Laajuus

Opintojen laajuus on 150 osaamispistettä. Koulutuksen suunniteltu kesto 14 kuukautta.

Hakuaika

Jatkuva haku

Kenelle

Nykyaikainen verkkoviestintä yhdistää monenlaiset tekniikat, viestinnän ja mediat vuorovaikutteiseksi palveluksi. Tässä koulutuksessa verkkoviestintään perehdytään WordPress-julkaisujärjestelmän kautta. WordPressin avulla käydään läpi verkkoviestinnän osa-alueet sivustojärjestelmien luomisesta, ohjelmoimiseen, ulkoasusuunnitteluun, käytettävyyteen, asiakashallintaa sekä sisällön monipuoliseen tuottamiseen. Koulutus on tarkoitettu www-sivujen suunnittelusta ja rakentamisesta kiinnostuneille.

Hakeutuminen

Haku koulutukseen on tällä hetkellä suljettu. Opintojen seuraava suunniteltu aloitus on tammikuussa 2023.

Kelpoisuusvaatimukset

Valintakriteerit:

HAKEMUKSET: Valinnassa huomioidaan kaikki määräaikaan mennessä saapuneet hakemukset liitetietoineen (CV ja mahdollinen portfolio).

CV ja PORTFOLIO: Jos olet tehdyt sivustoja tai sinulla on muuta mediamateriaalia, voit esitellä sitä portfoliolla. Portfolio voi olla PDF muodossa tai linkki verkko-portfolioon. Lähetä portfolio sekä CV otsikolla ”MEDIA-AT verkkoviestintä” osoitteeseen janna.siili@gradia.fi

SOVELTUVUUS ALALLE: Koulutukseen hakijalta toivotaan osaamista viestintä- ja/tai media-alalta. Tietotekniikka-, media- tai viestintäalan perustutkinto tai työkokemusta. Harrastuneisuus luetaan eduksi koulutukseen haettaessa.

SOVELTUVUUS OPISKELIJAKSI: Pystyy itsenäiseen vastuulliseen asiakkuustoimintaan ja tutkinnon suorittamiseen.

Hakijat, joiden äidinkieli ei ole suomi ja jotka eivät ole toimittaneet riittävää todistusta kielitaidostaan, kutsutaan kielikokeeseen. Lisätietoa kielitaidon arvioinnista: www.gradia.fi/kielikoe.

Kuvaus

Opi toteuttamaan verkkosivuja käyttäen maailmansuosituinta julkaisualustaa. WordPress on ilmainen julkaisualusta, joka sisältää suureen valikoiman lisäosia ja ulkoasuteemoja. Opit hyödyntämään WordPress-lapsiteemoja ja luomaan omia teemoja.

Koulutuksen jälkeen pystyt toimimaan erilaisissa viestinnän tuotantotehtävissä esimerkiksi www-suunnittelijana, web-ohjelmoijana, web-käyttöliittymäsuunnittelijana, sisällöntuotannossa tai digitaalisessa markkinoinnissa.

Lisätietoa koulutuksesta koulutuksen omilla sivuilla www.verkkojulkaisu.com

Rakenne

Verkkojulkaisun suunnittelu
• Käyttäjäkokemussuunnittelu (UX)
• Käyttöliittymä- ja käytettävyyssuunnittelu (UI)
• Saavutettavuussuunnittelu
WordPress-julkaisujärjestelmä
Web-ohjelmointitekniikat: HTML5, CSS3, PHP, javaScript
Oman WordPress-teeman ohjelmointi
Verkkokaupan toteuttaminen
Verkkomateriaalin toteuttaminen
• Valokuvaus ja kuvankäsittely
• Videokuvaus ja editointi
Projektityö, markkinointi ja tekijänoikeudet verkkojulkaisuissa

Monta tapaa opiskella

Media-alan ammattitutkinto toteutetaan monimuotokoulutuksena. Koulutus sopii hyvin päätoimisille opiskelijoille, työn ohessa opiskeleville sekä oppisopimuskoulutukseen. Suunnittelemme kanssasi henkilökohtaisen oppimisen polkusi, jossa otamme huomioon aiemman ammattitaidon ja työkokemuksen. Opinnot sisältävät lähiopetusta, itsenäistä tiedonhakua ja opiskelua, verkko-opetusta ja työssä oppimista. Lähiopetusta on lähtötasostasi riippuen 3-6 päivää kuukaudessa.

Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksena. Oppisopimuskoulutus edellyttää aina työsuhdetta tai yrittäjyyttä, ja sen voi aloittaa joustavasti. Lisätietoja: www.gradia.fi/oppisopimuskoulutus/l17387.

Tavoitteellisen urheilun ja opiskelun pystyy yhdistämään Gradiassa: www.gradia.fi/oppimaan/urheilijana-gradiassa.

Gradian opiskelijana voit tehdä myös Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston opintoja. EduFutura Jyväskylä tarjoaa opiskelijoille monipuoliset mahdollisuudet joustaviin opintopolkuihin ja ristiinopiskeluun. Lisätietoa: https://edufutura.fi/

Kustannukset

Koulutusmaksu 300 € (mahdollisuus maksaa kahdessa erässä)

HAKUPALVELUT

040 341 6193 tai
hakupalvelut@gradia.fi
Puhelinaika ja chat
ma, ke, to klo 09–15
ti, pe klo 10–14

Tutkinnon perusteet

Katso ePerusteet

Paikkakunta

Jyväskylä