Koulutuksen tiedot

Koulutusala

Talotekniikka

Paikkakunta

Jyväskylä

Toteutusaika

-

Opiskelutapa

Lähiopiskelu

Laajuus

180 osaamispistettä, 2–3 vuotta.

Hakuaika

Ei hakua tällä hetkellä

Hakeutuminen

Yhteishaussa haet talotekniikan perustutkintoon. Osaamisalatoiveen ilmoitat Gradian Wilmassa kesällä yhteishaun tulosten tultua. Saat tarkemmat ohjeet oppilaitoksen sähköisessä valintakirjeessä.

Hakuajat

  • 20.2.-19.3.2024

Kenelle

Oletko kiinnostunut LVI-tekniikasta ja haluat oppia uutta? Koulutus sopii sinulle, jos olet kiinnostunut käsillä tekemisestä ja haluat työskennellä itsenäisesti tai tiimeissä. Putkiasentajana voit työllistyä talotekniikan alan yrityksiin asennus- huolto ja myyntitehtäviin.

Kuvaus

Koulutuksen aikana opit talotekniikkaan liittyviä asennus- mittaus-, korjausrakentamista- ja huoltotöitä. Opit tekemään kiinteistöjen lämmitys-, vesi- ja viemärijärjestelmiä ja kytkemään lämmönjako-, vesi- ja viemärilaitteita määräysten ja ohjeiden mukaisesti. Opit myös putkitöissä tarvittavat hitsaustaidot eri menetelmillä. Putkiasentajan työ edellyttää sinulta hyvää asennetta sekä ihmissuhde- ja vuorovaikutustaitoja.

Tutkinnon suoritettuasi voit toimia putkiasentajana uudis- ja korjausrakennuskohteissa sekä alan tukkuliikkeissä. Lisäksi opinnot antavat sinulle hyvät valmiudet alan teknisiin jatko-opintoihin.

Koulutuksen sisältö

Talotekniikan perustutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp).

Pakolliset tutkinnon osat
• Lämmitysjärjestelmien asentaminen 30 osp
• Putkistojen hitsaus 30 osp
• Käyttövesi- ja viemärijärjestelmien asentaminen 30 osp

Valinnaiset tutkinnon osat 55 osp
• Lämmitysjärjestelmien mittaukset ja tasapainotus 15 osp
• LVI-korjausrakentaminen 15 osp
• LV-järjestelmien huoltaminen 15 osp
• Maalämpölaitteistojen asentaminen 15 osp

Yhteiset tutkinnon osat 35 osp
• Viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen
• Matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen
• Yhteiskunta- ja työelämäosaaminen

Opintosi koostuvat lähi- tai verkko-opinnoista, erilaisista oppimistehtävistä, projekteista sekä työssäoppimisesta. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen opiskelusuunnitelma (HOKS), jota päivitetään koko koulutuksen ajan.

Kustannukset

Oppivelvolliset saavat maksutta opiskeluajalleen käyttöönsä opinnoissa tarvittavat oppimateriaalit, tietokoneen sekä muut välttämättömät opiskeluun tarvittavat työasut ja -välineet. Erityisvälineet, kuten soittimet tai urheiluvälineet, opiskelijat hankkivat itse. Opetus ja ruokailu ovat kaikille perustutkinto-opiskelijoille maksuttomia.

Koulutuksen osoite

Viitaniemi, Viitaniementie 1 D, 40720 Jyväskylä

Lisää koulutuksesta

Palsta 1/2

Opiskelua talotekniikan alalla

Joona opiskelee meillä Gradiassa ilmanvaihtoasentajaksi ja Santeri putkiasentajaksi. Parhaita juttuja talotekniikan alassa heidän mielestään ovat ainakin nämä:

  • asentaminen! Oli kyse sitten ilmastointitekniikasta, maalämpöpumpusta tai vaikkapa pattereista
  • työmaakeikat ja hyvät asennustilat koulussa, jossa voi tehdä esimerkiksi seinälle erilaisia asennuksia
  • saa tehdä tosi paljon erilaisia asioita – ja enemmän sisällä kuin ulkona 
  • ja ennen kaikkea: 

Paljon uuden oppimista kaikesta, mikä liittyy talonrakentamiseen! 

Palsta 2/2

Monta tapaa opiskella

Gradiassa voit yhdistää opiskelun ja tavoitteellisen urheilun. Urheiluvalmennus mahdollistaa harjoittelun eritasoisille urheilijoille – aina seuratasosta maajoukkuetasoon. Urheilijoiden opintopolku rakentuu oman tason mukaan. Ilmoita yhteishaun hakulomakkeella, että olet kiinnostunut urheilijan ammatillisesta koulutuksesta ja vastaa hakulomakkeelle aukeaviin Urheilijan lisätietokysymykseen.

Kaksoistutkinnossa opiskelet samanaikaisesti ammatillisen perustutkinnon ja ylioppilastutkinnon. Kaksoistutkinto-opiskelijana sinun on tärkeä olla aktiivinen ja omatoiminen, sillä opiskelu vaatii sitoutumista ja itseohjautuvuutta. Opinnot antavat sinulle hyvät valmiudet työelämään ja jatko-opintoihin.

Gradian opiskelijana – niin lukiolaisena kuin ammattiin opiskelevana – voit tehdä Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston opintoja. EduFutura Jyväskylä tarjoaa opiskelijoille monipuoliset mahdollisuudet joustaviin opintopolkuihin ja ristiinopiskeluun. Korkeakouluopintojen avulla pääset tutustumaan korkeakoulujen eri aloihin ja siihen, millaista on opiskella korkeakoulussa.

Gradiassa jokaisella opiskelijalla on mahdollisuus kehittää yrittäjyysosaamista osana lukion ja ammatillisen koulutuksen opintoja. Yrittäjyysopinnot ovat hyödyllinen valinta jokaiselle, joka haluaa pärjätä tulevaisuuden työelämässä tai päivittää osaamistaan työelämän aikana.

Kysy lisää, autamme mielellämme!

Gradia hakupalvelut

Ma–pe klo 9–12 sekä ma, ke ja to klo 13–15

Chat: gradia.fi/hae-opiskelemaan

hakupalvelut@gradia.fi