Laajuus

Koulutuksen suunniteltu kesto on n. 1 – 1,5 vuotta, henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti (HOKS).

Hakuaika

Jatkuva haku

Kenelle

Kuljetusalan ammattitutkinto sopii sinulle, jolla on useamman vuoden työkokemus ja toimit jo puutavarankuljetukseen keskittyvässä yrityksessä yhdistelmäajoneuvonkuljettajan työtehtävissä. Saat todistuksen, jolla voit näyttää osaamisesi työnantajille ja muille metsäalan toimijoille.

Hakeutuminen

Koulutukseen on jatkuva haku. Hakija kutsutaan haastatteluun ja opintojen aloituksen ajankohdasta sovitaan koulutukseen valittujen kanssa henkilökohtaisesti.

Kelpoisuusvaatimukset

Hakijalla tulee olla yhdistelmäajoneuvon ajo-oikeus (CE -luokan ajo-oikeus) sekä kokemusta puutavarankuljettajan työstä.

Hakijalta edellytetään alalle soveltuvaa terveydentilaa SORA- lainsäädännön ja ajokorttiasetuksen mukaisesti. Lisätietoja: www.gradia.fi/oppimaan/sora-lainsaadanto

Hakijat, joiden äidinkieli ei ole suomi ja jotka eivät ole toimittaneet riittävää todistusta kielitaidostaan, kutsutaan seuraavaan mahdolliseen kielitaidon arviointiin. Lisätietoa kielitaidon arvioinnista: https://www.gradia.fi/kielitaidon-arviointi

Kuvaus

Kuljetusalan ammattitutkinnon metsäteollisuuden puukuljetuksia suorittava kuljettaja työskentelee kuljettajana raakapuun-, metsäenergia- tai metsäteollisuuden jalostekuljetuksissa.

Rakenne

Metsäteollisuuden kuljetusten osaamisala muodostuu seuraavista tutkinnon osista:

Pakolliset tutkinnon osat
• Kuljettajana toimiminen 40 osp
• Kuljetusalan perustason ammattipätevyys 10 osp

Valinnaiset tutkinnon osat I (60-120 osp)
• Metsäteollisuuden puukuljetukset 60 osp
• Metsäteollisuuden energiakuljetukset 60 osp
• Metsäteollisuuden jalostekuljetukset 60 osp

Valinnaiset tutkinnon osat II (0-40 osp):
• Henkilöliikenteen rahdinkuljetus 40 osp
• Kuljetusalan perustason ammattipätevyyden laajennus 15 osp
• Työhön perehdyttäminen ja opastaminen 40 osp
• Huolto ja kunnossapito 40 osp
• Tutkinnon osa muusta kuljetusalan osaamisalasta tai muusta perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinnosta.

Koulutuksen aikana on mahdollista ammattipätevyyden päivitys.

Monta tapaa opiskella

Jokaiselle opiskelijalle tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma eli HOKS. Se tehdään tutkinnon opetussuunnitelman sekä opiskelijan tavoitteiden ja valintojen perusteella.
Opintoihin ei sisälly valmistavaa koulutusta. Osaaminen hankitaan työpaikalla ja osoitetaan näytöissä käytännön työtehtäviä tekemällä.

Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksena. Oppisopimuskoulutus edellyttää aina työsuhdetta tai yrittäjyyttä, ja sen voi aloittaa joustavasti. Lisätietoja: www.gradia.fi/oppisopimuskoulutus/l17387.

Tavoitteellisen urheilun ja opiskelun pystyy yhdistämään Gradiassa: www.gradia.fi/oppimaan/urheilijana-gradiassa.

Gradian opiskelijana voit tehdä myös Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston opintoja. EduFutura Jyväskylä tarjoaa opiskelijoille monipuoliset mahdollisuudet joustaviin opintopolkuihin ja ristiinopiskeluun. Lisätietoa: https://edufutura.fi/

Kustannukset

Ammatti- ja erikoisammattitutkinnot ovat maksullisia. Tämän koulutuksen opiskelijamaksu 1.8.2022 alkaen on koko tutkinnossa 390€ ja tutkinnon osassa 190€. Oppisopimuskoulutus on opiskelijalle maksutonta.

Jatko-opintomahdollisuudet

Ammattitutkinnosta saa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin.

Hakupalvelut

040 341 6193
hakupalvelut@gradia.fi
chat gradia.fi/oppimaan
ma, ke, to klo 9-12, 12.30-15, ti 10-12, 12.30-14, pe 9-12


 

Tutkinnon perusteet

Katso ePerusteet

Paikkakunta

Jämsä