliset mahdollisuudet joustaviin opintopolkuihin ja ristiinopiskeluun. Lisätietoa: https://edufutura.fi/

Kustannukset

Omaehtoisen koulutuksen koulutusmaksu on 400 euroa. Oppisopimuskoulutus on maksuton.

Hakupalvelut

040 341 6193
hakupalvelut@gradia.fi
chat gradia.fi/oppimaan
ma, ke ja to klo 9–15, ti ja pe klo 10–14 

Tutkinnon perusteet

Katso ePerusteet

Paikkakunta

Jyväskylä