Koulutuksen tiedot

Koulutusala

Elintarvikeala

Paikkakunta

Jyväskylä

Opiskelutapa

Monimuoto-opiskelu

Laajuus

180 osaamispistettä, 1,5 vuotta

Hakuaika

Ei hakua tällä hetkellä

Hakeutuminen

Haku tähän koulutukseen on tällä hetkellä suljettu.
Jatkuvassa haussa Gradiaan voi hakeutua opiskelemaan ympäri vuoden. Hakuajat vaihtelevat koulutuksittain. Päivitämme hakuajan tälle sivulle, kun seuraava koulutuksen aloitus- ja hakuaika on tiedossa. Voit tutustua jatkuvan haun käytänteisiin tarkemmin: https://www.gradia.fi/jatkuva-haku

Opintojen aloittaminen joustavasti voi olla mahdollista, jos sinulla on jo aikaisempia opintoja tästä tutkinnosta. Lisätietoja voit kysyä Hakupalveluista, yhteystiedot löydät sivun alareunasta.

Kenelle

Olet suorittanut elintarvikealan perustutkinnon sekä kondiittorin ammattitutkinnon. Olet myös voinut hankkia vankan ammattitaidon työelämässä, mielellään useammassa eri yrityksessä. Haluat kehittää itseäsi ja omaa ammattialaasi laajentamalla osaamistasi. Haluat suunnitella ja valmistaa näyttäviä konditorian tuotekokonaisuuksia, sisältäen perinteisiä sekä kansainvälisiä konditoriatuotteita. Hallitset myös vastaavien erityisruokavaliotuotteiden valmistamisen. Lisäksi opinnoissa suunnitellaan taitotyö esim. juhliin, näyteikkunaan tai mainoskuvaukseen. Kiinnostuksesi mukaana voi myös valita opintoihisi mm. tuotekehitystä tai esimiestyötä.

Kuvaus

Kondiittorimestarina toimit konditorioissa valmistaen alan tuotteita. Hallitset konditorian raaka-aineet ja niiden käytön valmistaen mm. näyttäviä täytekakkuja, leivoksia, pikkuleipiä sekä kahvikakkuja erilaisista massoista. Kondiittorimestari hallitsee kookkaiden ja näyttävien taitotöiden valmistamisen esim. suklaasta, sokerista tai marsipaanista. Valinnaisissa opinnoissa sinulla on mahdollisuus perehtyä jälkiruokiin, jotka sisältävät erilaisia jäätelöitä, sorbetteja, konvehteja ja erikoiskakkuja tai -leivoksia erikoisruokavaliot huomioiden. Lisäksi valinnaisissa opinnoissa on mahdollisuus suuntautua esimiestyöhön, yrittäjyyteen, tuotannon kehittämiseen, tuotekehitykseen tai kilpailutoimintaan.

Sinulle ovat tärkeitä työturvallisuus- ja ergonomiaohjeet, ymmärrät elintarvikelainsäädännön merkityksen sekä noudatat ja kehität yrityksen omavalvontaohjelmaa. Työskentelysi on taloudellista, hallitset alan kustannusrakenteen, olet joustava ja huolehdit tuotelaadun toteutumisesta. Nykyaikainen Kondiittorimestari tarvitsee ja hallitsee myös tietotekniikan käytön työssään.
Työssä vaaditaan hyvää paineensietokykyä, luovuutta ja vastuullisuutta sekä tiimityöskentelytaitoja.

Koulutus toteutetaan perjantai-iltaisin klo 15–20 ja lauantaisin klo 8.30–16 keskimäärin kerran kuukaudessa koulun konditoria -työsalissa. Lisäksi opintoihin sisältyy itsenäistä opiskelua.Opintojen aikana osoitat osaamistasi työelämässä pidettävillä näytöillä, siksi työ- tai työharjoittelupaikka, jossa valmistetaan konditoriatuotteita, on välttämätön.
Opinnot on mahdollista räätälöidä moniin tarpeisiin.
- Sinulla on jo työpaikka leipomo-konditoriassa, jolloin kartutat osaamistasi työpaikalla sekä näillä iltaopinnoilla.
- Hankit itsellesi alan oppisopimuspaikan ja kartutat osaamistasi työpaikalla sekä näillä iltaopinnoilla. Työajan tulee olla väintään 25h viikossa ja palkan tulee olla työehtosopimuksen mukainen. Lisätietoja: www.gradia.fi/oppisopimuskoulutus/l17387.
- Hankit itsellesi työssä oppimispaikan, johon teemme koulutussopimuksen. Kartutat osaamistasi työpaikalla sekä iltaopinnoilla.

Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma eli HOKS. HOKSissa sovitaan opiskelijakohtaisesti mm. aiemmin hankitun osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta, hankittavasta osaamisesta ja osaamisen hankkimistavasta, näytöistä ja muusta osaamisen osoittamisesta sekä tarvittavasta ohjauksesta ja tuesta, myös erityisestä tuesta. Osaamisen hankkimisessa on keskeisenä erilaiset oppimisympäristöt ja työelämälähtöisyys.

Koulutuksen sisältö

Pakolliset tutkinnon osat
• Konditoriatuotekokonaisuuden suunnittelu ja valmistus 60 osp
• Konditorian erikoistuotteiden suunnittelu ja valmistus 60 osp

Valinnaiset tutkinnon osat, valitaan 60 osp
• Leipomoalan esimiestyö 60 osp
• Leipomoalan tuotannon kehittäminen 60 osp
• Tuotekehitys leipomoalalla 60 osp
• Jälkiruokakokonaisuuden suunnittelu ja toteutus 60 osp
• Leipomoalan kansainvälinen kilpailutoiminta 60 osp
• Tutkinnon osa tämän tutkinnon toisesta tutkintonimikkeestä 60 osp
• Tutkinnon osa yrittäjän ammattitutkunnosta 60 osp
• Tutkinnon osa toisesta erikoisammattitutkinnosta 60 osp

Kustannukset

Työasu ja työkengät, jos niitä ei ole ennestään.
Oppikirjoina käytetään:
Taikinasta tuotteiksi; Jonna Majava, Minna Nurvo, Pedra Rantala.
Kondiittorin käsikirja: Heinonen-Jouppila-Salovaara.

Opiskelumaksu n. 450€. Oppisopimuskoulutus on opiskelijalle maksutonta.

Lisää koulutuksesta

Otsikko

Sopisiko sinulle oppisopimus?

Kuvaus

Yhdistä työnteko ja opiskelu! Meidän kauttamme voit opiskella oppisopimuksella minkä tahansa työtehtäviesi mukaisen toisen asteen ammatillisen tutkinnon tai tutkinnon osan.

Kuva

Monta tapaa opiskella

Tavoitteellisen urheilun ja opiskelun pystyy yhdistämään Gradiassa.

Gradian opiskelijana voit tehdä myös Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston opintoja. EduFutura Jyväskylä tarjoaa opiskelijoille monipuoliset mahdollisuudet joustaviin opintopolkuihin ja ristiinopiskeluun.

Kysy lisää, autamme mielellämme!

Gradia hakupalvelut

Huuskonen Marjo

Lehtori (opettaja)

Elintarvikeala