Valitulle

Tervetuloa opiskelemaan lukioon tai ammatilliseen koulutukseen!

Jyväskylän Lyseon lukioon tai Schildtin lukioon valitulle: Tervetuloa opiskelemaan lukioon!

Kesäkuussa saat lukiosta kirjeen, jossa kerrotaan koulun aloitukseen liittyviä käytännön asioita, kuten tiedot ensimmäisestä koulupäivästä. Ensimmäisinä koulupäivinä sinut perehdytetään lukio-opiskelun käytänteisiin.

Lukio-opiskeluun pääset halutessasi tutustumaan etukäteen lukion peda.net-sivujen kautta: Jyväskylän Lyseon lukio ja Schildtin lukio. Tutustu erityisesti opinto-oppaaseen. Sivuille päivitetään myös tiedot alkavan lukuvuoden oppikirjalistoista.

Tietokone ja KELA-kortti

Heti opintojen alkaessa sinulla tulee olla opiskeluun soveltuva henkilökohtainen päätelaite. Koska sähköisissä ylioppilaskokeissa ja niihin valmentavissa harjoituskokeissa voidaan tällä hetkellä käyttää ainoastaan kannettavaa tietokonetta, suosituksena on, että hankit ensisijaiseksi laitteeksi kannettavan tietokoneen (PS tai MaC), jossa on USB- ja Ethernet-liitännät.  Lisätietoja https://www.abitti.fi/fi/ohjeet/tietokoneen-hankinta.

Kaikilla Gradian opiskelijoilla on mahdollisuus ladata veloituksetta uusin Microsoft Office -paketti (Office 365 ProPlus) omalle kotikoneelleen.

Varmista myös, että sinulla on koulun alkaessa viivakoodillinen henkilökortti, kuten KELA-kortti ruokailua varten.

Gradia Jyväskylään tai Gradia Jämsään valitulle: Tervetuloa opiskelemaan ammatilliseen koulutukseen!

Opintojen aikana opiskelijoiden, opettajien ja huoltajien tärkeä viestintäkanavat on Wilma. Saat Wilma-tunnukset opintojen alettua. Alaikäisten huoltajille postitetaan Wilma-tunnukset opintojen alettua.

Opiskelukustannuksista saat lisätietoa koulutuksiamme esitteleviltä korteilta, esimerkiksi Yhteishaun hakijan sivulta.

Opiskelija-asuntola

Asuntolat on tarkoitettu ensisijaisesti pitkämatkalaisille ensimmäisen vuoden alaikäisille opiskelijoille. Gradian opiskelija-asuntoloissa asuminen on maksutonta ammatillisen perustutkinnon opiskelijoille. Hae asuntolapaikkaa heti opiskelupaikan saatuasi!

Kahden tutkinnon opinnot

Kahden tutkinnon opinnoissa opiskellaan samanaikaisesti ammatillinen perustutkinto ja ylioppilastutkinto. Opiskelu on mahdollista kaikille Gradia Jyväskylän ja Gradia Jämsän ammatillisten perustutkintojen opiskelijoille. Halukkuuttasi kahden tutkinnon opintoihin kysytään opiskelupaikan vastaanottamisen yhteydessä.

KELA-kortti

Varmista myös, että sinulla on koulun alkaessa viivakoodillinen henkilökortti, kuten KELA-kortti ruokailua varten.