Koulutuksen tiedot

Koulutusala

Sosiaali- ja terveysala

Paikkakunta

Jyväskylä

Toteutusaika

-

Opiskelutapa

Monimuoto-opiskelu

Laajuus

60 osaamispistettä, 5 kuukautta

Hakuaika

-

Hakeutuminen

Hakuaika 20.8.2024 alkavaan koulutukseen on 15.6.2024 saakka.

Hakijat haastatellaan ennen opintojen aloittamista.

Kenelle

Tule syventämään ammattitaitoasi muistihoitotyössä. Tarjoamme ikääntyvien parissa työskenteleville sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille koulutuksen, jossa voit päivittää muistihoitotyön osaamistasi. Voit suorittaa koulutuksen oman työsi ohessa.
Muistioireisen tai muistisairaan ihmisen tukeminen- tutkinnon osa on osa Vanhustyön erikoisammattitutkintoa. Halutessasi voit jatkaa opintoja suorittamalla koko tutkinnon.

Kuvaus

Työn kehittäminen on teemana läpi koko koulutuksen. Lähiopiskelupäivissä käsitellään seuraavia sisältöjä:
- aivoterveys, muisti ja ikääntyminen sekä muistisairaudet
- muistisairaan ihmisen kokonaistilanteen arviointi
- muistisairasta ihmistä koskevat ajantasaiset säädökset, suositukset sekä palvelut
- muistisairaan ihmisen kohtaaminen, toimiva vuorovaikutus ja haastavat tilanteet
- muistisairaan ihmisen elämän mielekkyyden edistäminen sekä asuin- ja toimintaympäristön ja teknologian mahdollisuudet osallisuuden tukemisessa
- muistisairaan ihmisen ravitsemus ja lääkehoito

Koulutuksen sisältö

Muistioireisen tai muistisairaan ihmisen tukeminen- tutkinnon osa on yksi pakollisista tutkinnon osista Vanhustyön erikoisammattitutkinnon Muistioireisen tai muistisairaan ihmisen elämän tukemisen osaamisalasta (Muistihoitaja, EAT).

Opinnot sisältävät kuusi lähipäivää (20.8, 17.9, 8.10, 22.10, 12.11 ja 17.12.2024), itsenäistä opiskelua sekä työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Opiskeluun sisältyy omaa työyksikköä koskeva kehittämistehtävä. Tutkinnon osassa vaadittava ammattitaito osoitetaan näytössä, joka järjestetään työpaikallasi.

Sinulle tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa huomioidaan aikaisempi osaamisesi. Opintojesi kesto määritellään tässä yhteydessä.

Kustannukset

Ammatti- ja erikoisammattitutkinnot ovat maksullisia. Tämän koulutuksen opiskelijamaksu on tutkinnon osassa 290€ ja koko tutkinnossa 590€. Oppisopimuskoulutus on opiskelijalle maksutonta.

Lisää koulutuksesta

Otsikko

Sopisiko sinulle oppisopimus?

Kuvaus

Yhdistä työnteko ja opiskelu! Meidän kauttamme voit opiskella oppisopimuksella minkä tahansa työtehtäviesi mukaisen toisen asteen ammatillisen tutkinnon tai tutkinnon osan.

Kuva

Monta tapaa opiskella

Tavoitteellisen urheilun ja opiskelun pystyy yhdistämään Gradiassa.

Gradian opiskelijana voit tehdä myös Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston opintoja. EduFutura Jyväskylä tarjoaa opiskelijoille monipuoliset mahdollisuudet joustaviin opintopolkuihin ja ristiinopiskeluun.

Kysy lisää, autamme mielellämme!

Gradia hakupalvelut

Ma–pe klo 9–12 sekä ma, ke ja to klo 13–15

Chat: gradia.fi/hae-opiskelemaan

hakupalvelut@gradia.fi

Hämäläinen Pia

Lehtori (opettaja)

Sosiaali- ja terveysala