Koulutuksen tiedot

Koulutusala

Sosiaali- ja terveysala

Paikkakunta

Jyväskylä

Opiskelutapa

Monimuoto-opiskelu

Laajuus

40 osaamispistettä, 2–4 kuukautta

Hakuaika

-

Hakeutuminen

Koulutus toteutetaan, jos ryhmään tulee riittävästi hakijoita.
Opiskelupäivät syksyn koulutuksessa on 23-24.10.2024 ja 13-14.11.2024.

Kevään toteutukseen haku aukeaa lokakuussa 2024.

Kenelle

Kaipaatko lisäosaamista tai osaamisen päivittämistä lasten, nuorten ja nuorten aikuisten mielenterveys- ja päihdetyöstä?

Hae mukaan koulutukseen, joka antaa valmiuksia toimia mielenterveys- ja päihdetyön ja lastensuojelun moninaisella kentällä.

Kuvaus

Koulutus on osa mielenterveys- ja päihdetyön erikoisammattitutkintoa. Voit suorittaa tutkinnon osan näytön työpaikassa, jossa on lapsia, nuoria tai alle 30-vuotiaita nuoria aikuisia, joilla on haasteita mielenterveyden ja/tai päihteiden kanssa.

Koulutuksen suoritettuasi
• osaat edistää toiminnallasi lasten ja nuorten mielenterveyttä ja päihteettömyyttä, ottaa työssäsi huomioon lasten ja nuorten mielenterveys- ja päihdetyön tietoperustan
• käyttää työssäsi lasten ja nuorten mielenterveys- ja päihdetyön hoito- ja kuntoutusmenetelmiä
• toimia palvelujärjestelmässä ja moniammatillisissa verkostoissa sekä
• arvioida, ylläpitää ja kehittää ammattitaitoasi.

Opinnot toteutetaan hybridiopetuksena, mikä mahdollistaa lähipäiviin osallistumisen etänä kauempaakin. Opinnot sisältävät lähipäivien lisäksi itsenäistä tiedonhakua ja oppimistehtäviä, verkko-opetusta ja työpaikalla tapahtuvaa oppimista sekä näytön. Opintojen kesto on 2–4 kk riippuen henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelmasta.

Koulutuksen sisältö

Tutkinnon osa mielenterveys- ja päihdetyön erikoisammattitutkinnosta:
• Lasten ja nuorten mielenterveys- ja päihdetyö 40 osp

Kustannukset

Ammatti- ja erikoisammattitutkinnot ovat maksullisia. Tämän koulutuksen opiskelijamaksu on tutkinnon osassa 190€ ja koko tutkinnossa 590€. Oppisopimuskoulutus on opiskelijalle maksutonta.

Lisää koulutuksesta

Otsikko

Sopisiko sinulle oppisopimus?

Kuvaus

Yhdistä työnteko ja opiskelu! Meidän kauttamme voit opiskella oppisopimuksella minkä tahansa työtehtäviesi mukaisen toisen asteen ammatillisen tutkinnon tai tutkinnon osan.

Kuva

Monta tapaa opiskella

Gradian opiskelijana voit tehdä myös Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston opintoja. EduFutura Jyväskylä tarjoaa opiskelijoille monipuoliset mahdollisuudet joustaviin opintopolkuihin ja ristiinopiskeluun.

Kysy lisää, autamme mielellämme!

Gradia hakupalvelut

Heimonen Annukka

Lehtori (opettaja)

Osallisuus ja ohjaaminen