Koulutuksen tiedot

Koulutusala

Musiikki (taiteen perusopetus)

Paikkakunta

Jyväskylä

Ilmoittautumisaika

Jatkuva haku

Kenelle

Lapsille ja nuorille

Orkestereihin ei ole erillistä ilmoittautumista, vaan oma instrumenttiopettaja ohjaa oppilaan oikean tasoiseen ryhmään. Jos et ole vielä Gradian taiteen perusopetuksen oppilas ja haluat mukaan orkesteriin, voit olla yhteydessä musiikin ja tanssin opintotoimistoon.

Kuvaus

Alkeisorkesteri Pikkupuhkut keskiviikkoisin klo 16.00-17.00 Monitoimisali 189

Pikkupuhkut alkeispuhallinorkesteri on tarkoitettu 7-9 -vuotiaille aloitteleville puhallinsoittajille ja lyömäsoittajillle. Syksyllä aloitamme heti ensimmäisen soittotunnin jälkeen yhteisharjoitukset. Aikaisempaa soittotaitoa ei vaadita. Ohjelmisto etenee soittajien taitojen kanssa yhtä matkaa. Musikantit oppivat orkesteri- ja konserttikäyttäytymistä omissa konserteissa lukukausittain sekä esiintymällä Säihke-viikolla joko yksin tai yhdessä muiden Gradian kokoonpanojen kanssa. Pikkupuhkuja johtaa Lassi Takanen. Tervetuloa!

Minijouset tiistaisin klo 16.4517.45 Monitoimisali 189

Minijouset on jousisoittajien ensimmäinen jousiorkesteri. Sen ohjelmistossa on tuttuja lastenlauluja ja jokaiselle löytyy sopivan tasoista soitettavaa. Tavoitteena on oppia kuuntelemaan muita, seuraamaan orkesterinjohtajaa ja tutustua yleiseen sanastoon orkesteritoiminnassa. Minijouset esiintyy muutaman kerran vuodessa, Säihkeessä ja lukukauden päätteeksi ennen joulua sekä kevään päätteeksi. Minijousia johtaa Emma Vainio. Tervetuloa rohkeasti yhteissoiton iloon. 

Juniorijouset tiistaisin klo 18.0019.15 Monitoimisali 189

Juniorijouset on tarkoitettu jo jonkin aikaa orkesterissa soittaneille tai niille uusille soittajille, jotka osaavat jo sujuvasti 1. aseman. Orkesterin tavoitteena on soittajien kehittyminen ja itsenäisempi ote soitossa. Juniorijouset konsertoivat pari kertaa vuodessa, Säihkeessä ja ennen joulua sekä kevään päätteeksi. Juniorijousia johtaa Emma Vainio. Tervetuloa mukaan! 

Siltasinfonia maanantaisin Hannikaissali klo 16.1517.45

Siltasinfonia aloitti toimintansa Jyväskylässä syksyllä 2011. Isoimmillaan orkesteri on ollut täysimittainen sinfoniaorkesteri, yhteensä noin 50 nuoren muusikon kokoonpano, puhaltimineen ja lyömäsoittimineen.  Suomi 100 vuonna 2017 orkesteri piti suomalaisen musiikin konsertin, jossa kuultiin mm Sibeliuksen Finlandia, Madetojan Vangin laulu Pohjalaisista ja Porilaisten marssi. 

Siltasinfonian jousisto, Siltajouset, on tarkoitettu opinnoissaan pidemmällä oleville ja ohjelmisto onkin sopivan haastavaa, mielenkiintoista ja monipuolista. Siltajouset on tehnyt koululaiskonsertteja eri kouluilla sekä esiintynyt usein Säihkeessä joko jousistona tai yhdessä puhallinorkesterin kanssa. Siltajousia ja Siltasinfoniaa johtaa Kalle Kangas. Kaikki rohkeasti mukaan! 

Puhallinorkesteri Vire tiistaisin klo 16.15–17.45 Hannikaissali

Puhallinorkesteri Vire on tarkoitettu kaikille puhaltajille ja lyömäsoittajille, joilla on jo muutaman vuoden soittokokemus. Orkesterissa tutustutaan eri musiikin tyyleihin ja opetellaan yhteissoiton perusteita. Jokaisen soittajan rooli on tärkeä yhteissoiton opiskelussa. Vireen opetussuunnitelmaan sisältyvät myös improvisaatio ja säveltäminen monilla eri menetelmillä. Lisäksi orkesterissa mukana olo opettaa toisten huomioimista ja sitoutumista yhteiseen päämäärään. Orkesteri konsertoi säännöllisesti oppilaitoksen omissa tapahtumissa ja oppilaitoksen ulkopuolella. Virettä johtaa Ilpo Soikkeli. Tervetuloa musisoimaan yhdessä! 

Lue lisää: Puhallinorkesteri Vire

Puhallinorkesteri Puhuri tiistaisin klo 18.00–20.00 Hannikaissali

Puhallinorkesteri Puhuri on tarkoitettu opinnoissaan pidemmällä oleville puhaltajille ja lyömäsoittajille, joilla nuotinluku ja yhteissoiton perusteet ovat jo hallussa. Puhurin ohjelmisto on erityisesti puhallinorkestereille sävellettyä musiikkia. Puhurissa soitetaan monipuolisesti eri tyylilajien ja aikakausien musiikkia. Ohjelmisto edustaa lähinnä grade 2,5 – 4 -vaikeustasoa (grade 5 ja siitä ylöspäin tarkoittaa erittäin vaativia teoksia tai sovituksia). Orkesteri konsertoi säännöllisesti oppilaitoksen omissa tapahtumissa ja oppilaitoksen ulkopuolella. Puhurissa keskitytään erityisesti yhteissoiton balanssiin, sävelpuhtauteen, nyanssien ja dynamiikan huomioimiseen kannustavassa ilmapiirissä. Mikä parasta, seura on iloista ja kannustavaa! Puhuria johtaa Lassi Takanen. Tervetuloa hauskaan joukkoomme! 

Lue lisää: Puhallinorkesteri Puhuri

Gradia big band maanantaisin klo 18.00–19.45 Siltasali

Gradia big band soittaa monipuolisesti koti- ja ulkomaista big band -musiikkia. Kokoonpanossa on komppiryhmän (rummut, basso, kitara, piano) lisäksi puhallinsektiot, jotka muodostuvat trumpeteista, pasuunoista ja saksofoneista, mutta myös muut puhallinsoittajat ovat tervetulleita mukaan! 

Lasten ja nuorten tango-orkesteri maanantaisin klo 18.00-19.00 luokka 036

Lasten ja nuorten tango-orkesteri on tarkoitettu eri instrumenttien soittajille. Soittajalla olisi hyvä olla suoritettuna alkeisopinnot tai vastaava (pt1). Orkesterissa soitetaan paitsi tangoja myös muuta latinotyylistä ohjelmistoa. Jokaiselle soittajalle tehdään räätälöityjä oman tasonsa mukaisia sovituksia. Teemme yhteistyötä myös laulajien kanssa jotka liittyvät mukaan orkesteriin ennen tulevia esiintymisiä sekä Gradian ammattiopiskelijoiden tango- orkesterin kanssa. Olemme mukana sekä säihke että loistoviikolla. Ja muitakin konsertteja on tarjolla. 

Tervetuloa mukaan kaikki soittajat.

Lyömäsoitinorkesteri Pauke keskiviikkoisin klo 18.30–19.30 Hannikaissali

 Lasten ja nuorten lyömäsoitinorkesteri Pauke on tarkoitettu kaikkien instrumenttien soittajille, joilla on perusopintojen tasot 1 ja 2 suoritettu. Orkesterissa soitetaan mm. 70–90-luvun pop-rock -musiikkia sovitettuna orkesterilyömäsoittimille sekä vieraampia lyömäsoitinsävellyksiä. Jokaiselle soittajalle sovitetaan omaa tasoa vastaava stemma. Orkesteri konsertoi säännöllisesti oppilaitoksen omissa tapahtumissa ja oppilaitoksen ulkopuolella. Paukkeessa pääset soittamaan ksylofonilla, marimballa, kellopelillä ja patarummuilla sekä muilla perkussiosoittimilla. Pauketta johtaa Pasi Juvonen. Rytmitä itsesi mukaan kimppakomppiin - yhdessä koettu onnistuminen on monin verroin mahtavampaa kuin onnistuminen yksin! 

Kustannukset

Koulutuksen osoite

Pitkäkatu 18–22

Kysy lisää, autamme mielellämme!

Ota yhteyttä

Opintotoimisto