Koulutuksen tiedot

Koulutusala

Sosiaali- ja terveysala

Paikkakunta

Jyväskylä

Opiskelutapa

Monimuoto-opiskelu
Verkko-opiskelu

Laajuus

150 osaamispistettä, 1–1,5 vuotta

Hakuaika

Jatkuva haku

Hakeutuminen

Koulutukseen on jatkuva haku. Opinnot on mahdollista aloittaa seuraavan kerran 19.8.2024 ja 5.11.2024.

Kenelle

Kiinnostaako sinua mielenterveys- ja päihdetyö? Tarvitsetko osaamiseesi päivitystä, laajentamista tai syventämistä? Opiskele mielenterveys- ja päihdetyön ammattitutkinto tai sen osia. Voit opiskella koko tutkinnon tai tutkinnon osia monimuoto-opintoina. Opintoihin on mahdollista osallistua etäyhteydellä.

Kuvaus

Suoritettuasi mielenterveys- ja päihdetyön ammattitutkinnon voit toimia mielenterveys- ja päihdetyön ammatillisessa asiakastyössä ehkäisevässä, kuntouttavassa, hoidollisessa, toipumista edistävässä, haittoja vähentävässä tai asumispalveluja tukevassa työssä sosiaali- ja terveysalalla.

Opinnot sisältävät lähiopetusta, itsenäistä opiskelua, verkko-opintoja ja työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Lähiopetukseen voi osallistua myös etäyhteydellä. Opiskelusi etenevät joustavasti henkilökohtaisen suunnitelmasi mukaisesti. Voit opiskella myös yksittäisiä tutkinnon osia. Koulutus on mahdollista suorittaa päätoimisesti opiskellen tai työn ohella tilanteesi mukaan.

Koulutuksen sisältö

Mielenterveys- ja päihdetyön ammattitutkinto muodostuu kahdesta pakollisesta (100 osp) ja kahdesta valinnaisesta tutkinnon osasta (50 osp).

Pakolliset tutkinnon osat
• Ammatillisuuden toteuttaminen mielenterveys- ja päihdetyössä 50 osp
• Lähi- ja läheisverkostoissa toimiminen 50 osp

Valinnaiset tutkinnon osat, joista on valittava vähintään 50 osp
• Digitaalisessa vuorovaikutuksessa toimiminen 25 osp
• Laajentuvassa yhteisössä toimiminen 25 osp
• Mielenterveys- ja päihdetyön menetelmien käyttäminen 25 osp

Toisena valinnaisena tutkinnon osana voi suorittaa vähintään 25 osaamispisteen laajuisen tutkinnon osan ammatillisesta perustutkinnosta, toisesta ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta.

Kustannukset

Ammatti- ja erikoisammattitutkinnot ovat maksullisia. Tämän koulutuksen opiskelijamaksu on koko tutkinnossa 490€ ja tutkinnon osassa 190€. Oppisopimuskoulutus on opiskelijalle maksutonta.

Lisää koulutuksesta

Otsikko

Sopisiko sinulle oppisopimus?

Kuvaus

Yhdistä työnteko ja opiskelu! Meidän kauttamme voit opiskella oppisopimuksella minkä tahansa työtehtäviesi mukaisen toisen asteen ammatillisen tutkinnon tai tutkinnon osan.

Kuva

Monta tapaa opiskella

Gradiassa voit yhdistää opiskelun ja tavoitteellisen urheilun. Urheiluvalmennus mahdollistaa harjoittelun eritasoisille urheilijoille – aina seuratasosta maajoukkuetasoon. Urheilijoiden opintopolku rakentuu oman tason mukaan. Ilmoita yhteishaun hakulomakkeella, että olet kiinnostunut urheilijan ammatillisesta koulutuksesta ja vastaa hakulomakkeelle aukeaviin Urheilijan lisätietokysymykseen.

Gradian opiskelijana – niin lukiolaisena kuin ammattiin opiskelevana – voit tehdä Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston opintoja. EduFutura Jyväskylä tarjoaa opiskelijoille monipuoliset mahdollisuudet joustaviin opintopolkuihin ja ristiinopiskeluun. Korkeakouluopintojen avulla pääset tutustumaan korkeakoulujen eri aloihin ja siihen, millaista on opiskella korkeakoulussa.

Gradia tarjoaa aikuisille tutkintotavoitteista opiskelua sekä lyhyempiä koulutuksia. Aikuisena voit opiskella ammatillisia opintoja Ammattiopisto Gradiassa ja lukio-opintoja Jyväskylän aikuislukiossa. Lisäksi voit tehdä perusopetuksen opinnot valmiiksi aikuisten perusopetuksessa.

Gradiassa jokaisella opiskelijalla on mahdollisuus kehittää yrittäjyysosaamista osana lukion ja ammatillisen koulutuksen opintoja. Yrittäjyysopinnot ovat hyödyllinen valinta jokaiselle, joka haluaa pärjätä tulevaisuuden työelämässä tai päivittää osaamistaan työelämän aikana.

Kysy lisää, autamme mielellämme!

Gradia hakupalvelut

Koskela Päivi

Lehtori (opettaja)

Sosiaali- ja terveysala