Laajuus

Koulutuksen suunniteltu kesto on n. 1 – 1,5 vuotta, henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti (HOKS).

Hakuaika

Jatkuva haku

Kenelle

Liiketoiminnan erikoisammattitutkinnon koulutus on tarkoitettu henkilöstöhallinnon asiantuntija- ja/tai esimiestehtävissä toimiville henkilöille, jotka haluavat osoittaa ammatillisen osaamisensa virallisella tutkinnolla.

Henkilöstöhallinnon osaamisalan suorittaneella on laaja osaaminen henkilöstö- ja palvelusuhdeasioissa. Osaamisalan keskeinen sisältö on henkilöstöasioiden ja henkilöstön osaamisen analysointi, henkilöstöasioista viestiminen johdolle ja sidosryhmille, henkilöstöprosessien ohjaus, esimietyön tukeminen ja työ- ja palvelussuhde asiantuntijana toimiminen.

Tämä osaamisala korvaa aiemman Talous- ja henkilöstöhallinnon erikoisammattitutkinnon henkilöstötyön osaamisalan.

Hakeutuminen

Koulutus aloitetaan etäoeptuksena.

Kelpoisuusvaatimukset

Koulutus toteutetaan pääosin oppisopimuskoulutuksena ja osallistuminen edellyttää tutkintoon soveltuvaa työpaikkaa.

Hakijat, joiden äidinkieli ei ole suomi ja jotka eivät ole toimittaneet riittävää todistusta kielitaidostaan, kutsutaan seuraavaan mahdolliseen kielikokeeseen. Lisätietoa kielitaidon arvioinnista: www.gradia.fi/kielikoe.

Kuvaus

Henkilöstöhallinnon osaamisalan opiskelijat ovat mm. henkilöstösuunnittelijoita, henkilöstö- tai palkkasihteereitä ja henkilöstön kehittäjiä.

Henkilöstöhallinnon sisältöjä ovat mm. henkilöstövoimavarojen suunnittelu ja johtaminen sekä esimiestyön tukeminen, osaamisen ja työhyvinvoinnin kehittäminen.

Liiketoiminnan erikoisammattitutkinnon suorittaneella on kokonaisvaltainen näkemys osaamisalaltaan ja hän toimii vaativissa asiantuntija- ja/tai esimiestehtävissä. Viestinnällisesti hänellä on hyvät vuorovaikutustaidot sekä alalla vaadittavien sähköisten työkalujen hyvä osaaminen.

Rakenne

Liiketoiminnan erikoisammattitutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä.

Kaikille liiketoiminnan osaamisaloille pakollinen tutkinnon osa, jonka laajuus on 60 osaamispistettä
• Vastuualueen liiketoiminnan suunnittelu ja toteuttaminen

Henkilöstöhallinnon osaamisalan tutkinnon osat, joista valitaan kaksi. Laajuus on yhteensä 120 osaamispistettä
• Henkilöstötyö
• Henkilöstön osaamisen kehittäminen
• Työsuojelun ja työhyvinvoinnin kehittäminen
• Kehittämisprojektin suunnittelu ja toteuttaminen

Monta tapaa opiskella

Koulutuksessa on 12 lähipäivää sekä itsenäistä opiskelua lähipäivien välillä: ennakkotehtäviä ja välitehtäviä. Lisätietoja: Tiina Paavola, p. 040 341 6449 tai sähköpostilla tiina.paavola@gradia.fi.

Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksena. Oppisopimuskoulutus edellyttää aina työsuhdetta tai yrittäjyyttä, ja sen voi aloittaa joustavasti. Lisätietoja: www.gradia.fi/oppisopimuskoulutus/l17387. Jos sinulla on mahdollisuus opiskella oppisopimuksella, otathan yhteyttä suoraan työelämäkoordinaattoriin Anna Taipale, p. 040 341 5195 tai sähköpostilla anna.taipale@gradia.fi.

Opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma, jossa sovitaan opinnot ja opiskelutavat.

Tavoitteellisen urheilun ja opiskelun pystyy yhdistämään Gradiassa: www.gradia.fi/oppimaan/urheilijana-gradiassa.

Gradian opiskelijana voit tehdä myös Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston opintoja. EduFutura Jyväskylä tarjoaa opiskelijoille monipuoliset mahdollisuudet joustaviin opintopolkuihin ja ristiinopiskeluun. Lisätietoa: https://edufutura.fi/

Kustannukset

Oppisopimuskoulutuksena opiskelu on opiskelijalle maksutonta. Muulla tavoin toteutettuna koulutusmaksu on 500 €.

Jatko-opintomahdollisuudet

Tutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden yliopistoihin ja ammattikorkeakouluihin.

Hakupalvelut

040 341 6193 tai
hakupalvelut@gradia.fi
Puhelinaika ja chat
ma, ke, to klo 09–15
ti, pe klo 10–14

Tutkinnon perusteet

Katso ePerusteet

Paikkakunta

Jyväskylä