Laajuus

Koulutuksen suunniteltu kesto on n. 1 – 1,5 vuotta, henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti (HOKS).

Hakuaika

Jatkuva haku

Kenelle

Koulutuksen kohderyhmänä ovat henkilöt, jotka toimivat palveluohjaajan ja/tai palveluesimiehen työtehtävissä ja ovat kiinnostuneet syventämään osaamistaan.

Hakeutuminen

Hakijat haastatellaan ja opiskelijavalinta tehdään haastattelun perusteella. Opinnot voi aloittaa joustavasti henkilökohtaisen suunnitelman mukaan.

Kelpoisuusvaatimukset

Palveluohjaajan ja/tai palveluesimiehen työtehtävissä toiminen.

Hakijat, joiden äidinkieli ei ole suomi ja jotka eivät ole toimittaneet riittävää todistusta kielitaidostaan, kutsutaan kielikokeeseen. Lisätietoa kielitaidon arvioinnista: www.gradia.fi/kielikoe.

Kuvaus

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan erikoisammattitutkinto antaa valmiudet vastuualueesi palvelutuotannon suunnitteluun ja johtamiseen sekä asiakkuuksien ylläpitämiseen sekä niiden kehittämiseen. Tutkinto antaa valmiuksia palvelun laadun kehittämisessä asiakaskohteissa ja osaamista kannattavaan johtamiseen sekä valmiuksia muuttuviin esimiestyön haasteisiin ja oman työsi sekä työyhteisösi osaamisen kehittämiseen.

Rakenne

Opintojen aloituksesta ja kestosta sovitaan hakijakohtaisesti henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaisesti. Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan erikoisammattitutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä.

Pakolliset tutkinnon osat
• Puhtaus- ja kiinteistöpalvelujen suunnitteleminen ja johtaminen 75 osp
• Puhtaus- ja kiinteistöpalvelujen henkilöstön ja osaamisen johtaminen 75 osp

Valinnaiset osat, joista suoritettava 1 tutkinnon osa
• Ekotehokkuuden johtaminen 30 osp
• Kiinteistön toimivuuden ja toimintakunnon arviointi 30 osp
• Monipalvelujen johtaminen 30 osp
• Puhtaus- ja kiinteistöpalvelujen kehittäminen 30 osp
• Puhtaus- ja kiinteistöpalvelujen mitoittaminen ja myynti 30 osp
• Tutkinnon osa muusta ammatti- tai erikoisammattitutkinnosta 30 osp

Koulutukseen sisältyy lähi/etäopetusta ja ohjausta (HOKS) mukaisesti

Monta tapaa opiskella

Koulutus toteutetaan monimuoto-opintoina. Opinnot koostuvat asiantuntijaseminaareista ja henkilökohtaisesta ohjaamisesta työpaikalla.

Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksena. Oppisopimuskoulutus edellyttää aina työsuhdetta tai yrittäjyyttä, ja sen voi aloittaa joustavasti. Lisätietoja: www.gradia.fi/oppisopimuskoulutus/l17387.

Tavoitteellisen urheilun ja opiskelun pystyy yhdistämään Gradiassa: www.gradia.fi/oppimaan/urheilijana-gradiassa.

Gradian opiskelijana voit tehdä myös Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston opintoja. EduFutura Jyväskylä tarjoaa opiskelijoille monipuoliset mahdollisuudet joustaviin opintopolkuihin ja ristiinopiskeluun. Lisätietoa: https://edufutura.fi/

Kustannukset

Ammatti- ja erikoisammattitutkinnot ovat maksullisia. Tämän koulutuksen opiskelijamaksu 1.8.2022 alkaen on koko tutkinnossa 490€ ja tutkinnon osassa 190€. Oppisopimuskoulutus on opiskelijalle maksutonta.

Hakupalvelut

040 341 6193
hakupalvelut@gradia.fi
chat gradia.fi/oppimaan
ma, ke, to klo 9-12, 12.30-15, ti 10-12, 12.30-14, pe 9-12


 

Tutkinnon perusteet

Katso ePerusteet

Paikkakunta

Jyväskylä