Laajuus

Opintojen laajuus on 50 osp. Koulutuksen suunniteltu kesto on n. 2-4 kuukautta, henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti

Aika

-

Hakuaika

-

Kenelle

Tarvitsetko työssäsi lisää osaamista mielenterveys- ja päihdeasiakkaan läheisen kohtaamiseen? Opiskele mielenterveys- ja päihdetyön ammattitutkintoon kuuluva tutkinnon osa Lähi- ja läheisverkostoissa toimiminen!

Kelpoisuusvaatimukset

Koulutukseen hakeutuvalta edellytetään aikaisempia sosiaali- ja terveysalan opintoja, työkokemusta alalta tai muulla tavoin hankittua osaamista, esim. vapaaehtoistyöstä. Koulutus on sopiva sinulle, mikäli olet kiinnostunut ja motivoitunut kehittämään lähi- ja läheisverkoston kanssa tehtävää työtä.

Olemme kaikkiin hakijoihin yhteydessä joko sähköpostilla tai puhelimitse. Soveltuvat hakijat kutsutaan valintahaastatteluun.

Tällä alalla noudatetaan tutkintokohtaisia terveydentilavaatimuksia, jotka voivat olla opiskelijaksi ottamisen esteenä (SORA-lainsäädäntö). Sinulta voidaan pyytää terveydentilaasi koskevia tietoja opiskelijaksi ottamisen arviointia ja päätöksentekoa varten milloin tahansa hakeutumisvaiheen aikana. Lisätietoja: www.gradia.fi/oppimaan/sora-lainsaadanto.

Hakijat, joiden äidinkieli ei ole suomi ja jotka eivät ole toimittaneet riittävää todistusta kielitaidostaan, kutsutaan kielikokeeseen. Tämän haun kielikoe on ti 9.8.2022. Lisätietoa kielitaidon arvioinnista: www.gradia.fi/kielikoe.

Kuvaus

Lähi- ja läheisverkostoissa toimiminen -tutkinnon osa antaa lisää valmiuksia
· käsitellä mielenterveys- ja päihdekysymyksiä lähi- ja läheisverkostojen kanssa
· toimia lähi- ja läheisverkostotyötä määrittävien säädösten ja ammattietiikan mukaan
· toimia oman alansa asiantuntijana moniammatillisessa yhteistyössä
· arvioida omaa osaamistaan.

Koulutukseen sisältyy myös perustietoa motivoivasta haastattelusta ja psykoedukaatiosta sekä perheestä, jossa vanhemmalla on mielenterveyden haasteita tai vanhempi käyttää päihteitä.

Rakenne

Koulutuksen aikana opiskellaan yksi tutkinnon osa mielenterveys- ja päihdetyön ammattitutkinnosta, Lähi- ja läheisverkostoissa toimiminen, 50 osp.

Monta tapaa opiskella

Opiskelu on monimuoto-opiskelua. Lähiopetusta on viisi päivää, päivät ovat ovat 1.-2.11.2022, 23.11.2022 ja 7.-8.12.2022. Lähiopetukseen voi osallistua myös etäyhteydellä. Opintoihin sisältyy myös itsenäistä opiskelua ja työpaikalla tapahtuvaa oppimista.

Voit opiskella oman työsi ohella, päätoimisesti tai työpaikalle voidaan tehdä oppisopimus.Oppisopimuskoulutus edellyttää aina työsuhdetta tai yrittäjyyttä, ja sen voi aloittaa joustavasti. Lisätietoja: www.gradia.fi/oppisopimuskoulutus/l17387.

Tavoitteellisen urheilun ja opiskelun pystyy yhdistämään Gradiassa: www.gradia.fi/oppimaan/urheilijana-gradiassa.

Gradian opiskelijana voit tehdä myös Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston opintoja. EduFutura Jyväskylä tarjoaa opiskelijoille monipuoliset mahdollisuudet joustaviin opintopolkuihin ja ristiinopiskeluun. Lisätietoa: https://edufutura.fi/

Kustannukset

Ammatti- ja erikoisammattitutkinnot ovat maksullisia. Tämän koulutuksen opiskelijamaksu 1.8.2022 alkaen on tutkinnon osassa 190€ ja koko tutkinnossa 490€. Oppisopimuskoulutus on opiskelijalle maksutonta.

Jatko-opintomahdollisuudet

Tutkinnon osan suoritettuasi voit halutessasi hakea opiskelemaan koko tutkintoa.

Hakupalvelut

040 341 6193
hakupalvelut@gradia.fi
chat gradia.fi/oppimaan
ma, ke ja to klo 9-12, 12.30-15 ti klo 10-12, 12.30-14, pe klo 9-12


 

Tutkinnon perusteet

Katso ePerusteet

Aika

-

Paikkakunta

Jyväskylä