Laajuus

Opintojen laajuus on 150 osaamispistettä. Koulutuksen suunniteltu kesto on n. 1-1,5 vuotta, henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti (HOKS).

Aika

-

Hakuaika

-

Kenelle

Tutkinto soveltuu henkilölle, joka haluaa toimia kokkina erilaisissa majoitus- ja ravitsemisalan yrityksissä tai haluaa laajentaa ja syventää nykyistä osaamistaan ruokapalvelutehtävissä. Suurtalousruoanvalmistuksen osaamisalan suorittanut suurtalouskokki työskentelee ammattikeittiössä kokin työtehtävissä.

Hakeutuminen

Koulutuksen seuraavat haku- ja aloitusajat ovat:
• Hakuaika 2.6.-2.8.2023, aloitus 5.9.2023
• 5.9.2023 jälkeen jatkuva haku ja joustava aloitusaika.

Opintojen aloittaminen joustavasti voi olla mahdollista, jos sinulla on jo aikaisempia opintoja tästä tutkinnosta. Lisätietoja voit kysyä Hakupalveluista, yhteystiedot löydät sivun alareunasta.

Kelpoisuusvaatimukset

Ammattitutkinnon opiskelu on itsenäistä työelämän tarpeiden mukaisesti kohdennettua ammatin opiskelua, joka on perustutkintoa syvällisempää tai kohdistuu rajatumpiin työtehtäviin. Pääsääntöisesti tutkinnon suorittaminen vaatii alan perustutkinnon tai muun vastaavan perusosaamisen. Lisäksi pystyt toimimaan itsenäisesti ruokapalvelutehtävissä erilaisin liikeideoin tai toiminta-ajatuksin toimivissa ravintoloissa, julkisen sektorin toimipaikoissa tai yrittäjänä.

Hakijat, joiden äidinkieli ei ole suomi ja jotka eivät ole toimittaneet riittävää todistusta kielitaidostaan, kutsutaan kielitaidon arviointiin. Tämän haun kielitaidon arviointi on ti 6.6.2023. Lisätietoa kielitaidon arvioinnista: https://www.gradia.fi/kielitaidon-arviointi

Kuvaus

Tutkinnon suoritettuasi saat monipuolisen osaamisen kokin työstä ja voit työskennellä laajasti erilaisin liikeideoin toimivien ravitsemisliikkeiden ruokapalvelutehtävissä.

Rakenne

Tutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä.

Pakollinen tutkinnon osa
• Ruoanvalmistus suurtaloudessa 60 osp

Valinnaiset tutkinnon osat 90 osp, esimerkiksi:
• Erityisruokavalioaterioiden valmistaminen 50 osp
• Kasvisruokien valmistaminen 40 osp
• Kylmänä tarjottavien ruokien valmistaminen 50 osp
• Ruoanvalmistus eri tuotantomenetelmillä 30 osp
• Ruoanvalmistus tilauspalvelussa 40 osp
• Toisen osaamisalan pakollinen tutkinnon osa 40 osp

Monta tapaa opiskella

Opiskeluun kuuluu lähiopetusta, ohjattua etäopiskelua, ennakko- ja kehittämistehtäviä sekä työelämässä oppimista. Opiskelu on mahdollista työn ohessa, ja voit suorittaa joko koko tutkinnon tai yksittäisiä tutkinnon osia.

Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksena. Oppisopimuskoulutus edellyttää aina työsuhdetta tai yrittäjyyttä, ja sen voi aloittaa joustavasti. Lisätietoja: www.gradia.fi/oppisopimuskoulutus/l17387.

Tavoitteellisen urheilun ja opiskelun pystyy yhdistämään Gradiassa: www.gradia.fi/oppimaan/urheilijana-gradiassa.

Gradian opiskelijana voit tehdä myös Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston opintoja. EduFutura Jyväskylä tarjoaa opiskelijoille monipuoliset mahdollisuudet joustaviin opintopolkuihin ja ristiinopiskeluun. Lisätietoa: https://edufutura.fi/

Kustannukset

Ammatti- ja erikoisammattitutkinnot ovat maksullisia. Tämän koulutuksen opiskelijamaksu on koko tutkinnossa 390€ ja tutkinnon osassa 190€. Oppisopimuskoulutus on opiskelijalle maksutonta.

Hakupalvelut

040 341 6193
hakupalvelut@gradia.fi
chat gradia.fi/oppimaan
5.–16.6.2023 puhelin klo 9–12 ja chat klo 13–15


 

Tutkinnon perusteet

Katso ePerusteet

Aika

-

Paikkakunta

Jyväskylä