Lyhyt oppisopimus

Oppisopimusta voi käyttää monin eri tavoin. Oppisopimuksella voi suorittaa koko tutkinnon tai lyhytkestoisen, tutkinnon osaan tähtäävän koulutuksen.

Tutkinnon osa – nopea tapa hankkia osaamista

Oppisopimuksella voi koko tutkinnon sijaan suorittaa lyhytkestoisen, tutkinnon osaan tähtäävän koulutuksen. Tutkinnon osan oppisopimuskoulutus on nopea tapa hankkia osaamista sekä uusille että vanhoille työntekijöille.

Gradian tutkinnoista löytyy yhteensä noin 3000 erilaista tutkinnon osaa. Työpaikat voivat hankkia henkilöstölleen oman osaamistarpeensa mukaan monialaista osaamista, valitsemalla tutkinnon osia eri tutkinnoista. Gradia auttaa työnantajaa ja työntekijää valitsemaan työhön sopivimmat tutkinnon osat laajasta tarjonnastamme. Ota yhteyttä, autamme mielellämme!

Lue eri toteutusvaihtoehdoista asiakkuuspäällikkö Krista Hanskin kirjoituksesta.
Oppisopimusasioissa apunasi ovat työelämäkoordinaattorit.

Työnantaja – työllistä Gradian opiskelija oppisopimuksella!

Työnantajana voit tarjota opiskelijalle mahdollisuuden suorittaa oppisopimuksella tutkinnon osan tai osia. Lyhyen oppisopimuksen voi solmia usein myös kesätyön ajaksi. Opiskelijalla on jo alan osaamista ja kiinnostus alaa kohtaan. Hän on myös potentiaalinen tuleva työntekijä yritykseesi.

Oppisopimuksen edellytykset

  • työsopimus on vähintään 1 kk mittainen
  • opiskeltavaan alaan ja oppimistavoitteisiin liittyvää työtä on keskimäärin vähintään 25 h/vk
  • opiskelijalle maksetaan TES:n tai työsopimuslain mukaista palkkaa
  • työpaikalla on ohjausta ja nimetty työpaikkaohjaaja

Oppiminen tapahtuu pääosin työpaikalla töitä tehden. Opintoihin voi lisäksi sisältyä joitakin lähipäiviä Gradialla.

Oppisopimus on työnantajalle maksutonta. Työnantaja voi saada työpaikkaohjauksesta pientä koulutuskorvausta (perustutkinto ja ammattitutkinto).

Näin oppisopimus saadaan käyntiin

  1. Gradian opiskelija ottaa yhteyttä työpaikkaan tai työnantaja tarjoaa Gradian opiskelijalle työtä.
  2. Opiskelija keskustelee työnantajan kanssa tarjotuista työtehtävistä ja oppisopimusmahdollisuudesta. Mikäli oppisopimus on mahdollinen, opiskelija ottaa yhteyttä opettajaansa, jonka kautta järjestetään oppisopimuspalaveri.
  3. Palaverissa selvitetään, mitä opiskelija voi oppisopimuksella opiskella ja sovitaan oppisopimusaika. Suunnitelmat kirjataan opiskelijan henkilökohtaiseen osaamisen kehittämissuunnitelmaan.
  4. Oppisopimus allekirjoitetaan ja oppisopimuskoulutus voi alkaa! Opiskelijan opinnot etenevät ja työnantaja saa motivoitunutta työvoimaa!

Oppisopimuksen päättyessä on näyttötilaisuus, jossa hankittu osaaminen arvioidaan. Tämän jälkeen opiskelija joko valmistuu, palaa oppilaitokseen tai voidaan neuvotella opintojen jatkamisesta edelleen työpaikalla oppisopimuksella tai koulutussopimuksella.

Tarjoa Gradian opiskelijalle työpaikkaa opiskelijarekryssä.