Laajuus

Opintojen laajuus on 180 osaamispistettä. Koulutuksen suunniteltu kesto on n. 2-3 vuotta, henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti (HOKS).

Aika

-

Hakuaika

Yhteishaku

Kenelle

Haluatko tehdä töitä käsillä ja nähdä heti töittesi tuloksen? Oletko oma-aloitteinen, luova ja huolellinen? Talonrakentajana pääset monipuolisiin ja vaihteleviin työpaikkoihin ja -olosuhteisiin työskentelemään erilaisilla työvälineillä ja materiaaleilla itsenäisesti ja yhteistyössä eri ammattiryhmien kanssa.

Kelpoisuusvaatimukset

Peruskoulun päättötodistus.

Kuvaus

Opinnoissasi opit mm. kirvesmies-, muuraus-, laatoitus- ja betonointi- ja raudoitustöitä.

Talonrakentajat työskentelevät sekä uudis- että korjausrakennustyömailla. Uudisrakentaminen noudattaa taloussuhdanteita ja korjausrakentajia tarvitaan jatkuvasti.

Rakenne

Rakennusalan perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp).

Pakolliset tutkinnon osat 70 osp
*Rakennustyömaalla toimiminen 25 osp
*Perustusvaiheen työt 15 osp
*Runkovaiheen työt 30 osp

Valinnaiset tutkinnon osat 75 osp esim.
*Sisävalmistusvaiheen työt 15 osp
*Ovi- ja ikkunatyöt 15 osp
*Ulkoverhoustyöt 15 osp
*Kattotyöt 30 osp
*Muuraus 15 osp
*Laatoitus 15 osp
*Raudoitus ja betonointi 15 osp
*Muottityöt 15 osp
*Korjausrakentaminen 30 osp
*Telinetyöt 15 osp

Yhteiset tutkinnon osat 35 osp
* Viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen
* Matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen
* Yhteiskunta- ja työelämäosaaminen

Monta tapaa opiskella

Opintosi koostuvat lähi- tai verkko-opinnoista, erilaisista oppimistehtävistä, projekteista sekä työssäoppimisesta. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen opiskelusuunnitelma (HOKS), jota päivitetään koko koulutuksen ajan.

Tavoitteellisen urheilun ja opiskelun pystyy yhdistämään Gradiassa, lue lisää täältä: www.gradia.fi/oppimaan/urheilijana-gradiassa.
Ilmoita yhteishaun hakulomakkeella, että olet kiinnostunut urheilijan ammatillisesta koulutuksesta ja vastaa hakulomakkeelle aukeaviin Urheilijan lisätietokysymyksiin.

Kahden tutkinnon opinnoissa opiskellaan samanaikaisesti ammatillinen perustutkinto ja ylioppilastutkinto: www.gradia.fi/oppimaan/kahden-tutkinnon-opinnot.

Kustannukset

Oppivelvolliset saavat maksutta opiskeluajalleen käyttöönsä opinnoissa tarvittavat oppimateriaalit, tietokoneen sekä muut välttämättömät opiskeluun tarvittavat työasut ja -välineet. Erityisvälineet, kuten soittimet tai urheiluvälineet, opiskelijat hankkivat itse. Opetus ja ruokailu ovat kaikille perustutkinto-opiskelijoille maksuttomia.

Tietoa kustannuksista niille, joita maksuttomuus ei koske:
Työkalut, tulityö- ja työturvallisuuskortit sekä oppikirjat, yhteensä n. 150 €.

Työkalut ja oppikirjat hankitaan yhteishankintana. Ne laskutetaan opiskelijoilta syyslukukauden aikana ja ne jäävät opiskelijoille ammattiin valmistumisen jälkeen.

Jatko-opintomahdollisuudet

Rakennusalan perustutkinnon jälkeen voit opiskella esimerkiksi talonrakennusalan ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon.
Tutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Voit opiskella esimerkiksi rakennusmestariksi, insinööriksi tai diplomi-insinööriksi.

Hakupalvelut

040 341 6193
hakupalvelut@gradia.fi
chat gradia.fi/oppimaan
ma, ke, to klo 9-12, 12.30-15, ti 10-12, 12.30-14, pe 9-12


 

Tutkinnon perusteet

Katso ePerusteet

Aika

-

Paikkakunta

Jyväskylä

Koulutuksen osoite

Viitaniemi, Viitaniementie 1 E, 40720 Jyväskylä