Koulutuksen tiedot

Koulutusala

Sosiaali- ja terveysala

Paikkakunta

Jyväskylä

Opiskelutapa

Monimuoto-opiskelu

Laajuus

180 osaamispistettä, 1–1,5 vuotta

Hakuaika

Jatkuva haku

Hakeutuminen

Voit hakeutua opiskelemaan koko tutkintoon tai yksittäisiin tutkinnon osiin.

Jos työskentelet jo alan työtehtävissä ja haluat opiskella oppisopimuksella, hakeudu oppisopimuskoulutukseen viereisellä lomakkeella.

Kenelle

Tarvitsetko mielenterveys- ja päihdetyön osaamiseesi päivitystä, laajentamista tai syventämistä? Mielenterveys- ja päihdetyön erikoisammattitutkinto on tarkoitettu mielenterveys- ja päihdetyössä sekä lastensuojelussa ja ikääntyvien parissa toimiville ammattilaisille. Tutkinnon suorittanut toimii oman työnsä asiantuntijana ja kehittäjänä. Hänellä on valmiudet toimia työyhteisössään erilaisissa vastuutehtävissä. Tutkinnon voit suorittaa oman työn ohella.

Kuvaus

Mielenterveys- ja päihdetyön erikoisammattitutkinnon suoritettuasi työskentelet mielenterveys- ja päihdetyön asiantuntijana ja kehittämistehtävissä sosiaali- ja terveysalalla. Työssä tarvitaan alan lainsäädännön ja palvelujärjestelmien tuntemusta. Koulutuksen käynyt hallitsee syvällisesti mielenterveys- ja päihdetyön työprosessin ja sen edellyttämät toimintatavat.

Valinnaisesta tutkinnon osasta riippuen tutkinnon suorittanut hallitsee lasten ja nuorten tai ikääntyneiden mielenterveys- ja päihdetyön taikka muun mielenterveys- ja päihdetyöhön soveltuvan tutkinnon osan ammattitaitovaatimukset ammattitutkinnosta tai toisesta erikoisammattitutkinnosta.

Opinnot sisältävät lähiopetusta (1-2 pv/kk), itsenäistä opiskelua, verkko-opintoja ja työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Opiskelusi etenevät joustavasti henkilökohtaisen suunnitelmasi mukaisesti. Voit opiskella työn ohella. Sinulla on mahdollisuus suorittaa myös yksittäisiä tutkinnon osia. Lähiopiskelupäiviin voi osallistua myös etäyhteyden kautta, eli koulutus sopii hyvin myös pitkämatkalaisille.

Koulutuksen sisältö

Tutkinto muodostuu kahdesta pakollisesta tutkinnon osasta ja kahdesta valinnaisesta tutkinnon osasta). Vähintään toisen valinnaisen tulee olla tutkinnon osan tulee olla valinnaiset 1-osioista.

Pakolliset tutkinnon osat:
• Mielenterveys- ja päihdetyössä toimiminen
• Mielenterveys- ja päihdetyön menetelmien käyttäminen

Valinnaiset tutkinnon osat 1 (1-2):
• Lasten ja nuorten mielenterveys- ja päihdetyö
• Ikääntyneiden mielenterveys- ja päihdetyö

Valinnaiset tutkinnon osat 2 (0-1):
• Tutkinnon osa ammattitutkinnosta
• Tutkinnon osa toisesta erikoisammattitutkinnosta

Mielenterveys- ja päihdetyössä toimiminen -tutkinnon osa toteutetaan verkkokurssina ja voit aloittaa sen suorittamisen joustavasti.

Kustannukset

Ammatti- ja erikoisammattitutkinnot ovat maksullisia. Tämän koulutuksen opiskelijamaksu on koko tutkinnossa 590€ ja tutkinnon osassa 190€. Oppisopimuskoulutus on opiskelijalle maksutonta.

Lisää koulutuksesta

Otsikko

Sopisiko sinulle oppisopimus?

Kuvaus

Yhdistä työnteko ja opiskelu! Meidän kauttamme voit opiskella oppisopimuksella minkä tahansa työtehtäviesi mukaisen toisen asteen ammatillisen tutkinnon tai tutkinnon osan.

Kuva

Monta tapaa opiskella

Tavoitteellisen urheilun ja opiskelun pystyy yhdistämään Gradiassa.

Gradian opiskelijana voit tehdä myös Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston opintoja. EduFutura Jyväskylä tarjoaa opiskelijoille monipuoliset mahdollisuudet joustaviin opintopolkuihin ja ristiinopiskeluun.

Kysy lisää, autamme mielellämme!

Gradia hakupalvelut

Heimonen Annukka

Lehtori (opettaja)

Osallisuus ja ohjaaminen