Matkailu ja ruoka
Ruoanvalmistus ravintolakeittiössä
ruokapalvelujen ammattitutkinto
Laajuus
Aika
Hakuaika
Kenelle
Tutkinnon osan suorittaminen sopii henkilölle, joka on suorittanut alan perustutkinnon ja/tai hänellä on riittävän vahva työkokemus alalta ja hän haluaa syventää osaamistaan keittiön ruoanvalmistustehtävissä.
Hakeutuminen
Hakemuksesi saavuttua sinut kutsutaan haastatteluun. Opiskelijavalinnat koulutukseen tehdään hakemuksen ja valintahaastattelun perusteella.
Seuraava hakuaika koulutukseen on 2.6.-2.8.2023. Koulutuksen aloitus on 5.9.2023. Sen jälkeen koulutukseen on jatkuva haku ja joustava aloitus.
Kelpoisuusvaatimukset
Hakijat, joiden äidinkieli ei ole suomi ja jotka eivät ole toimittaneet riittävää todistusta kielitaidostaan, kutsutaan kielikokeeseen. Lisätietoa kielitaidon arvioinnista: www.gradia.fi/kielikoe.
Kuvaus
Koulutus soveltuu henkilölle, joka haluaa toimia kokkina erilaisissa majoitus- ja ravitsemisalan yrityksissä tai haluaa laajentaa ja syventää nykyistä osaamistaan ruokapalvelutehtävissä.
Suurtalousruoanvalmistuksen osaamisalan suorittanut suurtalouskokki työskentelee ammattikeittiössä kokin työtehtävissä. Ravintolaruoanvalmistuksen osaamisalan suorittanut ravintolakokki työskentelee ruokaravintolassa tai itsenäisenä yrittäjänä. Työpaikkoja ovat erityyppiset ruokaravintolat, tilaus- ja juhlapalveluyritykset ja matkustajalaivojen ruokaravintolat.
Ammattitutkinnon opiskelu on itsenäistä työelämän tarpeiden mukaisesti kohdennettua ammatin opiskelua, joka on perustutkintoa syvällisempää tai kohdistuu rajatumpiin työtehtäviin. Pääsääntöisesti tutkinnon suorittaminen vaatii alan perustutkinnon tai muun vastaavan perusosaamisen. Lisäksi pystyt toimimaan itsenäisesti ruokapalvelutehtävissä erilaisin liikeideoin tai toiminta-ajatuksin toimivissa ravintoloissa, julkisen sektorin toimipaikoissa tai yrittäjänä.
Tutkinnon suoritettuasi saat monipuolisen osaamisen kokin työstä ja voit työskennellä laajasti erilaisin liikeideoin toimivien ravitsemisliikkeiden ruokapalvelutehtävissä.
Rakenne
Opiskeluun kuuluu lähiopetusta, ohjattua etäopiskelua, ennakko- ja kehittämistehtäviä sekä työelämässä oppimista.
Tässä koulutuksessa suoritetaan tutkinnon pakollinen tutkinnon osa: Ruoanvalmistus ravintolakeittiössä. Pakollisen tutkinnon osan laajuus on 60 osaamispistettä.
Sisältö:
Kokin erityisruokavalio ja -ravitsemusosaaminen
Kokin asiakaspalvelu ja viestintä osaaminen
Kokin kestävän kehityksen osaaminen
Kokin taloudellisuus-ja kannattavuusosaaminen
Kokin ruoanvalmistusosaaminen
Kokin työlainsäädäntö ja turvallisuusosaaminen
Monta tapaa opiskella
Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma eli HOKS, jossa sovitaan opinnot, opiskelutavat sekä mahdolliset tukitoimet. Opintosi koostuvat lähi- tai verkko-opinnoista, erilaisista oppimistehtävistä, projekteista sekä työssäoppimisesta. Työpaikalla suoritettavat opinnot sovitaan työpaikan kanssa koulutussopimuksella. Oppisopimuskoulutus edellyttää aina työsuhdetta tai yrittäjyyttä. Lisätietoja oppisopimuksesta: https://www.gradia.fi/oppisopimus
Kustannukset
Ammatti- ja erikoisammattitutkinnot ovat maksullisia. Tämän koulutuksen opiskelijamaksu on tutkinnon osassa 190€ ja koko tutkinnossa 390€. Oppisopimuskoulutus ja työvoimakoulutus ovat maksuttomia.
Hakupalvelut
040 341 6193
hakupalvelut@gradia.fi
chat gradia.fi/oppimaan
ma, ke, to klo 9-12, 12.30-15, ti 10-12, 12.30-14, pe 9-12