Laajuus

Opintojen laajuus on 120 osaamispistettä. Koulutuksen suunniteltu kesto on n. n. 1 lukuvuosi henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti (HOKS).

Aika

-

Hakuaika

-

Kenelle

Haluatko syventää nykyistä osaamistasi ravintolan asiakaspalvelutehtävissä? Tämä koulutus on soveltuu sinulle, jos olet jo suorittanut alan perustutkinnon ja/tai sinulla on riittävän vahva työkokemus alalta.

Hakeutuminen

Hakemuksesi saavuttua sinut kutsutaan haastatteluun. Opiskelijavalinnat koulutukseen tehdään hakemuksen ja valintahaastattelun perusteella.

Seuraava hakuaika koulutukseen on 2.6.-2.8.2023. Koulutus alkaa 5.9.2023. Sen jälkeen koulutukseen on jatkuva haku ja joustava aloitusaika.

Tätä koulutusta järjestetään myös työvoimakoulutuksena. Jos olet työttömänä tai työttömyysuhanalaisena työnhakijana, sinulla on mahdollista hakeutua myös TE-palveluiden verkkosivujen kautta: https://koulutukset.te-palvelut.fi/kt/713560?searchPhrase=gradia&&&anno…

Kelpoisuusvaatimukset

Koulutus sopii henkilölle, joka on suorittanut alan perustutkinnon ja/tai hänellä on riittävän vahva työkokemus alalta.

Hakijat kutsutaan valintahaastatteluun. Hakemus peruuntuu, jos ei osallistu haastatteluun.

Hakijat, joiden äidinkieli ei ole suomi ja jotka eivät ole toimittaneet riittävää todistusta kielitaidostaan, kutsutaan kielitaidon arviointiin. Tämän haun kielitaidon arviointi on ti 6.6.2023. Lisätietoa kielitaidon arvioinnista: https://www.gradia.fi/kielitaidon-arviointi

Kuvaus

Opinnot suoritetaan joustavasti työn ohessa, mikä edellyttää työpaikkaa/työssä oppimispaikkaa juomapainotteisen ravintolan baarityötehtävissä. Opiskelu koostuu noin 4 lähiopetuspäivästä kuukaudessa sekä etäopinnoista ja työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta. Koulutuksen alussa selvitetään aiemman koulutuksen ja työkokemuksen kautta hankittu osaaminen sekä määritellään henkilökohtaisesti opintojen sisältö ja kesto. Mikäli tarvittava ammattitaito on jo valmiina, voidaan tutkinnon osassa vaadittava osaaminen osoittaa suoraan näyttönä ilman valmistavaa koulutusta.

Tutkinnon suoritettuasi saat monipuolisen osaamisen tarjoilijan työstä ja voit työskennellä laajasti erilaisin liikeideoin toimivien ravitsemisliikkeiden asiakaspalvelutehtävissä.

Rakenne

Tutkinnon laajuus on 120 osaamispistettä.

Pakolliset tutkinnon osat
• Ravintolan tarjoilutyössä toimiminen 40 osp
• Ruokaravintolassa toimiminen 45 osp

Valinnaisia tutkinnon osia yhteensä 35 osp.

Monta tapaa opiskella

Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksena. Oppisopimuskoulutus edellyttää aina työsuhdetta tai yrittäjyyttä, ja sen voi aloittaa joustavasti. Lisätietoja: www.gradia.fi/oppisopimuskoulutus/l17387.

Tavoitteellisen urheilun ja opiskelun pystyy yhdistämään Gradiassa: www.gradia.fi/oppimaan/urheilijana-gradiassa.

Gradian opiskelijana voit tehdä myös Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston opintoja. EduFutura Jyväskylä tarjoaa opiskelijoille monipuoliset mahdollisuudet joustaviin opintopolkuihin ja ristiinopiskeluun. Lisätietoa: https://edufutura.fi/

Kustannukset

Ammatti- ja erikoisammattitutkinnot ovat maksullisia. Tämän koulutuksen opiskelijamaksu on koko tutkinnossa 390€ ja tutkinnon osassa 190€. Oppisopimuskoulutus on opiskelijalle maksutonta.

Hakupalvelut

040 341 6193
hakupalvelut@gradia.fi
chat gradia.fi/oppimaan
ma, ke, to klo 9-12, 12.30-15, ti 10-12, 12.30-14, pe 9-12


 

Tutkinnon perusteet

Katso ePerusteet

Aika

-

Paikkakunta

Jyväskylä