Koulutuksen tiedot

Koulutusala

Sosiaali- ja terveysala

Paikkakunta

Jyväskylä

Toteutusaika

-

Opiskelutapa

Monimuoto-opiskelu

Laajuus

40 osaamispistettä, 5 kuukautta

Hakuaika

Jatkuva haku

Hakeutuminen

Koulutus järjestetään seuraavan kerran 20.2.2025-24.4.2025. Koulutukseen voi hakea jatkuvasti.

Kenelle

Työskenteletkö autismin kirjon henkilöiden parissa? Haluaisitko autismin kirjon henkilöiden arjen tuen osaamiseesi päivitystä, laajentamista tai syventämistä? Tule suorittamaan Autismin kirjon henkilöiden osallisuuden ja hyvinvoinnin edistäminen -tutkinnonosa, joka on osa Kuntoutus-, tuki- ja ohjausalan erikoisammattitutkintoa (vammaisalan erityisohjaaja). Halutessasi voit jatkaa opintoja suorittamalla koko tutkinnon.

Kuvaus

Autismin kirjon henkilöiden osallisuuden ja hyvinvoinnin edistäminen -tutkinnonosassa perehdyt
- autismin kirjoon ja sen erilaisiin yksilöllisiin piirteisiin
- autismin kirjon arviointimenetelmiin
- autismin kirjon henkilöiden yksilöllisen tuen suunnitteluun ja tukeen
- multisensorisen työskentelyn menetelmiin
- erilaisiin AAC menetelmiin
- autismin kirjon henkilöiden arjen tukeen (mm. siirtymät, tunnetaidot, struktuurit, aistitoimintojen huomiointi)
- haastavien tilanteiden kohtaamiseen
- oman työsi kehittämiseen kehittämistehtävän kautta

Tutkinnon osan opiskelu on monimuoto-opiskelua. Lähiopetuksen lisäksi on itsenäistä opiskelua, verkko-oppimista Moodle oppimisympäristössä sekä työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Tutkinnon osan näyttö tehdään työpaikoilla, joissa asiakkaina on autismin kirjon henkilöitä.

Koulutuksen sisältö

Autismin kirjon henkilöiden osallisuuden ja hyvinvoinnin edistäminen -tutkinnonosa on yksi valinnaisista tutkinnon osista Kuntoutus-, tuki- ja ohjauspalvelujen erikoisammattitutkinnon Vammaisalan ja erityisen tuen osaamisalalla (vammaisalan erityisohjaaja) .

Kustannukset

Koulutuksen opiskelijamaksu on 190 €

Lisää koulutuksesta

Otsikko

Sopisiko sinulle oppisopimus?

Kuvaus

Yhdistä työnteko ja opiskelu! Meidän kauttamme voit opiskella oppisopimuksella minkä tahansa työtehtäviesi mukaisen toisen asteen ammatillisen tutkinnon tai tutkinnon osan.

Kuva

Monta tapaa opiskella

Gradiassa voit yhdistää opiskelun ja tavoitteellisen urheilun. Urheiluvalmennus mahdollistaa harjoittelun eritasoisille urheilijoille – aina seuratasosta maajoukkuetasoon. Urheilijoiden opintopolku rakentuu oman tason mukaan. Ilmoita yhteishaun hakulomakkeella, että olet kiinnostunut urheilijan ammatillisesta koulutuksesta ja vastaa hakulomakkeelle aukeaviin Urheilijan lisätietokysymykseen.

Gradian opiskelijana – niin lukiolaisena kuin ammattiin opiskelevana – voit tehdä Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston opintoja. EduFutura Jyväskylä tarjoaa opiskelijoille monipuoliset mahdollisuudet joustaviin opintopolkuihin ja ristiinopiskeluun. Korkeakouluopintojen avulla pääset tutustumaan korkeakoulujen eri aloihin ja siihen, millaista on opiskella korkeakoulussa.

Gradia tarjoaa aikuisille tutkintotavoitteista opiskelua sekä lyhyempiä koulutuksia. Aikuisena voit opiskella ammatillisia opintoja Ammattiopisto Gradiassa ja lukio-opintoja Jyväskylän aikuislukiossa. Lisäksi voit tehdä perusopetuksen opinnot valmiiksi aikuisten perusopetuksessa.

Gradiassa jokaisella opiskelijalla on mahdollisuus kehittää yrittäjyysosaamista osana lukion ja ammatillisen koulutuksen opintoja. Yrittäjyysopinnot ovat hyödyllinen valinta jokaiselle, joka haluaa pärjätä tulevaisuuden työelämässä tai päivittää osaamistaan työelämän aikana.

Kysy lisää, autamme mielellämme!

Gradia hakupalvelut

Laitinen Auli

Lehtori (opettaja)

Sosiaali- ja terveysala