Laajuus

Opintojen laajuus on 180 osaamispistettä. Koulutuksen suunniteltu kesto on n. 2 – 3 vuotta henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti (HOKS).

Aika

-

Hakuaika

Yhteishaku

Kenelle

Onko sinulla kädentaitoja ja koordinaatiokykyä? Haluatko oppia tekemällä, osaat työskennellä myös itsenäisesti, huolellisesti ja vastuullisesti? Levyseppähitsaajana voit työskennellä erilaisissa hitsaus-, levy- ja teräsrakennetyötehtävissä.

Hakeutuminen

Yhteishaussa haet kone- ja tuotantotekniikan perustutkintoon. Osaamisalaopintoihin hakeudutaan ensimmäisen opiskeluvuoden keväällä.

Kelpoisuusvaatimukset

Peruskoulun päättötodistus tai vastaava todistus (peruskoulupohjaiset paikat). Suoritettu lukion oppimäärä tai lukiota vastaava koulutus (lukiopohjaiset paikat).

Hakijat, joiden äidinkieli on muu kuin suomi tai kielitaitoa ei ole muuten voitu todentaa, kutsutaan kielikokeeseen. Lisätietoa kielitaidon arvioinnista: www.gradia.fi/kielikoe

Kuvaus

Opintojesi aikana hankit osaamista erilaisissa metallialan yrityksissä kuten konepajoissa sekä teräsrakenteiden asennus- ja hitsaustehtävissä. Opit mm. käyttämään NC-tekniikkaa ja robottihitsausta sekä muita alalla tarvittavia koneita- ja laitteita.

Levyseppähitsaajana työskentelet monipuolisissa ympäristöissä, kuten tuotannon hitsaus-, levy- ja teräsrakennetyötehtävissä. Alan työpaikkoja on tarjolla paljon, joten työllistymismahdollisuudet ovat hyvät.

Rakenne

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp).

Pakolliset tutkinnon osat
• Valmistyötehtävissä toimiminen 25 osp
• Asennus- ja automaation perustyöt 10 osp
• Hitsaus- ja levytyöt 30 osp

Valinnaiset tutkinnon osat 80 osp
• Teräsrakennetyöt 15 osp
• Hitsaus 20 osp
• Ohutlevytyöt 20 osp
• Levyjen CNC-leikkaus 20 osp
• CNC-särmäys 20 osp
• Robotin käyttö 20 osp

Yhteiset tutkinnon osat 35 osp
• Viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen
• Matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen
• Yhteiskunta- ja työelämäosaaminen

Monta tapaa opiskella

Opintosi koostuvat lähi- tai verkko-opinnoista, erilaisista oppimistehtävistä, projekteista sekä työssäoppimisesta. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen opiskelusuunnitelma (HOKS), jota päivitetään koko koulutuksen ajan.

Tavoitteellisen urheilun ja opiskelun pystyy yhdistämään Gradiassa: www.gradia.fi/oppimaan/urheilijana-gradiassa.

Kahden tutkinnon opinnoissa opiskellaan samanaikaisesti ammatillinen perustutkinto ja ylioppilastutkinto: www.gradia.fi/oppimaan/kahden-tutkinnon-opinnot.

Kustannukset

Elokuussa 2021 opiskelunsa Gradiassa aloittavat, peruskoulusta keväällä 2021 valmistuvat opiskelijat kuuluvat laajennetun oppivelvollisuuden piiriin. Nämä opiskelijat saavat maksutta opiskeluajalleen käyttöönsä opinnoissa tarvittavat oppimateriaalit, tietokoneen sekä muut välttämättömät opiskeluun tarvittavat työasut ja -välineet. Erityisvälineet, kuten soittimet tai urheiluvälineet, opiskelijat hankkivat jatkossakin itse. Opetus ja ruokailu ovat kaikille perustutkinto-opiskelijoille maksuttomia, kuten tähänkin saakka.

Tietoa kustannuksista niille, joita maksuttomuus ei koske
• henkilökohtaisten työ- ja mittavälineiden aloituspaketti noin 20 €
• turvakengät (opiskelijalle maksuttomat)
• tulityö-, työturvallisuus-, ym. -korttimaksut noin 60 €

Jatko-opintomahdollisuudet

Tutkinnon suoritettuasi voit laajentaa osaamistasi suorittamalla koneistuksen tai asennuksen osaamisalat.

Tutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Konetekniikan insinöörin opinnot ammattikorkeakoulussa ovatkin luonteva jatkumo opinnoillesi.

HAKUPALVELUT

040 341 6193 tai
hakupalvelut@gradia.fi
Puhelinaika ja chat
ma, ke, to klo 09–15
ti, pe klo 10–14

Tutkinnon perusteet

Katso ePerusteet

Aika

-

Paikkakunta

Jyväskylä