Yhteishaun pääsy- ja soveltuvuuskokeet

Joidenkin yhteishaussa olevien tutkintojen hakuprosessiin kuuluu pääsy-tai soveltuvuuskoe.  Löydät tarkempaa tietoa kokeista, kun klikkaat aikataulun jälkeen koulutuksen esittelyyn. Kevään 2021 kokeet ja aikataulut:

Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto

Pääsy- ja soveltuvuuskokeet toteutetaan etäyhteyksin. Lisätietoa kokeesta toimitetaan kokeeseen kutsutuille ennakkoon sähköpostilla.

Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto

Kokeeseen kuuluu ennakkotehtävä, joka toimitetaan koekutsussa. Tehtävä on valokuvaten toteutettu teemallinen kokonaisuus.

Metsäalan perustutkinto

Koe koostuu äidinkieltä ja matematiikkaa mittaavista tehtävistä sekä motoriikkaa ja koordinaatiota mittaavista testeistä.

Musiikkialan perustutkinto

Koe on kaksiosainen, tutustu tarkemmin.

  • 26.4.2021 toimitetaan toisen osan ohje niille, jotka ovat saaneet ensimmäisestä osasta vähintään kaksi pistettä
  • viikolla 18 (3.5.2021 alkava viikko) ryhmähaastattelu, joka toteutetaan etänä Jyväskylä, muusikko

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto

Pääsy- ja soveltuvuuskokeet toteutetaan etäyhteyksin. Lisätietoa kokeesta toimitetaan kokeeseen kutsutuille ennakkoon sähköpostilla.

Turvallisuusalan perustutkinto

Koe koostuu teoriaosuuden sisältävästä ennakkotehtävästä (tiedon etsiminen ja tekstin tuottaminen) sekä fyysisestä osuudesta (motivaatio, suorituskyky)

Schildtin lukion musiikkilinja

  • Poikkeusolosuhteiden vuoksi valintakoe on muutettu tänä keväänä näyttökoevideoksi. Näyttökokeessa hakija tekee oman videotallenteen, jonka kesto on maksimissaan 5-7 min. Aikaa ei saa ylittää. Ota tämä huomioon kokonaisuutta suunnitellessasi.

Video koostuu seuraavista osista:

  • Oma nimi, syntymäaika sekä lyhyt kertomus itsestä.
  • Pakollinen kansanlaulu ‘’Taivas on sininen ja valkoinen’’, joka tulee esittää ilman säestystä. Laulusta riittää näytteeksi ensimmäinen säkeistö. Lähtöäänen voi ottaa pianosta tai muusta soittimesta.
  • Edellisten lisäksi voit halutessasi laulaa vapaavalintaisen laulun ilman säestystä mistä tahansa genrestä.
  • Näiden lisäksi voit soittaa valitsemallasi soittimella tai soittimilla.
  • Voit myös esittää osaamistasi jollakin muulla ilmaisun osa-alueella (monologi, tanssi, liike, akrobatia tai muu ilmaisunäyte).

Voit kuvata videon kännykän kameralla itse tai pyytää apua kuvaamiseen. Tallenna suorituksesi alusta loppuun, älä käytä editointia tai tehosteita. Huomaa, että kuvassa hakijan täytyy näkyä kokonaan.

Lähetä videon linkki viimeistään perjantaina 30.4.2021 klo 15.00 mennessä osoitteeseen: jukka.parviainen@gradia.fi. Saat myöhemmin kuittauksen siitä, että linkki toimii. Käytä YouTube-linkkiä, mikäli mahdollista.

Lisätietoja ja ohjeistusta saat tarvittaessa Jukka Parviaiselta puh. 040 341 4634