Laajuus

180 osp

Aika

-

Hakuaika

-

Kenelle

Olet suorittanut elintarvikealan perustutkinnon sekä kondiittorin ammattitutkinnon. Olet myös voinut hankkia vankan ammattitaidon työelämässä, mielellään useammassa eri yrityksessä. Haluat kehittää itseäsi ja omaa ammattialaasi laajentamalla osaamistasi. Haluat suunnitella ja valmistaa näyttäviä konditorian tuotekokonaisuuksia, sisältäen perinteisiä sekä kansainvälisiä konditoriatuotteita. Hallitset myös vastaavien erityisruokavaliotuotteiden valmistamisen. Lisäksi opinnoissa suunnitellaan taitotyö esim. juhliin, näyteikkunaan tai mainoskuvaukseen. Kiinnostuksesi mukaana voi myös valita opintoihisi mm. tuotekehitystä tai esimiestyötä.

Kelpoisuusvaatimukset

Hakijat kutsutaan tarpeen mukaan valintahaastatteluun. Hakemus peruuntuu, jos ei osallistu valintahaastatteluun.
Leipomoalan ammatin työtehtävät vaativat hyvää fyysistä kuntoa. Käsissä ilmenevä vaikea atooppinen ihottuma ja vaikeat ruoka-aineallergiat ovat haasteena ammatissa toimimiselle. Lisäksi tuki- ja liikuntaelinten sairaudet voivat olla esteenä ammatissa toimimiselle.

Hakijat, joiden äidinkieli on muu kuin suomi tai kielitaitoa ei ole muuten voitu todentaa, kutsutaan kielikokeeseen. Lisätietoa kielitaidon arvioinnista: www.gradia.fi/kielikoe.

Kuvaus

Kondiittorimestarina toimit konditorioissa valmistaen alan tuotteita. Hallitset konditorian raaka-aineet ja niiden käytön valmistaen mm. näyttäviä täytekakkuja, leivoksia, pikkuleipiä sekä kahvikakkuja erilaisista massoista. Kondiittorimestari hallitsee kookkaiden ja näyttävien taitotöiden valmistamisen esim. suklaasta, sokerista tai marsipaanista. Valinnaisissa opinnoissa sinulla on mahdollisuus perehtyä jälkiruokiin, jotka sisältävät erilaisia jäätelöitä, sorbetteja, konvehteja ja erikoiskakkuja tai -leivoksia erikoisruokavaliot huomioiden. Lisäksi valinnaisissa opinnoissa on mahdollisuus suuntautua esimiestyöhön, yrittäjyyteen, tuotannon kehittämiseen, tuotekehitykseen tai kilpailutoimintaan.
Sinulle ovat tärkeitä työturvallisuus- ja ergonomiaohjeet, ymmärrät elintarvikelainsäädännön merkityksen sekä noudatat ja kehität yrityksen omavalvontaohjelmaa.
Työskentelysi on taloudellista, hallitset alan kustannusrakenteen, olet joustava ja huolehdit tuotelaadun toteutumisesta. Nykyaikainen Kondiittorimestari tarvitsee ja hallitsee myös tietotekniikan käytön työssään.
Työssä vaaditaan hyvää paineensietokykyä, luovuutta ja vastuullisuutta sekä tiimityöskentelytaitoja.

Rakenne

Pakolliset tutkinnon osat 120 osp
Konditoriatuotekokonaisuuden suunnittelu ja valmistus 60 osp
Konditorian erikoistuotteiden suunnittelu ja valmistus 60 osp

Valinnaiset tutkinnon osat, valitaan 60 osp
Leipomoalan esimiestyö 60 osp
Leipomoalan tuotannon kehittäminen 60 osp
Tuotekehitys leipomoalalla 60 osp
Jälkiruokakokonaisuuden suunnittelu ja toteutus 60 osp
Leipomoalan kansainvälinen kilpailutoiminta 60 osp
Tutkinnon osa tämän tutkinnon toisesta tutkintonimikkeestä 60 osp
Tutkinnon osa yrittäjän ammattitutkunnosta 60 osp
Tutkinnon osa toisesta erikoisammattitutkinnosta 60 osp

Monta tapaa opiskella

Koulutus toteutetaan iltaopintoina keskimäärin kerran kuukaudessa ma-ti iltaisin klo. 16-21, koulun konditoria työsalissa. Lisäksi opintoihin sisältyy itsenäistä opiskelua.
Opintojen aikana osoitat osaamistasi työelämässä pidettävillä näytöillä, siksi työ- tai työharjoittelupaikka, jossa valmistetaan konditoriatuotteita, on välttämätön.
Opinnot on mahdollista räätälöidä moniin tarpeisiin.
- Sinulla on jo työpaikka leipomo-konditoriassa, jolloin kartutat osaamistasi työpaikalla sekä näillä iltaopinnoilla.
- Hankit itsellesi alan oppisopimuspaikan ja kartutat osaamistasi työpaikalla sekä näillä iltaopinnoilla. Työajan tulee olla keskimäärin 25h viikossa ja palkan tulee olla työehtosopimuksen mukainen. Lisätietoja: www.gradia.fi/oppisopimuskoulutus/l17387.
Hankit itsellesi työssä oppimispaikan, johon teemme koulutussopimuksen. Kartutat osaamistasi työpaikalla sekä iltaopinnoilla.

Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma eli HOKS. HOKSissa sovitaan opiskelijakohtaisesti mm. aiemmin hankitun osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta, hankittavasta osaamisesta ja osaamisen hankkimistavasta, näytöistä ja muusta osaamisen osoittamisesta sekä tarvittavasta ohjauksesta ja tuesta, myös erityisestä tuesta. Osaamisen hankkimisessa on keskeisenä erilaiset oppimisympäristöt ja työelämälähtöisyys.

Kustannukset

Työasu ja työkengät, jos niitä ei ole ennestään.
Oppikirjoina käytetään:
Taikinasta tuotteiksi; Jonna Majava, Minna Nurvo, Pedra Rantala.
Kondiittorin käsikirja: Heinonen-Jouppila-Salovaara.

Oppisopimusopiskelijalle opinnot ovat ilmaisia. Muille opinnot maksavat n. 450€.

HAKUPALVELUT

040 341 6193 tai
hakupalvelut@gradia.fi
Puhelinaika
22.6.–31.7. ma–pe klo 09–12

Tutkinnon perusteet

Katso ePerusteet

Aika

-

Paikkakunta

Jyväskylä