Laajuus

Opintojen laajuus on 180 osaamispistettä.

Aika

-

Hakuaika

-

Kenelle

Tutkinto soveltuu henkilölle, joka toimii erikokoisissa majoitus- ja ravitsemisalan yrityksissä tai organisaatioissa työhön osallistuvana esimiehenä, vuoroesimiehenä tai yksikön päällikkönä tai henkilölle, joka koulutuksen aikana osallistuu esimiestyöhön. Voit olla myös itsenäinen majoitus- ja ravitsemisalan yrittäjä.

Kelpoisuusvaatimukset

Toimit esimiehenä tai olet siirtymässä esimiestehtäviin. Pääset tekemään nykyisessä työssäsi tutkinnon vaatimia esimiestehtäviä.

Hakijat, joiden äidinkieli on muu kuin suomi tai kielitaitoa ei ole muuten voitu todentaa, kutsutaan kielikokeeseen. Lisätietoa kielitaidon arvioinnista: https://www.gradia.fi/kielikoe

Kuvaus

Tutkinnon suoritettuasi saat monipuolisen osaamisen esimiestyöstä ja verkostoidut eri organisaatioissa toimivien majoitus- ja ravitsemisalan esimiesten kanssa.

Opiskeluun kuuluu lähiopetusta, ohjattua etäopiskelua, ennakko- ja kehittämistehtäviä sekä työelämässä oppimista. Koulutus kestää noin 1,5 vuotta ja se sisältää 18 lähiopetuspäivää. Opiskelu on mahdollista työn ohessa ja voit suorittaa joko koko tutkinnon tai yksittäisiä tutkinnon osia. Liitteenä tutkinnon etenemisen kuvaus.

Suunnitelma koulutuksen toteutuksesta löytyy sivun alaosassa olevasta liitetiedostosta.

Rakenne

Majoitus- ja ravitsemisalan esimiestyön erikoisammattitutkinto muodostuu kolmesta pakollisesta tutkinnon osasta ja yhdestä valinnaisesta tutkinnon osasta.

Pakolliset tutkinnon osat:
- Päivittäisten toimintojen ohjaaminen, 50 osp
- Esimiehenä toimiminen, 60 osp
- Asiakas- ja sidosryhmäsuhteiden hoitaminen, 40 osp

Valinnaiset tutkinnon osat, joista valitaan yksi:
- Työpaikkaohjaajana ja -arvioijana toimiminen, 30 osp
- Kehittämisprojektin toteuttaminen, 30 osp
- Monimuotoisen työyhteisön johtaminen, 20 osp
- Ammatillinen tutkinnon osa ammattitutkinnosta tai toisesta erikoisammattitutkinnosta, 10- 30 osp

Monta tapaa opiskella

Voit suorittaa tutkinnon omaehtoisena koulutuksena tai oppisopimuksella. Mikäli sinulla on mahdollisuus opiskella oppisopimuksella, otathan yhteyttä suoraan työelämäkoordinaattoriin Kaisu Kyllästinen puh. 040 341 5193 tai sähköpostilla kaisu.kyllastinen@gradia.fi

Kustannukset

Oppisopimuskoulutuksena opiskelu on opiskelijalle maksutonta. Muulla tavoin toteutettuna ( omaehtoinen koulutus) koulutusmaksu on 600 euroa.
Oppisopimuskoulutus maksuton.

HAKUPALVELUT

040 341 6193 tai
hakupalvelut@gradia.fi
Puhelinaika
22.6.–31.7. ma–pe klo 09–12

Tutkinnon perusteet

Katso ePerusteet

Aika

-

Paikkakunta

Jyväskylä
Liitetiedostot
Tiedosto
maraeat_20202022.pdf (pdf, 61.8 KB)