Laajuus

Opintojen laajuus on 180 osaamispistettä. Koulutuksen suunniteltu kesto on n. 1 – 1,5 vuotta henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaisesti.

Hakuaika

Jatkuva haku

Kenelle

Tarvitsetko mielenterveys- ja päihdetyön osaamiseesi päivitystä, laajentamista tai syventämistä? Mielenterveys- ja päihdetyön erikoisammattitutkinto on tarkoitettu mielenterveys- ja päihdetyössä sekä lastensuojelussa ja ikääntyvien parissa toimiville ammattilaisille. Tutkinnon suorittanut toimii oman työnsä asiantuntijana ja kehittäjänä. Hänellä on valmiudet toimia työyhteisössään erilaisissa vastuutehtävissä. Tutkinnon voit suorittaa oman työn ohella.

Hakeutuminen

Voit hakeutua opiskelemaan koko tutkintoon tai yksittäisiin tutkinnon osiin.

Koko tutkinnon voi aloittaa seuraavan kerran huhtikuussa 2021. Haku koulutukseen päättyy 15.3.2021 ja koulutus alkaa 15.4.2021. Jos työskentelet jo alan työtehtävissä ja haluat opiskella oppisopimuksella, hakeudu oppisopimuskoulutukseen tästä: www.gradia.fi/oppisopimuskoulutus/l17387

Kelpoisuusvaatimukset

Mielenterveys- ja päihdetyön erikoisammattitutkinto on tarkoitettu mielenterveys- ja päihdetyössä, lastensuojelussa ja ikääntyneiden parissa toimiville ammattilaisille.

Opiskelijavalinnan teemme hakemuksen ja haastattelun perusteella. Valinnassa painotamme hakijan koulutustarvetta, soveltuvaa koulutusta sekä mielenterveys- ja päihdetyön työkokemusta. Olemme kaikkiin hakijoihin yhteydessä joko sähköpostilla tai puhelimitse.

Hakijat, joiden äidinkieli on muu kuin suomi tai kielitaitoa ei ole muuten voitu todentaa, kutsumme kielikokeeseen. Lisätietoa kielitaidon arvioinnista: www.gradia.fi/kielikoe

Kuvaus

Mielenterveys- ja päihdetyön erikoisammattitutkinnon suoritettuasi työskentelet mielenterveys- ja päihdetyön asiantuntijana ja kehittämistehtävissä sosiaali- ja terveysalalla. Työssä tarvitaan alan lainsäädännön ja palvelujärjestelmien tuntemusta. Koulutuksen käynyt hallitsee syvällisesti mielenterveys- ja päihdetyön työprosessin ja sen edellyttämät toimintatavat.

Valinnaisesta tutkinnon osasta riippuen tutkinnon suorittanut hallitsee lasten ja nuorten tai ikääntyneiden mielenterveys- ja päihdetyön taikka muun mielenterveys- ja päihdetyöhön soveltuvan tutkinnon osan ammattitaitovaatimukset ammattitutkinnosta tai toisesta erikoisammattitutkinnosta.

Koko tutkinnon suorittajien lähipäivät keväällä 2021 ovat: 15-16.4. ja 12.5. Opinnot jatkuvat syksyllä 2021.

Rakenne

Tutkinto muodostuu kahdesta pakollisesta tutkinnon osasta (1-2) ja kahdesta valinnaisesta tutkinnon osasta (3-6). Vähintään toisen valinnaisen tulee olla tutkinnon osan tulee olla tutkinnon osa 3 tai 4.

Pakolliset tutkinnon osat:
1. Mielenterveys- ja päihdetyössä toimiminen
2. Mielenterveys- ja päihdetyön menetelmien käyttäminen

Valinnaiset tutkinnon osat:
3. Lasten ja nuorten mielenterveys- ja päihdetyö
4. Ikääntyneiden mielenterveys- ja päihdetyö
5. Tutkinnon osa ammattitutkinnosta
6. Tutkinnon osa toisesta erikoisammattitutkinnosta

Monta tapaa opiskella

Opinnot sisältävät lähiopetusta (1-2 pv/kk), itsenäistä opiskelua, verkko-opintoja ja työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Opiskelusi etenevät joustavasti henkilökohtaisen suunnitelmasi mukaisesti. Voit opiskella työn ohella.

Voit opiskella myös oppisopimuksella. Oppisopimuskoulutus edellyttää aina työsuhdetta tai yrittäjyyttä. Lisätietoja: www.gradia.fi/oppisopimuskoulutus/l17387.

Sinulla on mahdollisuus suorittaa myös yksittäisiä tutkinnon osia.

Kustannukset

600 € koko tutkinto, 200-300€ tutkinnon osa. Oppisopimuskoulutus on maksuton opiskelijalle ja työnantajalle.

Jatko-opintomahdollisuudet

Tutkinto antaa sinulle kelpoisuuden ammattikorkeakouluopintoihin ja korkeakoulututkintoon johtaviin opintoihin.

HAKUPALVELUT

040 341 6193 tai
hakupalvelut@gradia.fi
Puhelinaika ja chat
ma, ke, to klo 09–15
ti, pe klo 10–14

Tutkinnon perusteet

Katso ePerusteet

Paikkakunta

Jyväskylä