Laajuus

Opintojen laajuus on 150 osaamispistettä. Koulutuksen suunniteltu kesto on n. 1 – 2 vuotta, henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaisesti.

Hakuaika

Jatkuva haku

Kenelle

Talonrakennusalan ammattitutkinto on tarkoitettu henkilölle, joka työskentelee talonrakennusalalla ja haluaa kehittää osaamistaan.

Hakeutuminen

Koulutusta toteutetaan ainoastaan oppisopimuskoulutuksena. Oppisopimuskoulutus edellyttää työsuhdetta tai yrittäjyyttä. Oppisopimuskoulutukseen hakeudutaan täältä: https://www.gradia.fi/oppisopimuskoulutus/l17387

Kelpoisuusvaatimukset

Koulutus edellyttää oppisopimustyöpaikkaa rakennusalan yrityksessä Keski-Suomen alueella. Oppisopimuskoulutuksen ehtoihin voit tutustua täällä: https://www.gradia.fi/oppimaan/oppisopimus/oppisopimus-hakijalle.

Kuvaus

Osaamisen hankinta tapahtuu oppisopimustyöpaikassa. Sinulla tulee olla työpaikka rakennusalan yrityksessä, jossa voit osoittaa tutkinnon mukaiset ammattitaitovaatimukset.

Talonrakennusalan ammattitutkinnon suoritettuasi sinulla on talonrakennusalan ammattitytöntekijältä edellytettävä ammattitaito. Osaat toimia rakennustyömaalla laadukkaasti huomioiden asiakkaiden vaatimukset ja työmarkkinoiden pelisäännöt. Kykenet opastamaan muita ja valvomaan muiden suorittamia tehtäviä. Suoriudut työtehtävistä ammattityöntekijän joutuisuudella ja toimit taloudellisesti. Pystyt viestimään ja tuottaamaan tarvittaessa tehtäviisi liittyviä tekstejä suomeksi tai ruotsiksi.

Rakenne

Talonrakennusalan ammattitutkinto 150 osp

Pakollinen tutkinnon osa
• Talouden, työn ja työympäristön hallinta 30 osp

Valinnaiset tutkinnon osat yht. 120 osp
Osia voi valita esim. betonirakentamisesta, puurakentamisesta, muuratuista rakenteista, metallirakenteista, korjausrakentamisesta ja eristyksestä ja teknisisitä töistä.

Monta tapaa opiskella

Toteutus oppisopimuskoulutuksena, mikä edellyttää aina työsuhdetta tai yrittäjyyttä, ja sen voi aloittaa joustavasti. Lisätietoja: https://www.gradia.fi/oppisopimuskoulutus/l17387

Gradian opiskelijana voit tehdä myös Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston opintoja. EduFutura Jyväskylä tarjoaa opiskelijoille monipuoliset mahdollisuudet joustaviin opintopolkuihin ja ristiinopiskeluun. Lisätietoa: https://edufutura.fi/

Kustannukset

Oppisopimuskoulutus on opiskelijalle maksutonta.

Jatko-opintomahdollisuudet

Tutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden yliopistoihin ja ammattikorkeakouluihin.

Hakupalvelut

040 341 6193
hakupalvelut@gradia.fi
chat gradia.fi/oppimaan
ma, ke, to klo 9-12, 12.30-15, ti 10-12, 12.30-14, pe 9-12


 

Tutkinnon perusteet

Katso ePerusteet

Paikkakunta

Jyväskylä