Koulutuksen tiedot

Koulutusala

Logistiikka

Paikkakunta

Jämsä

Opiskelutapa

Monimuoto-opiskelu

Laajuus

1–1,5 vuotta

Hakuaika

Jatkuva haku

Hakeutuminen

Koulutukseen on jatkuva haku. Hakija kutsutaan haastatteluun ja opintojen aloituksen ajankohdasta sovitaan koulutukseen valittujen kanssa henkilökohtaisesti.

Kenelle

Kuljetusalan ammattitutkinto sopii sinulle, jolla on useamman vuoden työkokemus ja toimit jo puutavarankuljetukseen keskittyvässä yrityksessä yhdistelmäajoneuvonkuljettajan työtehtävissä. Saat todistuksen, jolla voit näyttää osaamisesi työnantajille ja muille metsäalan toimijoille.

Kuvaus

Kuljetusalan ammattitutkinnon metsäteollisuuden puukuljetuksia suorittava kuljettaja työskentelee kuljettajana raakapuun-, metsäenergia- tai metsäteollisuuden jalostekuljetuksissa.

Jokaiselle opiskelijalle tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma eli HOKS. Se tehdään tutkinnon opetussuunnitelman sekä opiskelijan tavoitteiden ja valintojen perusteella.
Opintoihin ei sisälly valmistavaa koulutusta. Osaaminen hankitaan työpaikalla ja osoitetaan näytöissä käytännön työtehtäviä tekemällä.

Koulutuksen sisältö

Metsäteollisuuden kuljetusten osaamisala muodostuu seuraavista tutkinnon osista:

Pakolliset tutkinnon osat
• Kuljettajana toimiminen 40 osp
• Kuljetusalan perustason ammattipätevyys 10 osp

Valinnaiset tutkinnon osat I (60-120 osp)
• Metsäteollisuuden puukuljetukset 60 osp
• Metsäteollisuuden energiakuljetukset 60 osp
• Metsäteollisuuden jalostekuljetukset 60 osp

Valinnaiset tutkinnon osat II (0-40 osp):
• Henkilöliikenteen rahdinkuljetus 40 osp
• Kuljetusalan perustason ammattipätevyyden laajennus 15 osp
• Työhön perehdyttäminen ja opastaminen 40 osp
• Huolto ja kunnossapito 40 osp
• Tutkinnon osa muusta kuljetusalan osaamisalasta tai muusta perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinnosta.

Koulutuksen aikana on mahdollista ammattipätevyyden päivitys.

Kustannukset

Ammatti- ja erikoisammattitutkinnot ovat maksullisia. Tämän koulutuksen opiskelijamaksu on koko tutkinnossa 390€ ja tutkinnon osassa 190€. Oppisopimuskoulutus on opiskelijalle maksutonta.

Lisää koulutuksesta

Otsikko

Sopisiko sinulle oppisopimus?

Kuvaus

Yhdistä työnteko ja opiskelu! Meidän kauttamme voit opiskella oppisopimuksella minkä tahansa työtehtäviesi mukaisen toisen asteen ammatillisen tutkinnon tai tutkinnon osan.

Kuva

Monta tapaa opiskella

Gradiassa voit yhdistää opiskelun ja tavoitteellisen urheilun. Urheiluvalmennus mahdollistaa harjoittelun eritasoisille urheilijoille – aina seuratasosta maajoukkuetasoon. Urheilijoiden opintopolku rakentuu oman tason mukaan. Ilmoita yhteishaun hakulomakkeella, että olet kiinnostunut urheilijan ammatillisesta koulutuksesta ja vastaa hakulomakkeelle aukeaviin Urheilijan lisätietokysymykseen.

Gradian opiskelijana – niin lukiolaisena kuin ammattiin opiskelevana – voit tehdä Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston opintoja. EduFutura Jyväskylä tarjoaa opiskelijoille monipuoliset mahdollisuudet joustaviin opintopolkuihin ja ristiinopiskeluun. Korkeakouluopintojen avulla pääset tutustumaan korkeakoulujen eri aloihin ja siihen, millaista on opiskella korkeakoulussa.

Gradia tarjoaa aikuisille tutkintotavoitteista opiskelua sekä lyhyempiä koulutuksia. Aikuisena voit opiskella ammatillisia opintoja Ammattiopisto Gradiassa ja lukio-opintoja Jyväskylän aikuislukiossa. Lisäksi voit tehdä perusopetuksen opinnot valmiiksi aikuisten perusopetuksessa.

Gradiassa jokaisella opiskelijalla on mahdollisuus kehittää yrittäjyysosaamista osana lukion ja ammatillisen koulutuksen opintoja. Yrittäjyysopinnot ovat hyödyllinen valinta jokaiselle, joka haluaa pärjätä tulevaisuuden työelämässä tai päivittää osaamistaan työelämän aikana.

Kysy lisää, autamme mielellämme!

Gradia hakupalvelut

Ma–pe klo 9–12 sekä ma, ke ja to klo 13–15

Chat: gradia.fi/hae-opiskelemaan

hakupalvelut@gradia.fi

Lakiasuo Mikko

Lehtori (opettaja)

Logistiikka