Laajuus

Opintojen laajuus on 60 osaamispistettä. Koulutuksen suunniteltu kesto on n. 0,5– 1 vuotta, henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti.

Hakuaika

Jatkuva haku

Kenelle

Tule syventämään ammattitaitoasi saattohoitotyössä.

Tarjoamme erityisesti ikääntyvien parissa työskenteleville sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille koulutuksen, jossa voit päivittää saattohoitotyön osaamistasi. Voit suorittaa koulutuksen oman työsi ohessa ja opiskelu tapahtuu suurimmaksi osaksi verkossa.
Saattohoitotyö, kuoleman kohtaaminen ja läheisten tukeminen - tutkinnon osa on osa Vanhustyön erikoisammattitutkintoa. Halutessasi voit jatkaa opintoja suorittamalla koko tutkinnon.

Hakeutuminen

Voit aloittaa opinnot joustavasti. Teemme sinulle henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman, jossa otamme huomioon aikaisemman osaamisesi. Opintojesi kesto määritellään tässä yhteydessä.

Kelpoisuusvaatimukset

Saattohoitotyö, kuoleman kohtaaminen ja läheisten tukeminen- tutkinnon osan suorittaminen edellyttää sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilön (Valviran rekisterissä) koulutusta.

Vanhustyön erikoisammattitutkinnon tutkintokohtaisista terveydentilavaatimuksista määrätään Opetushallituksen määräyksessä Tutkintokohtaiset terveydentilavaatimukset ammatillisessa koulutuksessa (Määräys 9.5.2018 OPH-5-2018)

Olemme kaikkiin hakijoihin yhteydessä joko sähköpostilla tai puhelimitse.

Hakijat, joiden äidinkieli ei ole suomi ja jotka eivät ole toimittaneet riittävää todistusta kielitaidostaan, kutsutaan kielitaidon arviointiin. Lisätietoa kielitaidon arvioinnista: https://www.gradia.fi/kielitaidon-arviointi

Kuvaus

Verkkokurssi sisältää mm. seuraavia kokonaisuuksia:

• saattohoitotyön suunnitteleminen
• saattohoitotyön toteuttaminen ja arviointi
• psykososiaalinen tuki
• saattohoitotyö erilaisille asiakasryhmille
• kuolema ja surutyössä tukeminen
• hoitajana saattohoitotyössä

Rakenne

Saattohoitotyö, kuoleman kohtaaminen ja läheisten tukeminen - tutkinnon osa on yksi pakollisista tutkinnon osista Vanhustyön erikoisammattitutkinnon Elämän loppuvaiheen hoitotyön osaamisalasta (Saattohoitaja EAT).

Monta tapaa opiskella

Opinnot sisältävät lähipäivän lisäksi verkko-opintoja, itsenäistä opiskelua sekä työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Opiskeluun sisältyy myös omaa työyhteisöäsi kehittävä tehtävä. Opintojen loppuvaiheen lähipäivässä pääset jakamaan ja kartuttamaan osaamistasi, kun kehittämistehtävät esitellään. Tutkinnon osassa vaadittava ammattitaito osoitetaan näytössä, joka järjestetään työpaikallasi.

Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksena. Oppisopimuskoulutus edellyttää aina työsuhdetta tai yrittäjyyttä, ja sen voi aloittaa joustavasti. Lisätietoja www.gradia.fi/oppisopimuskoulutus/l17387.

Tavoitteellisen urheilun ja opiskelun pystyy yhdistämään Gradiassa: www.gradia.fi/oppimaan/urheilijana-gradiassa.

Gradian opiskelijana voit tehdä myös Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston opintoja. EduFutura Jyväskylä tarjoaa opiskelijoille monipuoliset mahdollisuudet joustaviin opintopolkuihin ja ristiinopiskeluun. Lisätietoa: https://edufutura.fi/

Kustannukset

Ammatti- ja erikoisammattitutkinnot ovat maksullisia. Tämän koulutuksen opiskelijamaksu on 290€. Oppisopimuskoulutus on opiskelijalle maksutonta.

Jatko-opintomahdollisuudet

Tutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin.

Hakupalvelut

040 341 6193
hakupalvelut@gradia.fi
chat gradia.fi/oppimaan
ma, ke, to klo 9-12, 12.30-15, ti 10-12, 12.30-14, pe 9-12


 

Tutkinnon perusteet

Katso ePerusteet

Paikkakunta

Jyväskylä