Koulutuksen tiedot

Koulutusala

Sähköala

Paikkakunta

Jyväskylä

Opiskelutapa

Monimuoto-opiskelu

Laajuus

150 osaamispistettä, 1–2 vuotta

Hakuaika

Jatkuva haku

Hakeutuminen

Haku tähän koulutukseen on tällä hetkellä suljettu. Jatkuvassa haussa Gradiaan voi hakeutua opiskelemaan ympäri vuoden. Hakuajat vaihtelevat koulutuksittain. Päivitämme hakuajan tälle sivulle, kun seuraava koulutuksen aloitus- ja hakuaika on tiedossa. Voit tutustua jatkuvan haun käytänteisiin tarkemmin: https://www.gradia.fi/jatkuva-haku

Kenelle

Koulutus on tarkoitettu sähköalan ammattilaisille, jotka ovat aikaisemmin suorittaneet sähkö- tai automaatioalan perustutkinnon, ammattitutkinnon tai vastaavan koulutuksen.

Kuvaus

Opinnot toteutetaan monimuoto-opintoina. Opiskeluun kuuluu lähiopetusta, verkko-opintoja, verkon kautta itsenäisesti suoritettavaa etäopiskelua ja pienryhmätyöskentelyä. Opiskelu on mahdollista työn ohessa ja voit suorittaa joko koko tutkinnon tai yksittäisiä tutkinnon osia.

Sähkö- ja automaatioalan ammattitutkinnon suorittaneella on ammattitaito työskennellä itsenäisesti sähkö- ja automaatioalan monipuolisissa työtehtävissä. Hän tarkastaa työnsä niin, että sähköasennuksen lopputulos on turvallinen ja tarkoituksenmukainen loppukäyttäjälle. Hän osaa edetä työssään projektiaikataulun mukaan ottaen huomioon muut ammattiryhmät.
Sähkö- ja automaatioalan ammattitutkinnon suorittanut voi toimia sähköasentajan tai automaatioasentajan työtehtävissä. Tutkinnon suorittanut voi valinnoistaan riippuen erikoistua kiinteistöjen ja teollisuuden erilaisiin sähkö-, automaatio- ja turvajärjestelmäasennuksiin.

Tutkinnon rakenne ja sisältö on suunniteltu niin, että sähköasentajalla (AT) on soveltuva koulutus sähköturvallisuuslainsäädännössä määriteltyyn rajoitettuun Sähköpätevyys 2:een.

Koulutuksen aikana voit halutessasi suorittaa Sähköturvallisuustutkinto 2:n (TUKES, hinta 250 €, sis. alv 24%). Sähköturvallisuustutkinto ei enää ole pakollinen osa Sähkö- ja automaatioalan ammattitutkintoa.

Koulutuksessa on 1-2 lähi- tai verkko-opetuspäivää kuukaudessa sekä itsenäistä opiskelua lähipäivien välillä: ennakkotehtäviä ja/tai välitehtäviä. Osaamisen hankkimisessa ovat keskeisinä erilaiset oppimisympäristöt ja työelämälähtöisyys.

Opintojen aloitus- ja päättymispäivämäärät tarkentuvat henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) myötä, jota päivitetään opintojen ajan.

Koulutuksen sisältö

Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma eli HOKS. HOKSissa sovitaan opiskelijakohtaisesti mm. aiemmin hankitun osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta, hankittavasta osaamisesta ja osaamisen hankkimistavasta, näytöistä ja muusta osaamisen osoittamisesta sekä tarvittavasta ohjauksesta ja tuesta, myös erityisestä tuesta.

Sähkö- ja automaatioalan ammattitutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä.

Pakolliset tutkinnon osat, 75 osp
• Sähkötyöt pien- ja pienoisjännitteellä ryhmäjohtotasolla, 30 osp
• Pienjännitesähköasennukset, 45 osp

Valinnaiset tutkinnon osat, 75 osp
• Aurinkosähköjärjestelmien asennukset, 25 osp
• Sähkökäyttöjen asennukset, 25 osp
• Rakennusautomaatiojärjestelmien asennukset, 25 osp
• Teollisuusrobotiikan ja ohjausjärjestelmien asennukset, 25 osp
• Myynti- ja toimipistepalvelut, 25 osp
• Ohjelmoitavien ohjausjärjestelmien asennukset, 25 osp
• Pneumaattisten ohjausjärjestelmien asennukset, 25 osp
• Hydraulisten ohjausjärjestelmien asennukset, 25 osp
• Valmistusautomaation asennukset, 25 osp
• Tilaturvallisuusjärjestelmien asennukset, 25 osp
• Paloturvallisuusjärjestelmien asennukset, 25 osp
• Kiinteistöjen keskijänniteasennukset, 25 osp
• Viestintä- ja tietoverkkojärjestelmien asennukset, 25 osp

Kustannukset

Oppisopimusopiskelu on maksutonta. Muille osallistujille koulutuksen opiskelijamaksu on koko tutkinnossa 390 € ja tutkinnon osassa 190 €. Hinta sisältää opetuksen ja opetusmateriaalin (ei kirjoja). Maksua ei voida palauttaa, mikäli opiskelija keskeyttää opiskelunsa.

Mikäli suoritat koko tutkinnon, sinulla voi olla mahdollisuus hakea ammattitutkintostipendiä työllisyysrahastosta. Lisätietoa löydät osoitteesta www.tyollisyysrahasto.fi

Opiskelijalla tulee olla tietokone käytössään sekä käytössään kuulokkeet ja mikrofoni sekä toimiva internet-yhteys.

Lisää koulutuksesta

Otsikko

Sopisiko sinulle oppisopimus?

Kuvaus

Yhdistä työnteko ja opiskelu! Meidän kauttamme voit opiskella oppisopimuksella minkä tahansa työtehtäviesi mukaisen toisen asteen ammatillisen tutkinnon tai tutkinnon osan.

Kuva

Kysy lisää, autamme mielellämme!

Gradia hakupalvelut

Ma–pe klo 9–12 sekä ma, ke ja to klo 13–15

Chat: gradia.fi/oppimaan
hakupalvelut@gradia.fi
040 341 6193

Kyröläinen Ari

Lehtori (opettaja)

Sähkö ja ict