Koulutuksen tiedot

Koulutusala

Sosiaali- ja terveysala

Paikkakunta

Jyväskylä

Opiskelutapa

Monimuoto-opiskelu

Laajuus

60 osaamispistettä, 2–6 kuukautta

Hakuaika

Jatkuva haku

Hakeutuminen

Koulutukseen on jatkuva haku. Opinnot voit aloittaa joustavasti oman aikataulusi mukaan.

Kenelle

Haluatko lisätä osaamistasi kuntoutus-, tuki- ja ohjauspalvelujen asiantuntijana ja kehittäjänä? Tarvitsetko työvalmennuksen tai vammaisalan osaamiseesi päivitystä, laajentamista tai syventämistä? Teetkö työtä näkövammaisten parissa?

Asiantuntijana toimiminen asiakkaan toimintaympäristössä ja palvelujärjestelmässä on ensimmäinen tutkinnon osa Kuntoutus-, tuki- ja ohjauspalvelujen erikoisammattitutkinnosta. Voit suorittaa tutkinnon osan vammaisalan ja työvalmennuksen työpaikoilla sekä näkövammaisten toimintaympäristöissä erilaisissa työtehtävissä työn ohella monimuoto- ja verkko-opetuksena.

Kuvaus

Tutkinnon osan suoritettuasi osaat toimia asiakkaan palvelujärjestelmässä ja edistää asiakkaan osallisuutta. Osaat tukea ja edistää asiakkaan mielenterveyttä ja edistää kuntoutus-, tuki- ja ohjauspalvelujen saavutettavuutta ja turvallisuutta. Saat valmiuksia toimia työyhteisössäsi kuntoutus-, tuki- ja ohjauspalvelujen asiantuntijana ja kehittäjänä.

Opinnot sisältävät henkilökohtaista ohjausta, itsenäistä opiskelua, verkko-opintoja ja työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Opiskelusi etenee joustavasti henkilökohtaisen suunnitelmasi mukaan. Mahdollista suorittaa myös etäopiskeluna.

Voit myös jatkaa opintoja ja suorittaa Kuntoutus-, tuki- ja ohjauspalvelujen erikoisammattitutkinnon. Tutkinnossa voit valita joko vammaisalan ja erityisen tuen, työvalmennuksen tai näkövammaistaitojen ohjauksen osaamisalan.

Koulutuksen sisältö

Asiantuntijana toimiminen asiakkaan toimintaympäristössä ja palvelujärjestelmässä 60 osp

Kustannukset

Ammatti- ja erikoisammattitutkinnot ovat maksullisia. Tämän koulutuksen opiskelijamaksu on tutkinnon osassa 190€ ja koko tutkinnossa 590€. Oppisopimuskoulutus on opiskelijalle maksutonta.

Lisää koulutuksesta

Otsikko

Sopisiko sinulle oppisopimus?

Kuvaus

Yhdistä työnteko ja opiskelu! Meidän kauttamme voit opiskella oppisopimuksella minkä tahansa työtehtäviesi mukaisen toisen asteen ammatillisen tutkinnon tai tutkinnon osan.

Kuva

Monta tapaa opiskella

Gradiassa voit yhdistää opiskelun ja tavoitteellisen urheilun. Urheiluvalmennus mahdollistaa harjoittelun eritasoisille urheilijoille – aina seuratasosta maajoukkuetasoon. Urheilijoiden opintopolku rakentuu oman tason mukaan. Ilmoita yhteishaun hakulomakkeella, että olet kiinnostunut urheilijan ammatillisesta koulutuksesta ja vastaa hakulomakkeelle aukeaviin Urheilijan lisätietokysymykseen.

Gradian opiskelijana – niin lukiolaisena kuin ammattiin opiskelevana – voit tehdä Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston opintoja. EduFutura Jyväskylä tarjoaa opiskelijoille monipuoliset mahdollisuudet joustaviin opintopolkuihin ja ristiinopiskeluun. Korkeakouluopintojen avulla pääset tutustumaan korkeakoulujen eri aloihin ja siihen, millaista on opiskella korkeakoulussa.

Gradia tarjoaa aikuisille tutkintotavoitteista opiskelua sekä lyhyempiä koulutuksia. Aikuisena voit opiskella ammatillisia opintoja Ammattiopisto Gradiassa ja lukio-opintoja Jyväskylän aikuislukiossa. Lisäksi voit tehdä perusopetuksen opinnot valmiiksi aikuisten perusopetuksessa.

Gradiassa jokaisella opiskelijalla on mahdollisuus kehittää yrittäjyysosaamista osana lukion ja ammatillisen koulutuksen opintoja. Yrittäjyysopinnot ovat hyödyllinen valinta jokaiselle, joka haluaa pärjätä tulevaisuuden työelämässä tai päivittää osaamistaan työelämän aikana.

Kysy lisää, autamme mielellämme!

Gradia hakupalvelut

Karjalainen Kati

Tuntiopettaja (päätoiminen)

Osallisuus ja ohjaaminen, sosiaali- ja terveysala