Laajuus

Opintojen laajuus on 150 osaamispistettä. Koulutuksen suunniteltu kesto on n. 2-3 vuotta, henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti (HOKS).

Aika

-

Hakuaika

-

Kenelle

Oletko puutarha-alan perustutkinnon suorittanut puutarhuri? Tai hankkinut jo työkokemusta viheralalta? Haluat kenties vahvistaa erilaisten viheralueiden kunnossapito osaamistasi, tiiminvetotaitojasi tai olet kiinnostunut yrittäjyydestä. Olet kiinnostunut kasvien maailmasta ja laadukkaasta ympäristön hoidosta.

Hakeutuminen

Tämän koulutuksen haku- ja aloitusajat:
• Hakuaika 20.8.-24.11.2021. Opintojen aloitus 17.1.2022.

Opintojen aloittaminen joustavasti voi olla mahdollista, jos sinulla on jo aikaisempia opintoja tästä tutkinnosta. Lisätietoja voit kysyä Hakupalveluista, yhteystiedot löydät sivun alareunasta.

Kelpoisuusvaatimukset

Puutarha-alan perustutkinto tai muutoin hankittu perusosaaminen.

Hakijat, joiden äidinkieli ei ole suomi ja jotka eivät ole toimittaneet riittävää todistusta kielitaidostaan, kutsutaan kielikokeeseen. Tämän haun kielikoe on tiistaina 30.11.2021. Lisätietoa kielitaidon arvioinnista: www.gradia.fi/kielikoe.

Kuvaus

Viheralueiden kunnossapidon osaamisalan suorittaneella puistopuutarhurilla on ammattitaito toimia viheralan tiiminvetäjänä ja hänellä on syvällinen osaaminen viheralueiden kunnossapitotehtävissä. Hän osaa käyttää monipuolista kasvien hoitotöihin ja viheralueiden kunnossapitoon liittyvää osaamistaan erilaisissa viheralueiden kunnossapitotehtävissä.

Puistopuutarhuri voi toimia viheralan tiiminvetäjänä viheralueiden kunnossapidon tehtävissä. Hän voi toimia kuntien, seurakuntien, yritysten tai muiden viheralueiden kunnossapitotöitä tekevien yhteisöjen palveluksessa tai hän voi toimia itsenäisenä yrittäjänä.

Rakenne

Koulutus on puutarha-alan ammattitutkinnon Viheralueiden kunnossapidon osaamisalan monimuotokoulutusta, laajuudeltaan 150 osp. Opiskelu toteutetaan tiiviissä yhteistyössä työelämän kanssa. Tutkinto muodostuu kahdesta pakollisesta ja kahdesta valinnaisesta tutkinnon osasta seuraavasti:

Pakolliset tutkinnon osat 90 osp
• Tiiminvetäjänä toimiminen 30 osp
• Kasvillisuusalueiden kunnossapito 60 osp

Valinnaiset tutkinnon osat joista valitaan kaksi 60 osp
• Viheralueiden rakenteiden kunnossapito 30 osp
• Viherkattojen ja pihakansien kunnossapito 30 osp
• Hautausmaiden kunnossapito 30 osp
• Toiminnallisten viheralueiden tarkastaminen 30 osp
• Puutarha-alan yrittäjänä toimiminen 30 osp
• Työhön opastaminen 30 osp

Monta tapaa opiskella

Koulutus sisältää lähiopetusta, työssäoppimista ja ohjattua itsenäistä opiskelua.
Koulutuksessa on mahdollista suorittaa myös osatutkintoja.

Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena. Oppisopimuskoulutus edellyttää aina työsuhdetta tai yrittäjyyttä, ja sen voi aloittaa joustavasti. Lisätietoja: www.gradia.fi/oppisopimuskoulutus/l17387

Tavoitteellisen urheilun ja opiskelun pystyy yhdistämään Gradiassa: www.gradia.fi/oppimaan/urheilijana-gradiassa.

Gradian opiskelijana voit tehdä myös Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston opintoja. EduFutura Jyväskylä tarjoaa opiskelijoille monipuoliset mahdollisuudet joustaviin opintopolkuihin ja ristiinopiskeluun. Lisätietoa: https://edufutura.fi/

Kustannukset

Koulutusmaksu 300 € koko tutkinto, 100 €/ tutkinnon osa.

Jatko-opintomahdollisuudet

Ammattitutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin.

Lisää jatkokoulutusmahdollisuuksista www.gradia.fi ja www.opintopolku.fi.

Hakupalvelut

040 341 6193
hakupalvelut@gradia.fi
chat gradia.fi/oppimaan
Mape 18.22.10. klo 912
25.10. alkaen ma, ke ja to klo 9–15, ti ja pe klo 10–14

Tutkinnon perusteet

Katso ePerusteet

Aika

-

Paikkakunta

Jämsä