Laajuus

Opintojen laajuus on 180 osaamispistettä.

Aika

-

Hakuaika

Jatkuva haku

Kenelle

Opintoihin on jatkuva haku, mutta seuraavan kerran opinnot on mahdollista aloittaa keväällä 2020.

Hakeutuminen

Hakijat, joiden äidinkieli on muu kuin suomi tai kielitaitoa ei ole muuten voitu todentaa, kutsutaan kielikokeeseen. Lisätietoa kielitaidon arvioinnista: www.gradia.fi/kielikoe.

Kelpoisuusvaatimukset

Hakijat kutsutaan tarpeen mukaan valintahaastatteluun. Hakemus peruuntuu, jos ei osallistu valintahaastatteluun.

Leipomoalan ammatin työtehtävät vaativat hyvää fyysistä kuntoa. Käsissä ilmenevä vaikea atooppinen ihottuma ja vaikeat ruoka-aine allergiat ovat haasteena ammatissa toimimiselle. Lisäksi tuki- ja liikuntaelinten sairaudet voivat olla esteenä ammatissa toimimiselle.

Kuvaus

Leipurimestarina osaat ideoida, suunnitella ja valmistaa leipomotuotekokonaisuuden, taitotyön ja leipomon erikoistuotteita. Leipomoalan erikoisammattitutkinnon suorittanut henkilö osaa työskennellä hygieenisesti, turvallisesti ja ergonomisesti sekä noudattaa yrityksen omavalvontaohjelmaa.

Leipomoalan erikoisammattitutkinnon suoritettuasi voit toimia leipomoissa, konditorioissa ja teollisissa leipomoissa valmistus- tai esimiestehtävissä. Lisäksi voit toimia myös itsenäisenä ammatinharjoittajana tai yrittäjänä.

Rakenne

Leipurimestarin pakolliset tutkinnon osat ovat
• Leipomotuotekokonaisuuden suunnittelu ja valmistus, 60 osp
• Leipomon erikoistuotteiden suunnittelu ja valmistus, 60 osp

Valinnaisiin tutkinnon osiin 60 osp voit tutustua ePerusteissa (https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/2291717/reformi/rakenne)

Monta tapaa opiskella

Koulutus toteutetaan iltaopintoina keskimäärin kerran kuukaudessa ma-ti iltaisin klo 16-21 oppilaitoksen työsalissa. Lisäksi opintoihin sisältyy itsenäistä opiskelua.

Opintojen aikana osoitat osaamistasi työelämässä pidettävillä näytöillä, siksi työ- tai työharjoittelupaikka, jossa valmistetaan leipomotuotteita, on välttämätön.

Opinnot on mahdollista räätälöidä moniin tarpeisiin.
-Sinulla on työpaikka leipomo-alalla, jossa kartutat osaamistasi iltaopintojen ohella.
-Hankit itsellesi alan oppisopimuspaikan ja kartutat osaamistasi työpaikalla sekä iltaopinnoilla. Työajan tulee olla keskimäärin 25 tuntia viikossa ja palkan tulee olla työehtosopimuksen mukainen.
-Hankit itsellesi työssäoppimispaikan, johon teemme koulutussopimuksen. Kartutat osaamistasi työpaikalla sekä iltaopinnoilla.

Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma eli HOKS. HOKSissa sovitaan opiskelijakohtaisesti mm. aiemmin hankitun osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta, hankittavasta osaamisesta ja osaamisen hankkimistavasta ja näytöistä.

Kustannukset

Työasu ja työkengät, jos niitä ei ole ennestään.
Taikinasta tuotteiksi; Jonna Majava, Minna Nurvo, Pedra Rantala.
Leivonnan teknologia - Ruokaleipä: Salovaara - Ignatius - Jussila - Hurri-Martikainen.

Oppisopimusopiskelijalle opinnot ovat maksuttomia. Muille opinnot maksavat 450 €.

HAKUPALVELUT

040 341 6193 tai
hakupalvelut@gradia.fi
Puhelinaika
ma–to klo 10–15.30
pe ja aattopäivinä klo 10–14

Tutkinnon perusteet

Katso ePerusteet

Aika

-

Paikkakunta

Jyväskylä