Laajuus

Opintojen laajuus on 150 osaamispistettä. Koulutuksen suunniteltu kesto 14 kuukautta.

Hakuaika

Jatkuva haku

Kenelle

Koulutus on tarkoitettu Sinulle, joka haluat kehittyä verkkosivujen rakentamisessa. Koulutus on tarkoitettu työnhakijoille, jotka haluavat työllistyä erilaisiin verkkoviestinnän työtehtäviin. Sisällöntuottajille ja markkinoijille, jotka haluavat osata syvemmin verkkosivujen rakentamista ja toteuttaa asiakkaan tarpeita. Graafikoille, jotka haluavat toteuttaa ja osata ohjelmoida itse suunnittelemansa sivustot. Koulutus on tarkoitettu yrittäjille, jotka haluavat päivittää ja laajentaa osaamistaan verkko-ohjelmoinnin osalta. Ammatinvaihtajille, jotka haluavat aloittaa uuden luvun ammatillisessa kehityksessään ja siirtyä verkkoviestinnän ammattilaiseksi. Koulutus on tarkoitettu webin-ammattilaisille, jotka tarvitsevat tutkintopaperin todistamaan jo hankittua ammattitaitoa.

Hakeutuminen

Jatkuvassa haussa Gradiaan voi hakeutua opiskelemaan ympäri vuoden. Hakuajat vaihtelevat koulutuksittain. Tähän koulutukseen haku on tällä hetkellä suljettu. Seuraava ryhmä alkaa syksyllä 2024.

Kelpoisuusvaatimukset

Valintakriteerit:

HAKEMUKSET: Valinnassa huomioidaan kaikki määräaikaan mennessä saapuneet hakemukset liitetietoineen (CV ja mahdollinen portfolio).

CV ja PORTFOLIO: Jos olet tehdyt sivustoja tai sinulla on muuta mediamateriaalia, voit esitellä sitä portfoliolla. Portfolio voi olla PDF muodossa tai linkki verkko-portfolioon. Lähetä portfolio sekä CV otsikolla ”MEDIA-AT verkkoviestintä” osoitteeseen janna.siili@gradia.fi

SOVELTUVUUS ALALLE: Hakijalla tulee olla media-alan, viestintä- tai tietotekniikka-alan perustutkinto tai vastaavat pohjatiedot. Viestintäalan työkokemus tai harrastuneisuus luetaan eduksi koulutukseen haettaessa. Oppilaat valitaan työnäytteiden ja haastattelun perusteella.

SOVELTUVUUS OPISKELIJAKSI: Pystyy itsenäiseen vastuulliseen asiakkuustoimintaan ja tutkinnon suorittamiseen. Koulutus toteutetaan enimmäkseen verkossa, joten hakijoilta edellytetään omaa tietokonetta, web-kameraa sekä riittävää osaamista tietokoneen hallinnassa. esim. ohjelmien asentamiseen.

Hakijat, joiden äidinkieli ei ole suomi ja jotka eivät ole toimittaneet riittävää todistusta kielitaidostaan, kutsutaan kielitaidon arviointiin. Lisätietoa kielitaidon arvioinnista: https://www.gradia.fi/kielitaidon-arviointi

Kuvaus

Tämä koulutus saattaa olla juuri sitä mitä tarvitset! Opit toteuttamaan verkkosivustoja käyttäen maailmansuosituinta julkaisualustaa WordPressiä. Julkaisujärjestelmää käyttävistä sivustoista 65.2 % toimii WordPressillä (https://blog.hubspot.com/website/wordpress-stats ). WordPress on ilmainen julkaisualusta, joka sisältää suureen valikoiman lisäosia ja ulkoasuteemoja. Opit toteuttamaan pienille ja keskisuurille yrityksille verkkosivuja. Opit hyödyntämään valmiita lisäosia, teemoja sekä ohjelmoimaan omia WP-teemoja.

Koulutuksen jälkeen pystyt toimimaan erilaisissa verkkoviestinnän tehtävissä esimerkiksi www-suunnittelijana, web-ohjelmoijana, web-käyttöliittymäsuunnittelijana, sisällöntuotannossa tai digitaalisessa markkinoinnissa.

Media-alan ammattitutkinto toteutetaan monimuotokoulutuksena, joka sisältää etäopetusta ja joitain lähiopetuspäiviä. Joka toinen viikko on 3 päivän webinaari (ma-ke). Lisäksi opinnot sisältävät muutamia lähiopetuspäiviä Gradia Jyväskylän Viitaniemen kampuksella. Webinaaripäivien välissä tehdään etätehtäviä. Koulutuksen loppupuolella on kahden kuukauden työssäoppimisjakson. Koulutuksen aikana tulee toteuttaa vähintään kaksi asiakassivustoa sekä oma portfolio.

Lisätietoa koulutuksesta on koulutuksen omilla sivuilla www.verkkojulkaisu.com

Rakenne

Verkkojulkaisun suunnittelu
• Käyttäjäkokemussuunnittelu (UX)
• Käyttöliittymä- ja käytettävyyssuunnittelu (UI)
• Saavutettavuussuunnittelu
WordPress-julkaisujärjestelmä
Web-ohjelmointitekniikat: HTML5, CSS3, PHP, javaScript
Oman WordPress-teeman ohjelmointi
Verkkokaupan toteuttaminen
Verkkomateriaalin toteuttaminen
• Valokuvaus ja kuvankäsittely
• Videokuvaus ja editointi
Projektityö, markkinointi ja tekijänoikeudet verkkojulkaisuissa

Monta tapaa opiskella

Media-alan ammattitutkinto toteutetaan monimuotokoulutuksena. Koulutus sopii hyvin päätoimisille opiskelijoille, työn ohessa opiskeleville sekä oppisopimuskoulutukseen. Suunnittelemme kanssasi henkilökohtaisen oppimisen polkusi, jossa otamme huomioon aiemman ammattitaidon ja työkokemuksen. Opinnot sisältävät lähiopetusta, itsenäistä tiedonhakua ja opiskelua, verkko-opetusta ja työssä oppimista. Lähiopetusta on lähtötasostasi riippuen 3-6 päivää kuukaudessa.

Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksena. Oppisopimuskoulutus edellyttää aina työsuhdetta tai yrittäjyyttä, ja sen voi aloittaa joustavasti. Lisätietoja: www.gradia.fi/oppisopimuskoulutus/l17387.

Tavoitteellisen urheilun ja opiskelun pystyy yhdistämään Gradiassa: www.gradia.fi/oppimaan/urheilijana-gradiassa.

Gradian opiskelijana voit tehdä myös Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston opintoja. EduFutura Jyväskylä tarjoaa opiskelijoille monipuoliset mahdollisuudet joustaviin opintopolkuihin ja ristiinopiskeluun. Lisätietoa: https://edufutura.fi/

Kustannukset

Ammatti- ja erikoisammattitutkinnot ovat maksullisia. Tämän koulutuksen opiskelijamaksu on koko tutkinnossa 390€ ja tutkinnon osassa 190€. Oppisopimuskoulutus on opiskelijalle maksutonta.

Hakupalvelut

040 341 6193
hakupalvelut@gradia.fi
chat gradia.fi/oppimaan
ma, ke, to klo 9-12, 12.30-15, ti 10-12, 12.30-14, pe 9-12


 

Tutkinnon perusteet

Katso ePerusteet

Paikkakunta

Jyväskylä