Laajuus

Opintojen laajuus 38 viikkoa, kesto noin 1 vuosi.

Aika

-

Hakuaika

-

Kenelle

Haluatko parantaa opiskeluvalmiuksiasi tai suomen kielen taitojasi? Vai onko tarpeen korottaa perusopetuksen päättötodistuksen arvosanoja? Oletko oppivelvollinen, eikä sinulla ole opiskelupaikkaa? Oletko epävarma ammatinvalinnastasi? Tutkintokoulutukseen valmentava TUVA-koulutus antaa sinulle valmiudet suunnata toisen asteen opintoihin lukioon tai ammatilliseen koulutukseen.

Tutkintokoulutukseen valmentava koulutus eli TUVA on tarkoitettu oppivelvollisuusikäisille sekä muille toisen asteen tutkintoa vailla oleville, jotka tarvitsevat valmentavaa koulutusta.

Hakeutuminen

Koulutuksen seuraavat haku- ja aloitusajat:
• hakuaika 15.6.-2.8.2023, opinnot alkavat 21.8.2023
• hakuaika 4.8.-12.9.2023, opinnot alkavat 2.10.2023

Kelpoisuusvaatimukset

TUVA-koulutuksesta on sinulle hyötyä, jos suomen kielen taitotasosi on vähintään A2.2. Kutsumme kaikki vieraskieliset hakijat kielitaidon arviointiin. Arvioinnin perusteella sinut ohjataan sinulle sopivaan opiskeluryhmään. Jos sinulla ei ole suomalaisen perusopetuksen päättötodistusta ja kielitaitotasosi on alle A2.2. sinua ei voida valita TUVA-koulutukseen.

Kuvaus

Gradian TUVA-koulutuksessa voit tutustua monipuolisesti haluamiisi ammatillisiin aloihin ja lukiokoulutukseen. Gradian laaja ammatillisen koulutuksen tarjonta sekä oma lukiokoulutus tarjoavat sinulle mahdollisuuden myös suorittaa toisen asteen opintoja TUVA-koulutuksen aikana ja näin varmistua omasta alasta ja koulutuksesta.

TUVA-koulutuksessa voit myös vahvistaa opiskeluvalmiuksiasi, suomen kielen taitoasi sekä korottaa perusopetuksen arvosanoja. TUVA-koulutuksessa saat myös tukea arjen asioiden hoitamiseen ja yksilöllistä ohjausta kohti toisen asteen opintoja.

Rakenne

TUVA-koulutuksessa opintosi rakentuvat yhdestä yhteisestä sekä vähintään kahdesta valinnaisesta koulutuksen osasta. Yksilöllinen opintopolkusi rakentuu tavoitteidesi ja osaamistarpeidesi mukaisesti.

Kaikille yhteinen koulutuksen osa:
• Opiskelu- ja urasuunnittelutaidot (2-10 viikkoa)

Valinnaiset koulutuksen osat, joista opiskelija suorittaa vähintään kaksi:
• Perustaitojen vahvistaminen (1-30 viikkoa)
• Ammatillisen koulutuksen opinnot ja niihin valmentautuminen (1-30 viikkoa)
• Lukiokoulutuksen opinnot ja niihin valmentautuminen (1-30 viikkoa)
• Arjen taidot ja yhteiskunnallinen osallisuus (1-20 viikkoa)
• Työelämätaidot ja työelämässä tapahtuva oppiminen (1-20 viikkoa)
• Valinnaiset opinnot (1-10 viikkoa)

Kustannukset

Oppivelvolliset saavat maksutta opiskeluajalleen käyttöönsä opinnoissa tarvittavat oppimateriaalit, tietokoneen sekä muut välttämättömät opiskeluun tarvittavat työasut ja -välineet. Opetus ja ruokailu ovat kaikille opiskelijoille maksuttomia.

Jatko-opintomahdollisuudet

Voit hakea toisen asteen koulutuksiin joustavasti TUVA-koulutuksen aikana tai koulutuksen jälkeen, kun opiskelusuunnitelmasi ovat selvillä.

Hakupalvelut

040 341 6193
hakupalvelut@gradia.fi
chat gradia.fi/oppimaan
ma, ke, to klo 9-12, 12.30-15, ti 10-12, 12.30-14, pe 9-12


 

Tutkinnon perusteet

Katso ePerusteet

Aika

-

Paikkakunta

Jyväskylä

Koulutuksen osoite

Viitaniemi, Viitaniementie 1 A, 40720 Jyväskylä