Koulutuksen tiedot

Koulutusala

Elintarvikeala

Paikkakunta

Jyväskylä

Toteutusaika

-

Opiskelutapa

Monimuoto-opiskelu

Laajuus

180 osaamispistettä, 1,5 vuotta

Hakuaika

-

Hakeutuminen

Hakuaika koulutukseen on 12.8.-8.12.2024 ja opinnot alkavat 17.1.2025.

Kuvaus

Leipurimestarina osaat ideoida, suunnitella ja valmistaa leipomotuotekokonaisuuden, taitotyön ja leipomon erikoistuotteita. Leipomoalan erikoisammattitutkinnon suorittanut henkilö osaa työskennellä hygieenisesti, turvallisesti ja ergonomisesti sekä noudattaa yrityksen omavalvontaohjelmaa.

Leipomoalan erikoisammattitutkinnon suoritettuasi voit toimia leipomoissa, konditorioissa ja teollisissa leipomoissa valmistus- tai esimiestehtävissä. Lisäksi voit toimia myös itsenäisenä ammatinharjoittajana tai yrittäjänä.

Koulutus toteutetaan perjantai-iltaisin klo 15–20 ja lauantaisin klo 8.30–16 keskimäärin kerran kuukaudessa koulun konditoria -työsalissa. Lisäksi opintoihin sisältyy itsenäistä opiskelua. Opintojen aikana osoitat osaamistasi työelämässä pidettävillä näytöillä, siksi työ- tai työharjoittelupaikka, jossa valmistetaan leipomotuotteita, on välttämätön.

Opinnot on mahdollista räätälöidä moniin tarpeisiin.
• Sinulla on työpaikka leipomo-alalla, jossa kartutat osaamistasi iltaopintojen ohella.
• Hankit itsellesi alan oppisopimuspaikan ja kartutat osaamistasi työpaikalla sekä iltaopinnoilla. Työajan tulee olla vähintään 25 tuntia viikossa ja palkan tulee olla työehtosopimuksen mukainen.
• Hankit itsellesi työssäoppimispaikan, johon teemme koulutussopimuksen. Kartutat osaamistasi työpaikalla sekä iltaopinnoilla.

Koulutuksen sisältö

Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma eli HOKS. HOKSissa sovitaan opiskelijakohtaisesti mm. aiemmin hankitun osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta, hankittavasta osaamisesta ja osaamisen hankkimistavasta ja näytöistä.

Pakolliset tutkinnon osat
• Leipomotuotekokonaisuuden suunnittelu ja valmistus 60 osp
• Leipomon erikoistuotteiden suunnittelu ja valmistus 60 osp

Valinnaiset tutkinnon osat, valitaan 60 osp
• Leipomoalan esimiestyö 60 osp
• Leipomoalan tuotannon kehittäminen 60 osp
• Tuotekehitys leipomoalalla 60 osp
• Jälkiruokakokonaisuuden suunnittelu ja toteutus 60 osp
• Leipomoalan kansainvälinen kilpailutoiminta 60 osp
• Tutkinnon osa tämän tutkinnon toisesta tutkintonimikkeestä 60 osp
• Tutkinnon osa yrittäjän ammattitutkunnosta 60 osp
• Tutkinnon osa toisesta erikoisammattitutkinnosta 60 osp

Kustannukset

Työasu ja työkengät, jos niitä ei ole ennestään.
Taikinasta tuotteiksi; Jonna Majava, Minna Nurvo, Pedra Rantala.
Leivonnan teknologia - Ruokaleipä: Salovaara - Ignatius - Jussila - Hurri-Martikainen.

Opiskelumaksu on 450 €. Oppisopimuskoulutus on opiskelijalle maksutonta.

Lisää koulutuksesta

Otsikko

Sopisiko sinulle oppisopimus?

Kuvaus

Yhdistä työnteko ja opiskelu! Meidän kauttamme voit opiskella oppisopimuksella minkä tahansa työtehtäviesi mukaisen toisen asteen ammatillisen tutkinnon tai tutkinnon osan.

Kuva

Monta tapaa opiskella

Tavoitteellisen urheilun ja opiskelun pystyy yhdistämään Gradiassa.

Gradian opiskelijana voit tehdä myös Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston opintoja. EduFutura Jyväskylä tarjoaa opiskelijoille monipuoliset mahdollisuudet joustaviin opintopolkuihin ja ristiinopiskeluun.

Kysy lisää, autamme mielellämme!

Gradia hakupalvelut

Ma–pe klo 9–12 sekä ma, ke, to klo 13–15
hakupalvelut@gradia.fi
040 341 6193
Chat gradia.fi/hae-opiskelemaan

Huuskonen Marjo

Lehtori (opettaja)

Elintarvikeala