Puhallinorkesteri Puhuri

Puhallinorkesteri Puhuri on suunnattu opinnoissaan pidemmällä oleville puhaltajille ja lyömäsoittajille, joilla nuotinluku, soittimen hallinta ja yhteissoiton perusteet ovat hallussa. Orkesterin tavoite on tarjota laadukasta ja monipuolista puhallinmusiikkia sekä antaa soittajilleen mahdollisuus ylläpitää ja kehittää soittotaitoaan.

Puhurissa keskitytään erityisesti yhteissoiton balanssiin, sävelpuhtauteen sekä dynaamisten vaihtelujen ja erilaisten sävyjen toteuttamiseen kannustavassa ilmapiirissä.

Puhurin ohjelmistosta löytyy niin kotimaista kuin ulkomaista puhallinmusiikkia, elokuva- ja musikaalisävelmiä sekä sinfonisia orkesteriteoksia. Ohjelmisto muokkautuu aina kausikohtaisesti eri projektien tai teemojen mukaisesti.

Orkesteri konsertoi säännöllisesti oppilaitoksen omissa tapahtumissa, kuten Säihke-viikolla sekä oppilaitoksen ulkopuolella. Puhuria johtaa Lassi Takanen.

Esiintymisiä:

  • To 28.3.2024 klo 14.00 esiintyminen yksityistilaisuudessa, Sepänkeskus
  • Pe–su 12.–14.4.2024 Harjoitusviikonloppu Suomen Puhallinsinfonikkojen kanssa
  • Su 14.4.2024 klo 13.00 Konsertti Suomen Puhallinsinfonikkojen kanssa, Hannikaissali
  • To 18.4.2024 klo 17.30 Pieni alkusoitto ennen Jyväskylä Sinfonian konserttia, Paviljonki
  • La 11.5.2024 klo 15.00 Konsertti äideille yhteistyössä JTY:n soittokunta Kajastuksen kanssa, Aalto-sali
Puhallinorkesteriin kuuluvat puu- ja vaskipuhaltimien lisäksi lyömäsoittimet (takarivissä). Lyömäsoittajilla on tärkeä rooli puhallinorkesterissa. Erilaisia perkussiosoittimia ja tekemistä riittää! Kuva: Ilpo Soikkeli

Lisätietoja Puhurin toiminnasta ja esiintymisistä sekä keikkatilaukset

Puhallinorkestereiden intendentti Niina Sapattinen, puh. 040 341 5878, niina.sapattinen@gradia.fi

Sapattinen Niina

Opettaja

Musiikki