Koulutuksen tiedot

Koulutusala

Sosiaali- ja terveysala

Paikkakunta

Jyväskylä

Opiskelutapa

Monimuoto-opiskelu

Laajuus

50 osaamispistettä, 2–4 kuukautta

Hakuaika

Ei hakua tällä hetkellä

Hakeutuminen

Haku tähän koulutukseen on tällä hetkellä suljettu. Jatkuvassa haussa Gradiaan voi hakeutua opiskelemaan ympäri vuoden. Hakuajat vaihtelevat koulutuksittain. Päivitämme hakuajan tälle sivulle, kun seuraava koulutuksen aloitus- ja hakuaika on tiedossa. Voit tutustua jatkuvan haun käytänteisiin tarkemmin: https://www.gradia.fi/jatkuva-haku

Kenelle

Tarvitsetko työssäsi lisää osaamista mielenterveys- ja päihdeasiakkaan läheisen kohtaamiseen? Opiskele mielenterveys- ja päihdetyön ammattitutkintoon kuuluva tutkinnon osa Lähi- ja läheisverkostoissa toimiminen!

Kuvaus

Lähi- ja läheisverkostoissa toimiminen -tutkinnon osa antaa lisää valmiuksia
· käsitellä mielenterveys- ja päihdekysymyksiä lähi- ja läheisverkostojen kanssa
· toimia lähi- ja läheisverkostotyötä määrittävien säädösten ja ammattietiikan mukaan
· toimia oman alansa asiantuntijana moniammatillisessa yhteistyössä
· arvioida omaa osaamistaan.

Koulutukseen sisältyy myös perustietoa motivoivasta haastattelusta ja psykoedukaatiosta sekä perheestä, jossa vanhemmalla on mielenterveyden haasteita tai vanhempi käyttää päihteitä.

Opiskelu on monimuoto-opiskelua. Lähiopetusta on viisi päivää. Lähiopetukseen voi osallistua myös etäyhteydellä. Opintoihin sisältyy myös itsenäistä opiskelua ja työpaikalla tapahtuvaa oppimista.

Koulutuksen sisältö

Koulutuksen aikana opiskellaan yksi tutkinnon osa mielenterveys- ja päihdetyön ammattitutkinnosta, Lähi- ja läheisverkostoissa toimiminen, 50 osp.

Kustannukset

Ammatti- ja erikoisammattitutkinnot ovat maksullisia. Tämän koulutuksen opiskelijamaksu on 190€ (tutkinnon osa).

Lisää koulutuksesta

Otsikko

Sopisiko sinulle oppisopimus?

Kuvaus

Yhdistä työnteko ja opiskelu! Meidän kauttamme voit opiskella oppisopimuksella minkä tahansa työtehtäviesi mukaisen toisen asteen ammatillisen tutkinnon tai tutkinnon osan.

Kuva

Monta tapaa opiskella

Gradiassa voit yhdistää opiskelun ja tavoitteellisen urheilun. Urheiluvalmennus mahdollistaa harjoittelun eritasoisille urheilijoille – aina seuratasosta maajoukkuetasoon. Urheilijoiden opintopolku rakentuu oman tason mukaan. Ilmoita yhteishaun hakulomakkeella, että olet kiinnostunut urheilijan ammatillisesta koulutuksesta ja vastaa hakulomakkeelle aukeaviin Urheilijan lisätietokysymykseen.

Gradian opiskelijana – niin lukiolaisena kuin ammattiin opiskelevana – voit tehdä Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston opintoja. EduFutura Jyväskylä tarjoaa opiskelijoille monipuoliset mahdollisuudet joustaviin opintopolkuihin ja ristiinopiskeluun. Korkeakouluopintojen avulla pääset tutustumaan korkeakoulujen eri aloihin ja siihen, millaista on opiskella korkeakoulussa.

Gradia tarjoaa aikuisille tutkintotavoitteista opiskelua sekä lyhyempiä koulutuksia. Aikuisena voit opiskella ammatillisia opintoja Ammattiopisto Gradiassa ja lukio-opintoja Jyväskylän aikuislukiossa. Lisäksi voit tehdä perusopetuksen opinnot valmiiksi aikuisten perusopetuksessa.

Gradiassa jokaisella opiskelijalla on mahdollisuus kehittää yrittäjyysosaamista osana lukion ja ammatillisen koulutuksen opintoja. Yrittäjyysopinnot ovat hyödyllinen valinta jokaiselle, joka haluaa pärjätä tulevaisuuden työelämässä tai päivittää osaamistaan työelämän aikana.

Kysy lisää, autamme mielellämme!

Gradia hakupalvelut

Ma–pe klo 9–12 sekä ma, ke ja to klo 13–15

Chat: gradia.fi/hae-opiskelemaan

hakupalvelut@gradia.fi

Koskela Päivi

Lehtori (opettaja)

Sosiaali- ja terveysala