Laajuus

Opintojen laajuus on 150 osaamispistettä. Koulutuksen suunniteltu kesto on n. 1-1,5 vuotta, henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti (HOKS).

Aika

-

Hakuaika

-

Kenelle

Tutkinto soveltuu henkilölle, joka haluaa toimia kokkina erilaisissa majoitus- ja ravitsemisalan yrityksissä tai haluaa laajentaa ja syventää nykyistä osaamistaan ruokapalvelutehtävissä. Suurtalousruoanvalmistuksen osaamisalan suorittanut suurtalouskokki työskentelee ammattikeittiössä kokin työtehtävissä.

Hakeutuminen

Koulutus järjestetään myös työvoimakoulutuksena. Työvoimakoulutukseen voit hakea TE-hallinnon internet-sivujen kautta osoitteessa https://koulutukset.te-palvelut.fi/kt/692341?searchPhrase=jyv%C3%A4skyl…

Kelpoisuusvaatimukset

Ammattitutkinnon opiskelu on itsenäistä työelämän tarpeiden mukaisesti kohdennettua ammatin opiskelua, joka on perustutkintoa syvällisempää tai kohdistuu rajatumpiin työtehtäviin. Pääsääntöisesti tutkinnon suorittaminen vaatii alan perustutkinnon tai muun vastaavan perusosaamisen. Lisäksi pystyt toimimaan itsenäisesti ruokapalvelutehtävissä erilaisin liikeideoin tai toiminta-ajatuksin toimivissa ravintoloissa, julkisen sektorin toimipaikoissa tai yrittäjänä.

Hakijat, joiden äidinkieli on muu kuin suomi tai kielitaitoa ei ole muuten voitu todentaa, kutsutaan kielikokeeseen. Lisätietoa kielitaidon arvioinnista: www.gradia.fi/kielikoe

Kuvaus

Tutkinnon suoritettuasi saat monipuolisen osaamisen kokin työstä ja voit työskennellä laajasti erilaisin liikeideoin toimivien ravitsemisliikkeiden ruokapalvelutehtävissä.

Rakenne

Tutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä.

Pakollinen tutkinnon osa:
Ruoanvalmistus suurtaloudessa, 60 osp

Valinnaiset tutkinnon osat, 90 osp, esimerkiksi:
Erityisruokavalioaterioiden valmistaminen, 50 osp
Kasvisruokien valmistaminen, 40 osp
Kylmänä tarjottavien ruokien valmistaminen, 50 osp
Ruoanvalmistus eri tuotantomenetelmillä, 30 osp
Ruoanvalmistus tilauspalvelussa, 40 osp
Toisen osaamisalan pakollinen tutkinnon osa, 40 osp

Monta tapaa opiskella

Opiskeluun kuuluu lähiopetusta, ohjattua etäopiskelua, ennakko- ja kehittämistehtäviä sekä työelämässä oppimista. Opiskelu on mahdollista työn ohessa, ja voit suorittaa joko koko tutkinnon tai yksittäisiä tutkinnon osia.

Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksena. Oppisopimuskoulutus edellyttää aina työsuhdetta tai yrittäjyyttä. Lisätietoja: www.gradia.fi/oppisopimuskoulutus/l17387.

Kustannukset

TE- koulutus on opiskelijalle maksuton.
Myös oppisopimuskoulutus on maksuton.
Omaehtoisen koulutuksen koulutusmaksu on 400 euroa.

HAKUPALVELUT

040 341 6193 tai
hakupalvelut@gradia.fi
Puhelinaika
22.6.–31.7. ma–pe klo 09–12

Tutkinnon perusteet

Katso ePerusteet

Aika

-

Paikkakunta

Jyväskylä