Laajuus

Opintojen laajuus on 40 osaamispistettä. Opintojen kesto on 2-4 kuukautta henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaisesti.

Aika

-

Hakuaika

-

Kenelle

Kaipaatko lisäosaamista tai osaamisen päivittämistä lasten, nuorten ja nuorten aikuisten mielenterveys- ja päihdetyöstä?

Hae mukaan koulutukseen, joka antaa valmiuksia toimia mielenterveys- ja päihdetyön ja lastensuojelun moninaisella kentällä.

Hakeutuminen

Koulutukseen voi hakea 25.9.2022 asti. Hakijat haastatellaan. Opinnot alkavat 27.10.2022.

Kelpoisuusvaatimukset

Koulutus edellyttää, että sinulla on soveltuva ammatillinen tutkinto (esim. sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, sairaanhoitaja, nuoriso- ja vapaa-ajanohjaaja, yhteisöpedagogi, sosionomi tai sosiaalityöntekijä) tai vastaavan tasoiset tiedot ja taidot sekä työkokemusta mielenterveys- ja päihdetyöstä.

Hakijat, joiden äidinkieli ei ole suomi ja jotka eivät ole toimittaneet riittävää todistusta kielitaidostaan, kutsutaan kielikokeeseen. Lisätietoa kielitaidon arvioinnista: www.gradia.fi/kielikoe.

Kuvaus

Koulutus on osa mielenterveys- ja päihdetyön erikoisammattitutkintoa. Voit suorittaa tutkinnon osan näytön työpaikassa, jossa on lapsia, nuoria tai alle 30-vuotiaita nuoria aikuisia, joilla on haasteita mielenterveyden ja/tai päihteiden kanssa.

Opinnot toteutetaan hybridiopetuksena, mikä mahdollistaa lähipäiviin osallistumisen etänä kauempaakin. Opinnot sisältävät lähipäivien lisäksi itsenäistä tiedonhakua ja oppimistehtäviä, verkko-opetusta ja työpaikalla tapahtuvaa oppimista sekä näytön. Opintojen kesto on 2-4 kk riippuen henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelmasta. Lähiopiskelupäivät ovat 27.-28.10.2022 ja 22.-23.11.2022

Koulutuksen suoritettuasi
• osaat edistää toiminnallasi lasten ja nuorten mielenterveyttä ja päihteettömyyttä, ottaa työssäsi huomioon lasten ja nuorten mielenterveys- ja päihdetyön tietoperustan
• käyttää työssäsi lasten ja nuorten mielenterveys- ja päihdetyön hoito- ja kuntoutusmenetelmiä
• toimia palvelujärjestelmässä ja moniammatillisissa verkostoissa sekä
• arvioida, ylläpitää ja kehittää ammattitaitoasi.

Rakenne

Tutkinnon osa mielenterveys- ja päihdetyön erikoisammattitutkinnosta:
• Lasten ja nuorten mielenterveys- ja päihdetyö 40 osp

Monta tapaa opiskella

Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksena. Oppisopimuskoulutus edellyttää aina työsuhdetta tai yrittäjyyttä, ja sen voi aloittaa joustavasti. Lisätietoja www.gradia.fi/oppisopimuskoulutus/l17387.

Tavoitteellisen urheilun ja opiskelun pystyy yhdistämään Gradiassa: www.gradia.fi/oppimaan/urheilijana-gradiassa.

Gradian opiskelijana voit tehdä myös Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston opintoja. EduFutura Jyväskylä tarjoaa opiskelijoille monipuoliset mahdollisuudet joustaviin opintopolkuihin ja ristiinopiskeluun. Lisätietoa: https://edufutura.fi/

Kustannukset

Ammatti- ja erikoisammattitutkinnot ovat maksullisia. Tämän koulutuksen opiskelijamaksu 1.8.2022 alkaen on tutkinnon osassa 190€ ja koko tutkinnossa 590€. Oppisopimuskoulutus on opiskelijalle maksutonta.

Hakupalvelut

040 341 6193
hakupalvelut@gradia.fi
chat gradia.fi/oppimaan
ma, ke ja to klo 9-12, 12.30-15 sekä ti ja pe klo 10-12, 12.30-14


 

Tutkinnon perusteet

Katso ePerusteet

Aika

-

Paikkakunta

Jyväskylä