Laajuus

Opintojen laajuus on 180 osaamispistettä. Koulutuksen suunniteltu kesto on n. 2 – 3 vuotta henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti (HOKS).

Aika

-

Hakuaika

Yhteishaku

Kenelle

Haluatko saada valot palamaan, pistorasiaan sähköä ja internetin toimimaan? Oletko kiinnostunut käsillä tekemisestä, huolellisesta työskentelystä sekä erilaisten järjestelmien kokoamisesta ja huoltamisesta?
Sähköasentajan koulutuksella voit työllistyä moniin erilaisiin tehtäviin sähköalan yrityksissä, huoltofirmoissa, teollisuudessa ja kaupan alalla.

Kelpoisuusvaatimukset

Peruskoulun päättötodistus tai vastaava todistus.

Hakijat, joiden äidinkieli on muu kuin suomi tai kielitaitoa ei ole muuten voitu todentaa, kutsutaan kielikokeeseen. Lisätietoa kielitaidon arvioinnista: www.gradia.fi/kielikoe

Kuvaus

Opintojen aikana opit sähkö- ja kiinteistöautomaatioasennuksia sekä kunnossapito- ja huoltotöitä. Valmistuttuasi voit työskennellä erilaisissa sähköliikkeissä ja teollisuudessa asennus- ja huoltotehtävissä sekä kaupan alan yrityksissä. Tulevaisuudessa voit mahdollisesti perustaa oman sähköalan yrityksen.

Sähköalan opinnot antavat sinulle myös hyvät yleisvalmiudet jatko-opintoihin.

Rakenne

Sähkö- ja automaatioalan perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp).

Pakolliset tutkinnon osat:
Sähkö- ja automaatioalalla toimiminen, 30 osp
Pien- ja pienoisjännitesähköasennukset, 45 osp

Valinnaisia tutkinnon osat, yhteensä 70 osp, esimerksiksi:
Kappaletavara-automaatioasennukset, 45 osp
Rakennusautomaatioasennukset, 45 osp
Sähkökäyttöjen asennukset, 25 osp

Monta tapaa opiskella

Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen opiskelusuunnitelma (HOKS), jota päivitetään koko koulutuksen ajan. Opiskelu on teoriaa ja käytännön oppimista koulun sähkön työsalissa. Osaamista hankitaan työelämäjaksoilla.

Tavoitteellisen urheilun ja opiskelun pystyy yhdistämään Gradiassa: www.gradia.fi/oppimaan/urheilijana-gradiassa.

Kahden tutkinnon opinnoissa opiskellaan samanaikaisesti ammatillinen perustutkinto ja ylioppilastutkinto: www.gradia.fi/oppimaan/kahden-tutkinnon-opinnot.

Kustannukset

Opiskelija hankkii kirjat (n. 200€), työasut (n. 150€), työvälineet (n. 150€), korttimaksut (n. 50€) sekä suositellaan oman tietokoneen hankintaa.

Jatko-opintomahdollisuudet

Sähköalan osaamista voit lisätä opiskelemalla myös automaatioasentajaksi. Voit myös opiskella sähköalan ammattitutkinnon tai erityisammattitutkinnon.

Tutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Ammattikorkeakoulussa voit opiskella esimerkiksi insinööriksi (sähkö- ja automaatiotekniikka tai energia- ja ympäristötekniikka).

HAKUPALVELUT

040 341 6193 tai
hakupalvelut@gradia.fi
Puhelinaika
ma–to klo 10–15.30
pe ja aattopäivinä klo 10–14

Tutkinnon perusteet

Katso ePerusteet

Aika

-

Paikkakunta

Jämsä