Laajuus

Opintojen laajuus on 180 osaamispistettä. Koulutuksen suunniteltu kesto on n. 2 – 3 vuotta henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti (HOKS).

Aika

-

Hakuaika

Yhteishaku

Kenelle

Onko musiikki elämässäsi keskiössä? Oletko kiinnostunut live-esiintymisestä, yhdessä soittamisesta tai instrumenttiosaamisesi kehittämisestä? Haluatko työllistyä muusikkona tai ovatko musiikkialan jatko-opinnot tavoitteenasi? Haluatko työskennellä toisten saman henkisten opiskelijoiden kanssa ja solmia elinikäisiä verkostoja? Tee unelmistasi totta ja opiskele muusikoksi Gradiassa.

Opiskelijaksi voit hakeutua suoraan peruskoulun jälkeen tai ylioppilastutkinnon suoritettuasi. Musiikkialan koulutukseen hakevalla on jo aikaisempaa alan harrastuneisuutta sekä jonkin tai joidenkin instrumenttien osaamista. Tätä osaamistasi osoitat pääsykokeessa, johon opiskelijavalintamme perustuu.

Tarkeää lisätietoa hakemiseen täältä:
https://www.gradia.fi/musiikin-paasykokeet

Kuvaus

Koulutuksessa voit suuntautua pop/jazz-musiikkiin tai klassiseen musiikkiin. Opiskelu on yksilöopetusta ja työskentelyä pienryhmissä. Keskeistä on oman instrumentin ja musiikillisen ilmaisun harjoittelu sekä esittäminen.

Voit opiskella samanaikaisesti myös lukio-kursseja ja suorittaa ylioppilastutkinnon (kaksoistutkinto). Opiskelu antaa sinulle valmiuksia niin muusikkona toimimiseen kuin jatko-opintoihin hakeutumiseenkin. Opiskeluympäristönä on ainutlaatuinen Suomalainen musiikkikampus ja monialainen Gradia.

Rakenne

Pakolliset tutkinnon osat:
Työtehtävän suunnittelu
Musiikkiohjelmiston valmistaminen
Muusikkona toimiminen

Valinnaiset tutkinnon osat:
Solistina toimiminen
Laulaminen tai soittaminen yhtyeessä
Esiintymistilanteen tekniikan käyttö
Produktiotyö
Musiikin luova kirjoittaminen

Monta tapaa opiskella

Tavoitteellisen urheilun ja opiskelun pystyy yhdistämään Gradiassa.
https://www.gradia.fi/oppimaan/urheilijana-gradiassa.

Kahden tutkinnon opinnoissa opiskellaan samanaikaisesti ammatillinen perustutkinto ja ylioppilastutkinto.
https://www.gradia.fi/oppimaan/kahden-tutkinnon-opinnot.

Kustannukset

Opiskelijalla on oltava oma instrumentti (laulajille oma mikrofooni). Oma tietokone ja omat musiikkiohjelmistot ovat hyödylisiä, mutta eivät välttämättömiä. Koulun ATK-luokka on opiskelijoiden käytössä.

Jatko-opintomahdollisuudet

Ammatilliset perustutkinnot, ammatti- ja erikoisammattitutkinnot tuottavat yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Luonteva jatko-opintoväylä musiikkialan ammatillisen perustutkinnon suorittaneilla on esimerkiksi musiikkialan ammattikorkeakoulututkinto, muusikko (AMK) tai musiikkipedagogi (AMK). Sibelius-Akatemiassa voi suorittaa musiikin kandidaatin tai maisterin tutkinnon. Ammatillisen opettajan pedagogiset opinnot antavat jatkokoulutusmahdollisuuden ammatillisen opettajan työtehtäviin.

HAKUPALVELUT

040 341 6193 tai
hakupalvelut@gradia.fi
Puhelinaika
ma–to klo 10–15.30
pe ja aattopäivinä klo 10–14

Tutkinnon perusteet

Katso ePerusteet

Aika

-

Paikkakunta

Jyväskylä