Koulutuksen tiedot

Koulutusala

Sosiaali- ja terveysala

Paikkakunta

Jyväskylä

Opiskelutapa

Monimuoto-opiskelu

Laajuus

60 osaamispistettä, 2–6 kuukautta

Hakuaika

Jatkuva haku

Hakeutuminen

Koulutukseen on jatkuva haku. Opinnot voit aloittaa joustavasti oman aikataulusi mukaan.

Kenelle

Haluatko lisätä osaamistasi kuntoutus-, tuki- ja ohjauspalvelujen asiantuntijana ja kehittäjänä? Tarvitsetko työvalmennuksen tai vammaisalan osaamiseesi päivitystä, laajentamista tai syventämistä? Teetkö työtä näkövammaisten parissa?

Asiantuntijana toimiminen asiakkaan toimintaympäristössä ja palvelujärjestelmässä on ensimmäinen tutkinnon osa Kuntoutus-, tuki- ja ohjauspalvelujen erikoisammattitutkinnosta. Voit suorittaa tutkinnon osan vammaisalan ja työvalmennuksen työpaikoilla sekä näkövammaisten toimintaympäristöissä erilaisissa työtehtävissä työn ohella monimuoto- ja verkko-opetuksena.

Kuvaus

Tutkinnon osan suoritettuasi osaat toimia asiakkaan palvelujärjestelmässä ja edistää asiakkaan osallisuutta. Osaat tukea ja edistää asiakkaan mielenterveyttä ja edistää kuntoutus-, tuki- ja ohjauspalvelujen saavutettavuutta ja turvallisuutta. Saat valmiuksia toimia työyhteisössäsi kuntoutus-, tuki- ja ohjauspalvelujen asiantuntijana ja kehittäjänä.

Opinnot sisältävät henkilökohtaista ohjausta, itsenäistä opiskelua, verkko-opintoja ja työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Opiskelusi etenee joustavasti henkilökohtaisen suunnitelmasi mukaan. Mahdollista suorittaa myös etäopiskeluna.

Voit myös jatkaa opintoja ja suorittaa Kuntoutus-, tuki- ja ohjauspalvelujen erikoisammattitutkinnon. Tutkinnossa voit valita joko vammaisalan ja erityisen tuen, työvalmennuksen tai näkövammaistaitojen ohjauksen osaamisalan.

Koulutuksen sisältö

Asiantuntijana toimiminen asiakkaan toimintaympäristössä ja palvelujärjestelmässä 60 osp

Kustannukset

Ammatti- ja erikoisammattitutkinnot ovat maksullisia. Tämän koulutuksen opiskelijamaksu on tutkinnon osassa 190€ ja koko tutkinnossa 590€. Oppisopimuskoulutus on opiskelijalle maksutonta.

Lisää koulutuksesta

Otsikko

Sopisiko sinulle oppisopimus?

Kuvaus

Yhdistä työnteko ja opiskelu! Meidän kauttamme voit opiskella oppisopimuksella minkä tahansa työtehtäviesi mukaisen toisen asteen ammatillisen tutkinnon tai tutkinnon osan.

Kuva

Monta tapaa opiskella

Tavoitteellisen urheilun ja opiskelun pystyy yhdistämään Gradiassa: www.gradia.fi/oppimaan/urheilijana-gradiassa.

Gradian opiskelijana voit tehdä myös Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston opintoja. EduFutura Jyväskylä tarjoaa opiskelijoille monipuoliset mahdollisuudet joustaviin opintopolkuihin ja ristiinopiskeluun.

Kysy lisää, autamme mielellämme!

Gradia hakupalvelut

Ma–pe klo 9–12 sekä ma, ke ja to klo 13–15

Chat: gradia.fi/oppimaan
hakupalvelut@gradia.fi
040 341 6193

Karjalainen Kati

Tuntiopettaja (päätoiminen)

Osallisuus ja ohjaaminen, sosiaali- ja terveysala