Laajuus

Opintojen laajuus on 180 osaamispistettä. Koulutuksen suunniteltu kesto on n. 1-2 vuotta, henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti (HOKS).

Hakuaika

Jatkuva haku

Kenelle

Haluatko hankkia ammattitaidon rakennustuotannon työnjohtajan tehtävissä toimimiseen? Koulutus on tarkoitettu rakennusalalla työskenteleville henkilöille.

Hakeutuminen

Koulutukseen on jatkuva haku. Hakijat kutsutaan valintahaastatteluun.

Kelpoisuusvaatimukset

Opintojen suorittaminen edellyttää työ-/työssäoppimissuhdetta rakennusalan yritykseen, sillä vaadittava ammattitaito osoitetaan toimimalla rakennustuotantoalan työnjohtotehtävissä. Opintojen suorittaminen edellyttää myös aiempaa rakennusalan työkokemusta.

Hakijat, joiden äidinkieli ei ole suomi ja jotka eivät ole toimittaneet riittävää todistusta kielitaidostaan, kutsutaan kielitaidon arviointiin. Lisätietoa kielitaidon arvioinnista: https://www.gradia.fi/kielitaidon-arviointi

Kuvaus

Tutkinnon suorittaneella on rakennustuotannon työnjohtajalta tai siihen rinnastettavassa työtehtävässä edellytettävä ammattitaito. Tutkinnon suorittanut osaa toimia vaativissa esimiestehtävissä ja johtaa työn toteutusta omalla rakentamisen vastuualueellaan.

Rakenne

Tutkinto 180 osp muodostuu pakollisesta ja valinnaisista tutkinnon osista.

Pakollinen tutkinnonosa:
• Rakennustyömaan osan kokonaisuuden hallinta 80 osp

Valinnaiset tutkinnonosat:
• Rakennustyömaan osan hankintojen ja logistiikan hallinta 25 osp
• Rakennustyömaan osan suunnittelun ohjaus 25
• Kosteusvaurion korjaustyönjohtajana toimiminen 25 osp
• Rakennusfysiikan, sisäympäristön ja talotekniikan perusteiden hallinta 25 osp
• Rakennustyömaan osan olosuhteiden hallinta 25 osp
• Rakenteiden tuennan ja jäykistämisen hallinta 25 osp
• Rakennustyömaan osan rakennus- ja talotekniikan yhteensovitus 25osp
• Rakennustyömaan osan tehtäväsuunnittelu 25 osp

Monta tapaa opiskella

Lähiopetusta 1 päivä viikossa, yhteensä noin 15 päivää. Opinnot voi suorittaa töiden ohessa, jos työtehtävät vastaavat tutkinnon suorittamisen edellytyksiä.

Oppisopimuskoulutus edellyttää aina työsuhdetta tai yrittäjyyttä, ja sen voi aloittaa joustavasti. Lisätietoja: www.gradia.fi/oppisopimuskoulutus/l17387.

Tavoitteellisen urheilun ja opiskelun pystyy yhdistämään Gradiassa: www.gradia.fi/oppimaan/urheilijana-gradiassa.

Gradian opiskelijana voit tehdä myös Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston opintoja. EduFutura Jyväskylä tarjoaa opiskelijoille monipuoliset mahdollisuudet joustaviin opintopolkuihin ja ristiinopiskeluun. Lisätietoa: https://edufutura.fi/

Kustannukset

Mahdolliset lupakorttimaksut.

Ammatti- ja erikoisammattitutkinnot ovat maksullisia. Tämän koulutuksen opiskelijamaksu 1.8.2022 alkaen on koko tutkinnossa 490€ ja tutkinnon osassa 190€.

Jatko-opintomahdollisuudet

Tutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden yliopistoihin ja ammattikorkeakouluihin. Luonteva jatko-opintopolku voi olla esimerkiksi rakennusmestarin tai rakennusinsinöörin opinnot ammattikorkeakoulussa.

Hakupalvelut

040 341 6193
hakupalvelut@gradia.fi
chat gradia.fi/oppimaan
ma, ke, to klo 9-12, 12.30-15, ti 10-12, 12.30-14, pe 9-12


 

Tutkinnon perusteet

Katso ePerusteet

Paikkakunta

Jyväskylä