Koulutuksen tiedot

Koulutusala

Sosiaali- ja terveysala

Paikkakunta

Jämsä

Opiskelutapa

Monimuoto-opiskelu

Laajuus

150 osaamispistettä, 1–1,5 vuotta

Hakuaika

Jatkuva haku

Hakeutuminen

Koulutukseen on jatkuva haku. Hakemuksesi saavuttua sinut kutsutaan haastatteluun ja kanssasi sovitaan koulutuksen aloitusajankohdasta.

Kenelle

Henkilöille, joilla on kiinnostus alaan ja asiakastyöskentelyyn sekä riittävä terveys alan työhön. Koulutus antaa valmiudet toimia hierojana sekä antaa hyvät valmiudet jatko-opintoihin sosiaali- ja terveysalalla sekä liikunta-alalla. Voit olla alanvaihtaja, aikaisemmin toisen tutkinnon suorittanut tai ilman tutkintoa.
Hierojan työ on raskasta käsityötä ja seisomatyötä, joten koulutukseen hakevien on oltava hyvässä fyysisessä kunnossa.

Kuvaus

Hieroja tekee työtä itsenäisenä yrittäjänä tai toisen palveluksessa erilaisissa sosiaali- ja terveysalan, liikunta ja vapaa-ajan ympäristöissä. Työtä tehdään vaihtelevissa työympäristöissä, esimerkiksi hoiva- ja hoitolaitoksissa, palvelutaloissa, kylpylöissä, liikuntakeskuksissa, asiakkaiden työpaikoilla ja kodeissa. Hierojat tekevät työtä sekä terveiden että sairaiden ihmisten parissa.

Hieronnan opiskelussa korostuvat työelämän tarpeet ja tutkinnon suorittamistapa on joustava. Tutkinto suoritetaan tutkinnon osittain ja osaaminen osoitetaan tutkinnon osittain näytössä.

Opiskelu on monimuoto-opiskelua sisältäen lähiopiskelupäiviä, itsenäistä etäopiskelua, kirjallisia oppimistehtäviä sekä työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Työpaikalla tapahtuva oppiminen toteutuu henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti erilaisissa hierontaa antavissa työyhteisöissä ja/tai oppilaitoksen omassa hoitolassa. Voit suorittaa tutkinnon myös pelkillä näytöillä, jos sinulla on riittävästi tutkinnon perusteiden mukaista osaamista.

Koulutuksen sisältö

Opiskelijan kanssa laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma eli HOKS, jossa sovitaan opinnot, opiskelutavat sekä mahdolliset tukitoimet. Suunnitelmassa huomioidaan mm. aikaisemmat opinnot, harrastukset ja työelämäkokemus.

Hierojan ammattitutkinto muodostuu kahdesta pakollisesta ja kahdesta valinnaisesta tutkinnon osasta. Tutkinto on valmis, kun kaikki tutkinnon osat on suoritettu hyväksytysti.

Pakolliset tutkinnon osat 100 osp
• Tuki- ja liikuntaongelmaisen potilaan terveyden ja toimintakyvyn edistäminen 70 osp
• Sosiaali- ja terveydenhuoltoalan yrittäjänä toimiminen 30 osp

Valinnaiset tutkinnon osat 50 osp
• Elimistön nestekierron ylläpitäminen ja edistäminen 25 osp
• Ikääntyvän potilaan hieronta 25 osp
• Kansansairauksien ennaltaehkäiseminen hierojan työssä 25 osp
• Raajanivelten liikkuvuuden edistäminen 25 osp
• ammatillisen tutkinnon osa tai osia sosiaali- ja terveysalan perustutkinnosta, liikunnanohjauksen perustutkinnosta, terveysalan ammattitutkinnosta, liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinnosta, kehitysvamma-alan ammattitutkinnosta tai mielenterveys- ja päihdetyön ammattitutkinnosta enintään 25 osaamispisteen laajuisesti

Oppilaitos tarjoaa valinnaisen tutkinnon osan kysynnän ja resurssien mukaan.

Hieronnan ammattitutkinnon suorittaminen antaa koulutetun hierojan pätevyyden ja oikeuden käyttää nimikesuojatun ammattihenkilön nimikettä koulutettu hieroja.

Opiskelija voi hakea koulutuksen ajaksi Kelan opintotukea, Koulutusrahaston aikuiskoulutustukea tai työttömyysetuutta.

Kustannukset

Ammatti- ja erikoisammattitutkinnot ovat maksullisia. Tämän koulutuksen opiskelijamaksu on koko tutkinnossa 490€ ja tutkinnon osassa 190€. Koulutusmaksu peritään opintojen alkaessa. Koulutusmaksua ei palauteta, jos opinnot keskeytyvät. Oppisopimuskoulutus on opiskelijalle maksutonta.

Lisää koulutuksesta

Otsikko

Sopisiko sinulle oppisopimus?

Kuvaus

Yhdistä työnteko ja opiskelu! Meidän kauttamme voit opiskella oppisopimuksella minkä tahansa työtehtäviesi mukaisen toisen asteen ammatillisen tutkinnon tai tutkinnon osan.

Kuva

Monta tapaa opiskella

Gradiassa voit yhdistää opiskelun ja tavoitteellisen urheilun. Urheiluvalmennus mahdollistaa harjoittelun eritasoisille urheilijoille – aina seuratasosta maajoukkuetasoon. Urheilijoiden opintopolku rakentuu oman tason mukaan. Ilmoita yhteishaun hakulomakkeella, että olet kiinnostunut urheilijan ammatillisesta koulutuksesta ja vastaa hakulomakkeelle aukeaviin Urheilijan lisätietokysymykseen.

Gradian opiskelijana – niin lukiolaisena kuin ammattiin opiskelevana – voit tehdä Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston opintoja. EduFutura Jyväskylä tarjoaa opiskelijoille monipuoliset mahdollisuudet joustaviin opintopolkuihin ja ristiinopiskeluun. Korkeakouluopintojen avulla pääset tutustumaan korkeakoulujen eri aloihin ja siihen, millaista on opiskella korkeakoulussa.

Gradia tarjoaa aikuisille tutkintotavoitteista opiskelua sekä lyhyempiä koulutuksia. Aikuisena voit opiskella ammatillisia opintoja Ammattiopisto Gradiassa ja lukio-opintoja Jyväskylän aikuislukiossa. Lisäksi voit tehdä perusopetuksen opinnot valmiiksi aikuisten perusopetuksessa.

Gradiassa jokaisella opiskelijalla on mahdollisuus kehittää yrittäjyysosaamista osana lukion ja ammatillisen koulutuksen opintoja. Yrittäjyysopinnot ovat hyödyllinen valinta jokaiselle, joka haluaa pärjätä tulevaisuuden työelämässä tai päivittää osaamistaan työelämän aikana.

Kysy lisää, autamme mielellämme!

Gradia hakupalvelut

Ma–pe klo 9–12 sekä ma, ke ja to klo 13–15

Chat: gradia.fi/hae-opiskelemaan

hakupalvelut@gradia.fi

Rinne Kaj

Tuntiopettaja (päätoiminen)

Sosiaali- ja terveysala