Kenelle

Lapsille ja nuorille

Kuvaus

Trombi keskiviikkoisin 17.00–18.00 orkesteriluokassa 131

Lastensinfoniaorkesteri Trombi on vasta-alkajille suunnattu orkesteri, johon ovat kaikkien instrumenttien soittajat tervetulleita. Trombin toiminta pitää sisällään orkesterisoiton lisäksi rytmiikkaa, improvisaatiota, laulua, räppäämistä sekä luovaa musiikintekemistä mm. tarinasäveltämisen muodossa. Trombissa soitetaan sekä nuoteista että korvakuulolta ja kaikille räätälöidään oman tasonsa mukaista soitettavaa. Trombilaiset oppivat konserttikäyttäytymistä omissa konserteissa lukukausittain sekä esiintymällä Säihke-viikolla joko yksin tai yhdessä muiden Gradian kokoonpanojen kanssa. Kevätkausi huipentuu kevätjuhlaan, jossa trombilaiset pääsevät esittämään mm. omia sävellyksiään kantaesityskonsertissa. Trombissa on hyvä meininki ja kaikki pääsevät toteuttamaan itseään musiikin avulla. Kaikenikäiset aloittavat muusikot sopivat joukkoomme ja eri-ikäiset soittajat ovat ryhmämme rikkaus. 

Hurrikaani keskiviikkoisin klo 15.30-16.45 orkesteriluokassa 131

Sinfoniaorkesteri Hurrikaani on perusteet opintokokonaisuutta suorittavalle suunnattu orkesteri, johon ovat kaikkien instrumenttien soittajat tervetulleita. Hurrikaanin toiminta pitää sisällään orkesterisoiton lisäksi rytmiikkaa, improvisaatiota, laulua, räppäämistä sekä luovaa musiikintekemistä mm. tarinasäveltämisen muodossa. Hurrikaanissa soitetaan sekä nuoteista että korvakuulolta ja kaikille räätälöidään oman tasonsa mukaista soitettavaa. Musikantit oppivat konserttikäyttäytymistä omissa konserteissa lukukausittain sekä esiintymällä Säihke-viikolla joko yksin tai yhdessä muiden Gradian kokoonpanojen kanssa. Kevätkausi huipentuu kevätjuhlaan, jossa musikantit pääsevät esittämään mm. omia sävellyksiään kantaesityskonsertissa. Hurrikaanissa on hyvä meininki ja kaikki pääsevät toteuttamaan itseään musiikin avulla. Kaikenikäiset muusikot sopivat joukkoomme ja eri-ikäiset soittajat ovat ryhmämme rikkaus. 

Minijouset tiistaisin klo 16.30.17.30 orkesteriluokassa 131

Minijouset on jousisoittajien ensimmäinen jousiorkesteri. Sen ohjelmistossa on tuttuja lastenlauluja ja jokaiselle löytyy sopivan tasoista soitettavaa. Tavoitteena on oppia kuuntelemaan muita, seuraamaan orkesterinjohtajaa ja tutustua yleiseen sanastoon orkesteritoiminnassa. Minijouset esiintyy muutaman kerran vuodessa, Säihkeessä ja lukukauden päätteeksi ennen joulua sekä kevään päätteeksi. Minijousia johtaa Emma Kangas. Tervetuloa rohkeasti yhteissoiton iloon. 

Juniorijouset tiistaisin klo 17.45-19.00 orkesteriluokassa 131

Juniorijouset on tarkoitettu jo jonkin aikaa orkesterissa soittaneille tai niille uusille soittajille, jotka osaavat jo sujuvasti 1. aseman. Orkesterin tavoitteena on soittajien kehittyminen ja itsenäisempi ote soitossa. Juniorijouset konsertoivat pari kertaa vuodessa, Säihkeessä ja ennen joulua sekä kevään päätteeksi. Juniorijousia johtaa Emma Kangas. Tervetuloa mukaan! 

Siltasinfonia maanantaisin Hannikais-salissa klo 16.15-17.45

Siltasinfonia aloitti toimintansa Jyväskylässä syksyllä 2011. Isoimmillaan orkesteri on ollut täysimittainen sinfoniaorkesteri, yhteensä noin 50 nuoren muusikon kokoonpano, puhaltimineen ja lyömäsoittimineen.  Suomi 100 vuonna 2017 orkesteri piti suomalaisen musiikin konsertin, jossa kuultiin mm Sibeliuksen Finlandia, Madetojan Vangin laulu Pohjalaisista ja Porilaisten marssi. 

Siltasinfonian jousisto, Siltajouset, on tarkoitettu opinnoissaan pidemmällä oleville ja ohjelmisto onkin sopivan haastavaa, mielenkiintoista ja monipuolista. Siltajouset on tehnyt koululaiskonsertteja eri kouluilla sekä esiintynyt usein Säihkeessä joko jousistona tai yhdessä puhallinorkesterin kanssa. Siltajousia ja Siltasinfoniaa johtaa Kalle Kangas. Kaikki rohkeasti mukaan! 

Puhallinorkesteri Vire tiistaisin klo 16.00–17.00 Siltasalissa

Puhallinorkesteri Vire on kaikille puhaltajille, joilla on jo muutaman vuoden soittokokemus. Orkesterissa tutustutaan eri musiikin tyyleihin ja opetellaan yhteissoiton perusteita. Jokaisen soittajan rooli on tärkeä yhteissoiton opiskelussa. Vireen opetussuunnitelmaan sisältyvät myös improvisaatio ja säveltäminen monilla eri menetelmillä. Luovat menetelmät vahvistavat oman instrumentin tuntemusta ja hallintaa ja äänen merkityksiä yleensä. Lisäksi orkesterissa mukana olo opettaa toisten huomioimista ja sitoutumista yhteiseen päämäärään. 

Puhallinorkesteri Puhuri tiistaisin klo 17:15 – 18:45 Siltasalissa.

Puhallinorkesteri Puhuri on opinnoissaan pidemmällä oleville puhaltajille ja lyömäsoittajille tarkoitettu orkesteri joilla nuotinluku ja yhteissoiton perusteet on jo hallussa. Puhurin ohjelmisto on erityisesti puhallinorkestereille sävellettyä musiikkia ja sitä vaihdetaan yleensä vuosittain. Tällöin orkesterin teho- ja sointimahdollisuudet tulevat parhaiten esiin. Lopun osan Puhurin ohjelmistosta muodostaa puhallinorkesterille sovitettu musiikin tyylilajeista ja aikakausista riippumatta. Ohjelmisto edustaa lähinnä grade 2,5 – 4 -vaikeustasoa (grade 5 ja siitä ylöspäin tarkoittaa erittäin vaativia teoksia tai sovituksia). Puhurissa keskitytään erityisesti yhteissoiton balanssiin, sävelpuhtauteen, nyanssien ja dynamiikan huomioimiseen kannustavassa ilmapiirissä. Mikä parasta, seura on iloista ja kannustavaa!


Gradia big band maanantaisin klo 18.15–20.00 siltasalissa

 

Lasten ja nuorten tango-orkesteri maanantaisin klo 18.00-19.00 orkesteriluokassa

Kustannukset

Hinnasto muuttuu ja ilmoitetaan mahdollisimman pian
  

Ota yhteyttä

Opintotoimisto
040 341 5887
info.musiikkijatanssi@gradia.fi

Paikkakunta

Jyväskylä

Koulutuksen osoite

Pitkäkatu 19-21