Koulutuksen tiedot

Koulutusala

Puhtaus- ja kiinteistöpalveluala

Paikkakunta

Jyväskylä

Opiskelutapa

Monimuoto-opiskelu

Laajuus

150 osaamispistettä, 10 kuukautta

Hakuaika

Jatkuva haku

Hakeutuminen

Tähän koulutukseen on jatkuva haku. Opinnot voi aloittaa seuraavina ajankohtina:

• 2.9.2024
• 31.10.2024
• 31.1.2025
• 31.3.2025

Opintojen aloitusajankohta sovitaan opiskelemaan valittujen kanssa.

Kenelle

Ammattitutkinnon voi suorittaa joko koko tutkintona tai tutkinnon osa kerrallaan. Osatutkinnon voi täydentää koko tutkinnoksi henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaisesti.

Koulutukseen voivat hakea puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan työkokemusta omaavat henkilöt. Laitoshuoltajan työ sopii sinulle, joka haluat ihmisläheisen työn, tulet toimeen erilaisten ja eri-ikäisten ihmisten kanssa. Laitoshuoltajat ovat osa sosiaali- ja terveydenhuollon palveluketjua. He työskentelevät sairaaloissa, terveyskeskuksissa ja vanhusten palvelutaloissa. Heidän tehtävänään on huolehtia kohteen puhtaanapidon lisäksi myös asiakkaiden ja asukkaiden hyvinvoinnista ja turvallisuudesta.

Kuvaus

Laitoshuoltajan työtehtäviin kuuluu osaston tilojen siivous, potilaiden ruokailusta ja välipalojen valmistamisesta huolehtiminen sekä vuode- ja jätehuoltotehtäviä. Työ on yleensä kaksivuorotyötä.

Laitoshuoltaja työskentelee julkisen sektorin, kuntien ja kuntayhtymien palveluksessa tai yksityisen sektorin palveluyrityksissä. Puhtaus- ja Kiinteistöpalveluala kuuluu niihin harvoihin toimialoihin, joiden tulevaisuudennäkymät ovat hyvät huolimatta talouden taantumasta.

Opiskelu on joustavaa ja ottaa huomioon opiskelijan elämäntilanteet. Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma eli HOKS, jossa sovitaan tarvitsemasi opinnot, opiskelutavat ja mahdolliset tukitoimet.

Oppilaitoksessa opiskellessasi opintosi koostuvat kontakti- tai verkko-opinnoista, opintokäynneistä, erilaisista oppimistehtävistä, projekteista sekä työelämässä oppimisesta. Opiskelijatiimissä syvennät omia yhteistyö- ja ongelmanratkaisutaitojasi sekä itsenäistä ja vastuullista toimintaasi opiskelijana ja tulevana ammattilaisena. Työpaikalla suoritettavat opinnot sovitaan työpaikan kanssa koulutussopimuksella. Koulutuksen aikana voi hakeutua ulkomaille.

Alan osaajista on kova kysyntä Keski-Suomen alueella.

Koulutuksen sisältö

Pakolliset tutkinnon osat 60 osp
• Asiakaslähtöisten puhtaus- ja kiinteistöpalvelujen tuottaminen 15 osp
• Laitoshygieniapalvelut 45 osp

Valinnaiset tutkinnon osat 90 osp
• Avustaminen ja huolenpito 30 osp
• Erityiskohteiden siivouspalvelut 30 osp
• Huonekasvien huoltaminen 15 osp
• Laitoshuoltopalvelut 30 osp
• Perussiivouspalvelut 30 osp
• Puhdastilojen puhtauspalvelut 30 osp
• Tekstiilien huoltaminen 30 osp
• Terveydenhuoltotilojen puhtauspalvelut 30 osp
• Työhön opastaminen 30 osp
• Työpaikkaohjaajana toimiminen 30 osp
• Ympäristönhuoltopalvelut 30 osp
• Toisen osaamisalan valinnainen tutkinnon osa
• Tutkinnon osa perustutkinnosta, toisesta ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta

Kustannukset

Ammatti- ja erikoisammattitutkinnot ovat maksullisia. Tämän koulutuksen opiskelijamaksu on koko tutkinnossa 390€ ja tutkinnon osassa 190€. Oppisopimuskoulutus on opiskelijalle maksutonta.

Lisää koulutuksesta

Otsikko

Sopisiko sinulle oppisopimus?

Kuvaus

Yhdistä työnteko ja opiskelu! Meidän kauttamme voit opiskella oppisopimuksella minkä tahansa työtehtäviesi mukaisen toisen asteen ammatillisen tutkinnon tai tutkinnon osan.

Kuva

Monta tapaa opiskella

Gradiassa voit yhdistää opiskelun ja tavoitteellisen urheilun. Urheiluvalmennus mahdollistaa harjoittelun eritasoisille urheilijoille – aina seuratasosta maajoukkuetasoon. Urheilijoiden opintopolku rakentuu oman tason mukaan. Ilmoita yhteishaun hakulomakkeella, että olet kiinnostunut urheilijan ammatillisesta koulutuksesta ja vastaa hakulomakkeelle aukeaviin Urheilijan lisätietokysymykseen.

Gradian opiskelijana – niin lukiolaisena kuin ammattiin opiskelevana – voit tehdä Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston opintoja. EduFutura Jyväskylä tarjoaa opiskelijoille monipuoliset mahdollisuudet joustaviin opintopolkuihin ja ristiinopiskeluun. Korkeakouluopintojen avulla pääset tutustumaan korkeakoulujen eri aloihin ja siihen, millaista on opiskella korkeakoulussa.

Gradia tarjoaa aikuisille tutkintotavoitteista opiskelua sekä lyhyempiä koulutuksia. Aikuisena voit opiskella ammatillisia opintoja Ammattiopisto Gradiassa ja lukio-opintoja Jyväskylän aikuislukiossa. Lisäksi voit tehdä perusopetuksen opinnot valmiiksi aikuisten perusopetuksessa.

Gradiassa jokaisella opiskelijalla on mahdollisuus kehittää yrittäjyysosaamista osana lukion ja ammatillisen koulutuksen opintoja. Yrittäjyysopinnot ovat hyödyllinen valinta jokaiselle, joka haluaa pärjätä tulevaisuuden työelämässä tai päivittää osaamistaan työelämän aikana.

Kysy lisää, autamme mielellämme!

Gradia hakupalvelut

Ma–pe klo 9–12 sekä ma, ke ja to klo 13–15

Chat: gradia.fi/hae-opiskelemaan

hakupalvelut@gradia.fi

Kinnunen Eija

Lehtori (opettaja)

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelut