Laajuus

Opintojen laajuus on 180 osaamispistettä. Koulutuksen suunniteltu kesto on n. 2 – 3 vuotta henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti (HOKS).

Aika

-

Hakuaika

Yhteishaku

Kenelle

Oletko kiinnostunut LVI-tekniikasta ja haluat oppia uutta? Koulutus sopii sinulle, jos olet kiinnostunut käsillä tekemisestä ja haluat työskennellä itsenäisesti tai tiimeissä. Putkiasentajana voit työllistyä talotekniikan alan yrityksiin asennus- huolto ja myyntitehtäviin.

Kelpoisuusvaatimukset

Peruskoulun päättötodistus tai vastaava todistus

Kuvaus

Koulutuksen aikana opit talotekniikkaan liittyviä asennus- mittaus-, korjausrakentamista- ja huoltotöitä. Opit tekemään kiinteistöjen lämmitys-, vesi- ja viemärijärjestelmiä ja kytkemään lämmönjako-, vesi- ja viemärilaitteita määräysten ja ohjeiden mukaisesti. Opit myös putkitöissä tarvittavat hitsaustaidot eri menetelmillä. Putkiasentajan työ edellyttää sinulta hyvää asennetta sekä ihmissuhde- ja vuorovaikutustaitoja.

Tutkinnon suoritettuasi voit toimia putkiasentajana uudis- ja korjausrakennuskohteissa sekä alan tukkuliikkeissä. Lisäksi opinnot antavat sinulle hyvät valmiudet alan teknisiin jatko-opintoihin.

Rakenne

Talotekniikan perustutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp).

Pakolliset tutkinnon osat ovat:
- Lämmitysjärjestelmien asentaminen 30 osp
- Putkistojen hitsaus 30 osp
- Käyttövesi- ja viemärijärjestelmien asentaminen 30 osp

Valinnaiset tutkinnon osat:
- Lämmitysjärjestelmien mittaukset ja tasapainotus 15 osp
- LVI-korjausrakentaminen 15 osp
- LV-järjestelmien huoltaminen 15 osp
- Maalämpölaitteistojen asentaminen 15 osp

Yhteiset tutkinnon osat 35 osp

Yhteishaussa haet talotekniikan perustutkintoon. Osaamisalatoive ilmoitetaan opiskelupaikan vastaanottamisen yhteydessä. Lopullinen valinta osaamisalalle tehdään ensisijaisesti osaamisalatoiveen ja toissijaisesti yhteisvalinnan valintaesityksen pisteytyksen mukaan.

Monta tapaa opiskella

Opintosi koostuvat lähi- tai verkko-opinnoista, erilaisista oppimistehtävistä, projekteista sekä työssäoppimisesta. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen opiskelusuunnitelma (HOKS), jota päivitetään koko koulutuksen ajan.

Tavoitteellisen urheilun ja opiskelun pystyy yhdistämään Gradiassa: www.gradia.fi/oppimaan/urheilijana-gradiassa.

Kahden tutkinnon opinnoissa opiskellaan samanaikaisesti ammatillinen perustutkinto ja ylioppilastutkinto: www.gradia.fi/oppimaan/kahden-tutkinnon-opinnot.

Jatko-opintomahdollisuudet

Talotekniikan perustutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Voit esimerkiksi opiskella talotekniikan alan insinööriksi ammattikorkeakoulussa. Valmistuttuasi putkiasentajaksi voit myös täydentää opintojasi Gradiassa ilmanvaihtoasentajaksi.

HAKUPALVELUT

040 341 6193 tai
hakupalvelut@gradia.fi
Puhelinaika
ma–to klo 10–15.30
pe ja aattopäivinä klo 10–14

Tutkinnon perusteet

Katso ePerusteet

Aika

-

Paikkakunta

Jyväskylä