Laajuus

Opintojen laajuus on 180 osaamispistettä. Koulutuksen suunniteltu kesto on n. 1 – 1,5 vuotta henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaisesti.

Hakuaika

Jatkuva haku

Kenelle

Tarvitsetko mielenterveys- ja päihdetyön osaamiseesi päivitystä, laajentamista tai syventämistä? Mielenterveys- ja päihdetyön erikoisammattitutkinto on tarkoitettu mielenterveys- ja päihdetyössä sekä lastensuojelussa toimiville ammattilaisille. Tutkinnon suorittanut toimii oman työnsä asiantuntijana ja kehittäjänä. Hänellä on valmiudet toimia työyhteisössään erilaisissa vastuutehtävissä. Tutkinnon voit suorittaa oman työn ohella.
Voit hakeutua opiskelemaan myös yksittäisiä tutkinnon osia. Mielenterveys- ja päihdetyön eat:ssa uusia opiskelijoita otetaan mukaan aina tutkinnon osan vaihtuessa.

Seuraavan kerran voi aloittaa Mielenterveys- ja päihdetyössä toimiminen -tutkinnon osasta elokuussa 2020.

Lähipäivät:

Mielenterveys- ja päihdetyössä toimiminen
24-25.8.2020
21.9.2020

Hakeutuminen

Elokuun aloitukseen huomioidaan 3.8. mennessä tulleet hakemukset. Valintahaastattelut pidetään 6-7.8.2020, hakija saa kutsun toiseen ko. päivistä sähköpostilla.

Aloitusinfo uusille opiskelijoille maanantaina 17.8.2020 klo 12.15-15.30, johon valittujen opiskelijoiden edellytetään osallistuvan.

Kelpoisuusvaatimukset

Opiskelijavalinnan teemme hakemuksen ja haastattelun perusteella. Valinnassa painotamme hakijan koulutustarvetta, soveltuvaa koulutusta sekä mielenterveys- ja päihdetyön työkokemusta. Olemme kaikkiin hakijoihin yhteydessä joko sähköpostilla tai puhelimitse.

Hakijat, joiden äidinkieli on muu kuin suomi tai kielitaitoa ei ole muuten voitu todentaa, kutsumme kielikokeeseen. Lisätietoa kielitaidon arvioinnista: https://www.gradia.fi/kielikoe

Kuvaus

Mielenterveys- ja päihdetyön erikoisammattitutkinnon suoritettuasi työskentelet mielenterveys- ja päihdetyön asiantuntijana ja kehittämistehtävissä sosiaali- ja terveysalalla.

Työssä tarvitaan alan lainsäädännön ja palvelujärjestelmien tuntemusta. Koulutuksen käynyt hallitsee syvällisesti mielenterveys- ja päihdetyön työprosessin ja sen edellyttämät toimintatavat.

Valinnaisesta tutkinnon osasta riippuen tutkinnon suorittanut hallitsee lasten ja nuorten tai ikääntyneiden mielenterveys- ja päihdetyön taikka muun mielenterveys- ja päihdetyöhön soveltuvan tutkinnon osan ammattitaitovaatimukset ammattitutkinnosta tai toisesta erikoisammattitutkinnosta.

Rakenne

Tutkinto muodostuu kahdesta pakollisesta tutkinnon osasta (1-2) ja kahdesta valinnaisesta tutkinnon osasta (3-6). Vähintään toisen valinnaisen tulee olla tutkinnon osan tulee olla tutkinnon osa 3 tai 4.

Pakolliset tutkinnon osat:
1. Mielenterveys- ja päihdetyössä toimiminen
2. Mielenterveys- ja päihdetyön menetelmien käyttäminen

Valinnaiset tutkinnon osat:
3. Lasten ja nuorten mielenterveys- ja päihdetyö
4. Ikääntyneiden mielenterveys- ja päihdetyö
5. Tutkinnon osa ammattitutkinnosta
6. Tutkinnon osa toisesta erikoisammattitutkinnosta

Monta tapaa opiskella

Opinnot sisältävät lähiopetusta (1-2 pv/kk), itsenäistä opiskelua, verkko-opintoja ja työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Opiskelusi etenevät joustavasti henkilökohtaisen suunnitelmasi mukaisesti. Voit opiskella työn ohella.

Voit opiskella myös oppisopimuksella. Oppisopimuskoulutus edellyttää aina työsuhdetta tai yrittäjyyttä.

Sinulla on mahdollisuus suorittaa myös yksittäisiä tutkinnon osia.

Kustannukset

600 € koko tutkinto, 250-300€ tutkinnon osa

Jatko-opintomahdollisuudet

Tutkinto antaa sinulle kelpoisuuden ammattikorkeakouluopintoihin ja korkeakoulututkintoon johtaviin opintoihin.

HAKUPALVELUT

040 341 6193 tai
hakupalvelut@gradia.fi
Puhelinaika
ma–to klo 10–15.30
pe ja aattopäivinä klo 10–14

Paikkakunta

Jyväskylä