Laajuus

Opintojen laajuus on 40 osaamispistettä. Opintojen kesto on 2-4 kuukautta henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaisesti.

Aika

-

Hakuaika

-

Kenelle

Kiinnostaako sinua lastensuojelutyö? Haluatko edistää, ehkäistä, hoitaa tai kuntouttaa lapsia ja nuoria lastensuojelun avohuollon, sijaishuollon, jälkihuollon tai erilaisten tukipalveluiden työtehtävissä?

Hae mukaan syksyllä 2021 alkavaan koulukseen, joka antaa valmiuksia toimia lastensuojelun moninaisella kentällä. Koulutus on suunnattu henkilöille, jotka ovat suuntamassa lastensuojelun tehtäviin tai kaipaavat lisäosaamista nykyiseen työhönsä.

Kelpoisuusvaatimukset

Koulutus edellyttää, että sinulla on soveltuva ammatillinen tutkinto (esim. sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, sairaanhoitaja, nuoriso- ja vapaa-ajanohjaaja, yhteisöpedagogi, sosionomi tai sosiaalityöntekijä) tai vastaavan tasoiset tiedot ja taidot sekä työkokemusta mielenterveys- ja päihdetyöstä.

Hakijat, joiden äidinkieli ei ole suomi ja jotka eivät ole toimittaneet riittävää todistusta kielitaidostaan, kutsutaan kielikokeeseen. Lisätietoa kielitaidon arvioinnista: www.gradia.fi/kielikoe.

Kuvaus

Koulutus on osa mielenterveys- ja päihdetyön erikoisammattitutkintoa. Voit suorittaa tutkinnon osan näytön työpaikassa, jossa on lapsia, nuoria tai alle 30-vuotiaita nuoria aikuisia, joilla on haasteita mielenterveyden ja/tai päihteiden kanssa.

Lähiopiskelupäivät ovat 13.-14.10.2021 ja 23.-24.11.2021. Opinnot toteutetaan hybridiopetuksena, mikä mahdollistaa opintoihin osallistumisen etänä kauempaakin. Opinnot sisältävät lähipäivien lisäksi itsenäistä tiedonhakua ja oppimistehtäviä, verkko-opetusta ja työpaikalla tapahtuvaa oppimista sekä näytön. Opintojen kesto on 2-4 kk riippuen henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelmasta.

Koulutuksen suoritettuasi
• osaat edistää toiminnallasi lasten ja nuorten mielenterveyttä ja päihteettömyyttä, ottaa työssäsi huomioon lasten ja nuorten mielenterveys- ja päihdetyön tietoperustan
• käyttää työssäsi lasten ja nuorten mielenterveys- ja päihdetyön hoito- ja kuntoutusmenetelmiä
• toimia palvelujärjestelmässä ja moniammatillisissa verkostoissa sekä
• arvioida, ylläpitää ja kehittää ammattitaitoasi.

Rakenne

Tutkinnon osa mielenterveys- ja päihdetyön erikoisammattitutkinnosta:
• Lasten ja nuorten mielenterveys- ja päihdetyö 40 osp

Monta tapaa opiskella

Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksena. Oppisopimuskoulutus edellyttää aina työsuhdetta tai yrittäjyyttä, ja sen voi aloittaa joustavasti. Lisätietoja www.gradia.fi/oppisopimuskoulutus/l17387.

Tavoitteellisen urheilun ja opiskelun pystyy yhdistämään Gradiassa: www.gradia.fi/oppimaan/urheilijana-gradiassa.

Gradian opiskelijana voit tehdä myös Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston opintoja. EduFutura Jyväskylä tarjoaa opiskelijoille monipuoliset mahdollisuudet joustaviin opintopolkuihin ja ristiinopiskeluun. Lisätietoa: https://edufutura.fi/

Kustannukset

Koulutusmaksu 200€. Oppisopimuskoulutus on opiskelijalle ja työnantajalle maksutonta.

Hakupalvelut

040 341 6193
hakupalvelut@gradia.fi
chat gradia.fi/oppimaan
Ma, ke ja to klo 9–15, ti ja pe klo 10–14

Tutkinnon perusteet

Katso ePerusteet

Aika

-

Paikkakunta

Jyväskylä