Laajuus

Opintojen laajuus on 180 osaamispistettä.

Hakuaika

Jatkuva haku

Hakeutuminen

Koulutus alkaa seuraavan kerran tammikuussa 2024.

Jatkuvassa haussa Gradiaan voi hakeutua opiskelemaan ympäri vuoden. Hakuajat vaihtelevat koulutuksittain. Tähän koulutukseen haku on tällä hetkellä suljettu. Päivitämme hakuajan tälle sivulle, kun seuraava koulutuksen aloitus- ja hakuaika on tiedossa. Voit tutustua jatkuvan haun käytänteisiin tarkemmin: https://www.gradia.fi/jatkuva-haku

Kelpoisuusvaatimukset

Hakijat kutsutaan tarpeen mukaan valintahaastatteluun. Hakemus peruuntuu, jos ei osallistu valintahaastatteluun.

Leipomoalan ammatin työtehtävät vaativat hyvää fyysistä kuntoa. Käsissä ilmenevä vaikea atooppinen ihottuma ja vaikeat ruoka-aineallergiat ovat haasteena ammatissa toimimiselle. Lisäksi tuki- ja liikuntaelinten sairaudet voivat olla esteenä ammatissa toimimiselle.

Hakijat, joiden äidinkieli ei ole suomi ja jotka eivät ole toimittaneet riittävää todistusta kielitaidostaan, kutsutaan kielitaidon arviointiin. Lisätietoa kielitaidon arvioinnista: https://www.gradia.fi/kielitaidon-arviointi

Kuvaus

Leipurimestarina osaat ideoida, suunnitella ja valmistaa leipomotuotekokonaisuuden, taitotyön ja leipomon erikoistuotteita. Leipomoalan erikoisammattitutkinnon suorittanut henkilö osaa työskennellä hygieenisesti, turvallisesti ja ergonomisesti sekä noudattaa yrityksen omavalvontaohjelmaa.

Leipomoalan erikoisammattitutkinnon suoritettuasi voit toimia leipomoissa, konditorioissa ja teollisissa leipomoissa valmistus- tai esimiestehtävissä. Lisäksi voit toimia myös itsenäisenä ammatinharjoittajana tai yrittäjänä.

Rakenne

Pakolliset tutkinnon osat
• Leipomotuotekokonaisuuden suunnittelu ja valmistus 60 osp
• Leipomon erikoistuotteiden suunnittelu ja valmistus 60 osp

Valinnaiset tutkinnon osat, valitaan 60 osp
• Leipomoalan esimiestyö 60 osp
• Leipomoalan tuotannon kehittäminen 60 osp
• Tuotekehitys leipomoalalla 60 osp
• Jälkiruokakokonaisuuden suunnittelu ja toteutus 60 osp
• Leipomoalan kansainvälinen kilpailutoiminta 60 osp
• Tutkinnon osa tämän tutkinnon toisesta tutkintonimikkeestä 60 osp
• Tutkinnon osa yrittäjän ammattitutkunnosta 60 osp
• Tutkinnon osa toisesta erikoisammattitutkinnosta 60 osp

Monta tapaa opiskella

Koulutus toteutetaan iltaopintoina keskimäärin kerran kuukaudessa ma-ti iltaisin klo 16-21 oppilaitoksen työsalissa. Lisäksi opintoihin sisältyy itsenäistä opiskelua. Opintojen aikana osoitat osaamistasi työelämässä pidettävillä näytöillä, siksi työ- tai työharjoittelupaikka, jossa valmistetaan leipomotuotteita, on välttämätön.

Opinnot on mahdollista räätälöidä moniin tarpeisiin.
- Sinulla on työpaikka leipomo-alalla, jossa kartutat osaamistasi iltaopintojen ohella.
- Hankit itsellesi alan oppisopimuspaikan ja kartutat osaamistasi työpaikalla sekä iltaopinnoilla. Työajan tulee olla vähintään 25 tuntia viikossa ja palkan tulee olla työehtosopimuksen mukainen. Lisätietoja: www.gradia.fi/oppisopimuskoulutus/l17387.
- Hankit itsellesi työssäoppimispaikan, johon teemme koulutussopimuksen. Kartutat osaamistasi työpaikalla sekä iltaopinnoilla.

Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma eli HOKS. HOKSissa sovitaan opiskelijakohtaisesti mm. aiemmin hankitun osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta, hankittavasta osaamisesta ja osaamisen hankkimistavasta ja näytöistä.

Tavoitteellisen urheilun ja opiskelun pystyy yhdistämään Gradiassa: www.gradia.fi/oppimaan/urheilijana-gradiassa.

Gradian opiskelijana voit tehdä myös Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston opintoja. EduFutura Jyväskylä tarjoaa opiskelijoille monipuoliset mahdollisuudet joustaviin opintopolkuihin ja ristiinopiskeluun. Lisätietoa: https://edufutura.fi/

Kustannukset

Työasu ja työkengät, jos niitä ei ole ennestään.
Taikinasta tuotteiksi; Jonna Majava, Minna Nurvo, Pedra Rantala.
Leivonnan teknologia - Ruokaleipä: Salovaara - Ignatius - Jussila - Hurri-Martikainen.

Opiskelumaksu on 450 €. Oppisopimuskoulutus on opiskelijalle maksutonta.

Hakupalvelut

040 341 6193
hakupalvelut@gradia.fi
chat gradia.fi/oppimaan
ma, ke, to klo 9-12, 12.30-15, ti 10-12, 12.30-14, pe 9-12


 

Tutkinnon perusteet

Katso ePerusteet

Paikkakunta

Jyväskylä