Laajuus

Opintojen laajuus on 180 osaamispistettä. Koulutuksen suunniteltu kesto on n. 2 – 3 vuotta henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti (HOKS).

Aika

-

Hakuaika

Yhteishaku

Kenelle

Haluatko oppia käyttämään ja ohjelmoimaan nykyaikaisia metallintyöstökoneita kuten jyrsin- ja porakoneita sekä erilaisia sorveja? Oletko kiinnostunut tekniikasta? Haluatko isona insinööriksi?

Koneistajaksi valmistuttuasi voit työllistyä erilaisiin kone- ja metallialan työtehtäviin. Keski-Suomen maakunnan alueella toimii useita kone- ja metallialan yrityksiä kuten esimerkiksi Valmet, Valtra, Moventas ja Harvia. Työllisyysnäkymät ovat tällä hetkellä erittäin lupaavia.

Opinnot antavat myös hyvät valmiudet jatko-opintoihin teknisille aloille. Koulutus sopii sinulle, jos olet kiinnostunut käsillä tekemisestä, monipuolisista työtehtävistä sekä tietotekniikan hyödyntämisestä työssäsi.

Kuvaus

Valmistut koneistajaksi. Opit käyttämään tietokoneohjattuja työstökoneita ja työskentelemään monipuolissa oppimisympäristöissä. Opit myös mallintamaan kappaleita 3D-mallinnusohjelmistoilla sekä tekemään niistä 3D-malleja 3D-tulostimilla.

Rakenne

Tuotantotekniikan osaamisala. Pakolliset tutkinnon osat, 35 osp:
- Valmistustyöt 25 osp
- Asennus- ja automaation perustyöt 10 osp
- Koneistus 30 osp

Valinnaiset tutkinnon osat 60 osp: CNC-jyrsintä 20 osp, CNC-sorvaus 20 osp, CNC-hionta 20 osp, manuaalikoneistus 20 osp, konepajamittaukset 20 osp, CAD/CAM-ohjelmointi 20 osp, 3D-valmistusmenetelmän käyt5tö 20 osp.

Monta tapaa opiskella

Päivä- ja monimuotokoulutuksena, yksilöllisiä opinpolkuja asiakkaan lähtökohdista.

Tavoitteellisen urheilun ja opiskelun pystyy yhdistämään Gradiassa.
https://www.gradia.fi/oppimaan/urheilijana-gradiassa.

Kahden tutkinnon opinnoissa opiskellaan samanaikaisesti ammatillinen perustutkinto ja ylioppilastutkinto.
https://www.gradia.fi/oppimaan/kahden-tutkinnon-opinnot.

Jatko-opintomahdollisuudet

Tutkinnon jälkeen voit vahvistaa osaamistasi alan ammattitutkinnoilla tai jatkaa ammattikorkeakouluun insinööriopintoihin.

HAKUPALVELUT

040 341 6193 tai
hakupalvelut@gradia.fi
Puhelinaika
ma–to klo 10–15.30
pe ja aattopäivinä klo 10–14

Tutkinnon perusteet

Katso ePerusteet

Aika

-

Paikkakunta

Jyväskylä