Kenelle

Lapsille ja nuorille

Orkestereihin ei ole erillistä ilmoittautumista, vaan oma instrumenttiopettaja ohjaa oppilaan oikean tasoiseen ryhmään. Jos et ole vielä Gradian taiteen perusopetuksen oppilas ja haluat mukaan orkesteriin, voit olla yhteydessä musiikin ja tanssin opintotoimistoon.

Kuvaus

Trombi keskiviikkoisin 17.00–18.00 Monitoimisali 189

Lastensinfoniaorkesteri Trombi on vasta-alkajille suunnattu orkesteri, johon ovat kaikkien instrumenttien soittajat tervetulleita. Trombin toiminta pitää sisällään orkesterisoiton lisäksi rytmiikkaa, improvisaatiota, laulua, räppäämistä sekä luovaa musiikintekemistä mm. tarinasäveltämisen muodossa. Trombissa soitetaan sekä nuoteista että korvakuulolta ja kaikille räätälöidään oman tasonsa mukaista soitettavaa. Trombilaiset oppivat konserttikäyttäytymistä omissa konserteissa lukukausittain sekä esiintymällä Säihke-viikolla joko yksin tai yhdessä muiden Gradian kokoonpanojen kanssa. Kevätkausi huipentuu kevätjuhlaan, jossa trombilaiset pääsevät esittämään mm. omia sävellyksiään kantaesityskonsertissa. Trombissa on hyvä meininki ja kaikki pääsevät toteuttamaan itseään musiikin avulla. Kaikenikäiset aloittavat muusikot sopivat joukkoomme ja eri-ikäiset soittajat ovat ryhmämme rikkaus. Trombia johtaa Sirpa Berg. Tervetuloa mukaan!

Hurrikaani 1 keskiviikkoisin klo 15.30-16.45

Hurrikaani 2 keskiviikkoisin klo 18.00-19.15

Monitoimisali 189

Sinfoniaorkesteri Hurrikaani on perusteet opintokokonaisuutta suorittavalle suunnattu orkesteri, johon ovat kaikkien instrumenttien soittajat tervetulleita. Hurrikaanin toiminta pitää sisällään orkesterisoiton lisäksi rytmiikkaa, improvisaatiota, laulua, räppäämistä sekä luovaa musiikintekemistä mm. tarinasäveltämisen muodossa. Hurrikaanissa soitetaan sekä nuoteista että korvakuulolta ja kaikille räätälöidään oman tasonsa mukaista soitettavaa. Musikantit oppivat konserttikäyttäytymistä omissa konserteissa lukukausittain sekä esiintymällä Säihke-viikolla joko yksin tai yhdessä muiden Gradian kokoonpanojen kanssa. Kevätkausi huipentuu kevätjuhlaan, jossa musikantit pääsevät esittämään mm. omia sävellyksiään kantaesityskonsertissa. Hurrikaanissa on hyvä meininki ja kaikki pääsevät toteuttamaan itseään musiikin avulla. Kaikenikäiset muusikot sopivat joukkoomme ja eri-ikäiset soittajat ovat ryhmämme rikkaus. Hurrikaania johtaa Sirpa Berg. Tervetuloa!

Minijouset tiistaisin klo 16.3017.30 Monitoimisali 189

Minijouset on jousisoittajien ensimmäinen jousiorkesteri. Sen ohjelmistossa on tuttuja lastenlauluja ja jokaiselle löytyy sopivan tasoista soitettavaa. Tavoitteena on oppia kuuntelemaan muita, seuraamaan orkesterinjohtajaa ja tutustua yleiseen sanastoon orkesteritoiminnassa. Minijouset esiintyy muutaman kerran vuodessa, Säihkeessä ja lukukauden päätteeksi ennen joulua sekä kevään päätteeksi. Minijousia johtaa Emma Kangas. Tervetuloa rohkeasti yhteissoiton iloon. 

Juniorijouset tiistaisin klo 17.4519.00 Monitoimisali 189

Juniorijouset on tarkoitettu jo jonkin aikaa orkesterissa soittaneille tai niille uusille soittajille, jotka osaavat jo sujuvasti 1. aseman. Orkesterin tavoitteena on soittajien kehittyminen ja itsenäisempi ote soitossa. Juniorijouset konsertoivat pari kertaa vuodessa, Säihkeessä ja ennen joulua sekä kevään päätteeksi. Juniorijousia johtaa Emma Kangas. Tervetuloa mukaan! 

Siltasinfonia maanantaisin Hannikaissali klo 16.1517.45

Siltasinfonia aloitti toimintansa Jyväskylässä syksyllä 2011. Isoimmillaan orkesteri on ollut täysimittainen sinfoniaorkesteri, yhteensä noin 50 nuoren muusikon kokoonpano, puhaltimineen ja lyömäsoittimineen.  Suomi 100 vuonna 2017 orkesteri piti suomalaisen musiikin konsertin, jossa kuultiin mm Sibeliuksen Finlandia, Madetojan Vangin laulu Pohjalaisista ja Porilaisten marssi. 

Siltasinfonian jousisto, Siltajouset, on tarkoitettu opinnoissaan pidemmällä oleville ja ohjelmisto onkin sopivan haastavaa, mielenkiintoista ja monipuolista. Siltajouset on tehnyt koululaiskonsertteja eri kouluilla sekä esiintynyt usein Säihkeessä joko jousistona tai yhdessä puhallinorkesterin kanssa. Siltajousia ja Siltasinfoniaa johtaa Kalle Kangas. Kaikki rohkeasti mukaan! 

Puhallinorkesteri Vire tiistaisin klo 16.00–17.15 Hannikaissali

Puhallinorkesteri Vire on tarkoitettu kaikille puhaltajille ja lyömäsoittajille, joilla on jo muutaman vuoden soittokokemus. Orkesterissa tutustutaan eri musiikin tyyleihin ja opetellaan yhteissoiton perusteita. Jokaisen soittajan rooli on tärkeä yhteissoiton opiskelussa. Vireen opetussuunnitelmaan sisältyvät myös improvisaatio ja säveltäminen monilla eri menetelmillä. Lisäksi orkesterissa mukana olo opettaa toisten huomioimista ja sitoutumista yhteiseen päämäärään. Orkesteri konsertoi säännöllisesti oppilaitoksen omissa tapahtumissa ja oppilaitoksen ulkopuolella. Virettä johtaa Ilpo Soikkeli. Tervetuloa musisoimaan yhdessä! 

Puhallinorkesteri Puhuri tiistaisin klo 17.30–1900 Hannikaissali

Puhallinorkesteri Puhuri on tarkoitettu opinnoissaan pidemmällä oleville puhaltajille ja lyömäsoittajille, joilla nuotinluku ja yhteissoiton perusteet ovat jo hallussa. Puhurin ohjelmisto on erityisesti puhallinorkestereille sävellettyä musiikkia. Puhurissa soitetaan monipuolisesti eri tyylilajien ja aikakausien musiikkia. Ohjelmisto edustaa lähinnä grade 2,5 – 4 -vaikeustasoa (grade 5 ja siitä ylöspäin tarkoittaa erittäin vaativia teoksia tai sovituksia). Orkesteri konsertoi säännöllisesti oppilaitoksen omissa tapahtumissa ja oppilaitoksen ulkopuolella. Puhurissa keskitytään erityisesti yhteissoiton balanssiin, sävelpuhtauteen, nyanssien ja dynamiikan huomioimiseen kannustavassa ilmapiirissä. Mikä parasta, seura on iloista ja kannustavaa! Puhuria johtaa Ilpo Soikkeli. Tervetuloa hauskaan joukkoomme! 

Gradia big band maanantaisin klo 18.15–20.00 Siltasali

Gradia big band soittaa monipuolisesti koti- ja ulkomaista big band -musiikkia. Kokoonpanossa on komppiryhmän (rummut, basso, kitara, piano) lisäksi puhallinsektiot, jotka muodostuvat trumpeteista, pasuunoista ja saksofoneista, mutta myös muut puhallinsoittajat ovat tervetulleita mukaan! 

Lasten ja nuorten tango-orkesteri maanantaisin klo 18.00-19.00 luokka 036

Lasten ja nuorten tango-orkesteri on tarkoitettu eri instrumenttien soittajille. Soittajalla olisi hyvä olla suoritettuna alkeisopinnot tai vastaava (pt1). Orkesterissa soitetaan paitsi tangoja myös muuta latinotyylistä ohjelmistoa. Jokaiselle soittajalle tehdään räätälöityjä oman tasonsa mukaisia sovituksia. Teemme yhteistyötä myös laulajien kanssa jotka liittyvät mukaan orkesteriin ennen tulevia esiintymisiä sekä Gradian ammattiopiskelijoiden tango- orkesterin kanssa. Olemme mukana sekä säihke että loistoviikolla. Ja muitakin konsertteja on tarjolla. 

Tervetuloa mukaan kaikki soittajat.

Kustannukset

160€/lukukausi

Musiikin hinnasto
  

Ota yhteyttä

Opintotoimisto
040 341 5887
info.musiikkijatanssi@gradia.fi

Paikkakunta

Jyväskylä

Koulutuksen osoite

Pitkäkatu 18–22