Koulutuksen tiedot

Koulutusala

Hius- ja kauneudenhoitoala

Paikkakunta

Jyväskylä

Toteutusaika

-

Opiskelutapa

Lähiopiskelu

Laajuus

180 osaamispistettä, 2–3 vuotta.

Hakuaika

-

Hakeutuminen

Sähköinen esitietolomake lähetetään kaikille hakijoille 13.5.2024 sähköpostilla sekä tekstiviestillä. Esitietolomake tulee palauttaa 20.5.2024 mennessä. Hakemus katsotaan peruuntuneeksi, mikäli esitietolomaketta ei palauteta määräaikaan mennessä.
• Esitietolomakkeen määräaikaan mennessä palauttaneet hakijat kutsutaan haastatteluun. Haastattelut pidetään 27.–28.5.2024 välisenä aikana.
• Kielitaidon arviointi on 5.6.2024

Katso tarkemmat lisätiedot valintakriteereistä. Koulutus sopii myös oppivelvollisille.

Opintojen aloittaminen joustavasti voi olla mahdollista, jos sinulla on valmiita ammatillisia opintosuorituksia (tutkinnon osa tai osia suoritettuna) tästä tutkinnosta. Lisätietoja voit kysyä Gradian hakupalveluista.

Kenelle

Oletko kiinnostunut erilaisista ihmisistä? Omaatko hyvät kädentaidot sekä yrittäjämäisen asenteen? Löytyykö sinulta luovuutta, hahmottamiskykyä sekä väri- ja tyylitajua?

Kampaajan ja parturin ammateissa tärkeä työväline on oma persoona. Myönteinen elämänasenne, kiinnostus asiakaspalveluun sekä halu kehittyä ovat alalla tärkeitä. Jos tunnistat itsesi näistä kuvauksista, on hius- ja kauneudehoitoalan perustutkinto sinua varten.

Kuvaus

Hius- ja kauneudenhoitoalan opintojen aikana valitset yhden osaamisalan, josta syvennät osaamistasi. Valintasi perusteella sinusta tulee kampaaja tai parturi. Opintosi sisällöt painottuvat osaamisalan mukaan. Opit mm.

• suunnittelemaan, toteuttamaan sekä markkinoimaan asiakaslähtöisesti mm. hiusten ja parran hoitoja, hiusten leikkauksia, kampauksia sekä värikäsittelyjä
• tuntemaan kosmeettiset aineet ja niiden vaikutukset hiuksiin ja hiuspohjaan
• luomaan persoonallisia tyylikokonaisuuksia eri menetelmiä yhdistämällä
• ohjaamaan ja neuvomaan asiakkaita hiusten hoidossa sekä tuotteiden käytössä.

Kampaajana ja/tai parturina osaat tehdä asiakkaille hiustenleikkauksia ja kampauksia erilaisilla tekniikoilla sekä mm. hoito- ja partakäsittelyjä ja värjäyskäsittelyjä. Voit työskennellä parturi-kampaamoissa joko yrittäjänä tai työntekijänä. Voit toimia myös tuotemyynti- ja koulutustehtävissä mm. maahantuojien ja tavaratalojen palveluksessa.

Huomaathan, että kyseessä on päiväopetuksena (klo 8-18) toteutettava koulutus, johon hakijan oletetaan pystyvän sitoutumaan.

Koulutuksen sisältö

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp).

Ammatillisiksi opinnoiksi (145 osp) voit valita yhden seuraavista osaamisaloista:
• Kampaajatyön osaamisala, tutkintonimike kampaaja
• Parturityön osaamisala, tutkintonimike parturi

Voit tutustua tarkemmin tutkintorakenteeseen sivun alaosan ePerusteet-linkistä.

Kustannukset

Kummallakin osaamisalalla on määritellyt oppikirjat ja työvälineet, jotka jokaisen opiskelijan tulee hankkia. Lisäksi kaikilla opiskelijoilla tulee olla työasu ja työkengät. Hankintakustannukset vaihtelevat osaamisaloittain.
• Kirjahankinnat noin 100 €
•Työvälineet osaamisalasta riippuen noin 380-450 €
•Työasu noin 50 €

Oppivelvolliset saavat maksutta opiskeluajalleen käyttöönsä opinnoissa tarvittavat oppimateriaalit sekä muut välttämättömät opiskeluun tarvittavat työasut ja -välineet. Erityisvälineet, kuten soittimet tai urheiluvälineet, opiskelijat hankkivat itse. Opetus ja ruokailu ovat kaikille perustutkinto-opiskelijoille maksuttomia. Opetus ja ruokailu ovat kaikille perustutkinto-opiskelijoille maksuttomia, kuten tähänkin saakka.

Lisää koulutuksesta

Otsikko

Sopisiko sinulle oppisopimus?

Kuvaus

Yhdistä työnteko ja opiskelu! Meidän kauttamme voit opiskella oppisopimuksella minkä tahansa työtehtäviesi mukaisen toisen asteen ammatillisen tutkinnon tai tutkinnon osan.

Kuva

Monta tapaa opiskella

Gradia tarjoaa aikuisille tutkintotavoitteista opiskelua sekä lyhyempiä koulutuksia. Aikuisena voit opiskella ammatillisia opintoja Ammattiopisto Gradiassa ja lukio-opintoja Jyväskylän aikuislukiossa. Lisäksi voit tehdä perusopetuksen opinnot valmiiksi aikuisten perusopetuksessa.

Gradian opiskelijana - niin lukiolaisena kuin ammattiin opiskelevana - voit tehdä Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston opintoja. EduFutura Jyväskylä tarjoaa opiskelijoille monipuoliset mahdollisuudet joustaviin opintopolkuihin ja ristiinopiskeluun. Korkeakouluopintojen avulla pääset tutustumaan korkeakoulujen eri aloihin ja siihen, millaista on opiskella korkeakoulussa.

Kaksoistutkinnossa opiskelet samanaikaisesti ammatillisen perustutkinnon ja ylioppilastutkinnon. Kaksoistutkinto-opiskelijana sinun on tärkeä olla aktiivinen ja omatoiminen, sillä opiskelu vaatii sitoutumista ja itseohjautuvuutta. Opinnot antavat sinulle hyvät valmiudet työelämään ja jatko-opintoihin.

Gradiassa voit yhdistää opiskelun ja tavoitteellisen urheilun. Urheiluvalmennus mahdollistaa harjoittelun eritasoisille urheilijoille – aina seuratasosta maajoukkuetasoon. Urheilijoiden opintopolku rakentuu oman tason mukaan. Ilmoita hakulomakkeella, että olet kiinnostunut urheilijan ammatillisesta koulutuksesta.

Jokaisella opiskelijalla on mahdollisuus kehittää yrittäjyysosaamista osana lukion ja ammatillisen koulutuksen opintoja. Yrittäjyysopinnot ovat hyödyllinen valinta jokaiselle, joka haluaa pärjätä tulevaisuuden työelämässä tai päivittää osaamistaan työelämän aikana.

Kysy lisää, autamme mielellämme!

Gradia hakupalvelut

Ma–pe klo 9–12 sekä ma, ke ja to klo 13–15

Chat: gradia.fi/hae-opiskelemaan

hakupalvelut@gradia.fi