Laajuus

Opintojen laajuus on 180 osaamispistettä. Koulutuksen suunniteltu kesto on noin 1,5 vuotta, henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaisesti.

Aika

-

Hakuaika

-

Kenelle

Tutkinto soveltuu henkilölle, joka toimii erikokoisissa majoitus- ja ravitsemisalan yrityksissä tai organisaatioissa työhön osallistuvana esimiehenä, vuoroesimiehenä tai yksikön päällikkönä tai henkilölle, joka koulutuksen aikana osallistuu esimiestyöhön. Voit olla myös itsenäinen majoitus- ja ravitsemisalan yrittäjä.

Hakeutuminen

Seuraava hakuaika koulutukseen on 14.6.-15.9.2023. Koulutuksen aloitus on 5.10.2023. Sen jälkeen koulutukseen on jatkuva haku ja joustava aloitusaika.

Kelpoisuusvaatimukset

Toimit esimiehenä tai olet siirtymässä esimiestehtäviin. Pääset tekemään nykyisessä työssäsi tutkinnon vaatimia esimiestehtäviä.

Hakijat, joiden äidinkieli ei ole suomi ja jotka eivät ole toimittaneet riittävää todistusta kielitaidostaan, kutsutaan kielitaidon arviointiin. Tämän haun kielitaidon arviointi on tiistaina 6.6.2023. Lisätietoa kielitaidon arvioinnista: https://www.gradia.fi/kielitaidon-arviointi

Kuvaus

Tutkinnon suoritettuasi saat monipuolisen osaamisen esimiestyöstä ja verkostoidut eri organisaatioissa toimivien majoitus- ja ravitsemisalan esimiesten kanssa.

Opiskeluun kuuluu lähiopetusta, ohjattua etäopiskelua, ennakko- ja kehittämistehtäviä sekä työelämässä oppimista. Koulutus kestää noin 1,5 vuotta ja se sisältää 18 lähiopetuspäivää. Opiskelu on mahdollista työn ohessa ja voit suorittaa joko koko tutkinnon tai yksittäisiä tutkinnon osia. Liitteenä tutkinnon etenemisen kuvaus.

Suunnitelma koulutuksen toteutuksesta löytyy sivun alaosassa olevasta liitetiedostosta.

Rakenne

Majoitus- ja ravitsemisalan esimiestyön erikoisammattitutkinto muodostuu kolmesta pakollisesta tutkinnon osasta ja yhdestä valinnaisesta tutkinnon osasta.

Pakolliset tutkinnon osat
Majoitus - ja ravitsemisalan esimiestyön Päivittäisten toimintojen ohjaaminen 50 osp
• Esimiehenä toimiminen 60 osp
• Asiakas- ja sidosryhmäsuhteiden hoitaminen 40 osp

Valinnaiset tutkinnon osat, joista valitaan yksi
• Työpaikkaohjaajana ja -arvioijana toimiminen 30 osp
• Kehittämisprojektin toteuttaminen 30 osp
• Monimuotoisen työyhteisön johtaminen 20 osp
• Ammatillinen tutkinnon osa ammattitutkinnosta tai toisesta erikoisammattitutkinnosta 10- 30 osp

Monta tapaa opiskella

Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena. Oppisopimuskoulutus edellyttää aina työsuhdetta tai yrittäjyyttä, ja sen voi aloittaa joustavasti. Lisätietoja: www.gradia.fi/oppisopimuskoulutus/l17387.

Tavoitteellisen urheilun ja opiskelun pystyy yhdistämään Gradiassa: www.gradia.fi/oppimaan/urheilijana-gradiassa.

Gradian opiskelijana voit tehdä myös Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston opintoja. EduFutura Jyväskylä tarjoaa opiskelijoille monipuoliset mahdollisuudet joustaviin opintopolkuihin ja ristiinopiskeluun. Lisätietoa: https://edufutura.fi/

Kustannukset

Ammatti- ja erikoisammattitutkinnot ovat maksullisia. Tämän koulutuksen opiskelijamaksu on koko tutkinnossa 490€ ja tutkinnon osassa 190€. Oppisopimuskoulutus on opiskelijalle maksutonta.

Hakupalvelut

040 341 6193
hakupalvelut@gradia.fi
chat gradia.fi/oppimaan
5.–16.6.2023 puhelin klo 9–12 ja chat klo 13–15


 

Tutkinnon perusteet

Katso ePerusteet

Aika

-

Paikkakunta

Jyväskylä