Koulutuksen tiedot

Koulutusala

Lukio

Paikkakunta

Jyväskylä

Toteutusaika

-

Opiskelutapa

Lähiopiskelu

Laajuus

180 osaamispistettä, 2–3 vuotta.

Hakuaika

Ei hakua tällä hetkellä

Hakeutuminen

Koulutukseen haetaan Opintopolussa ja lisäksi täytetään Gradia-lukioiden sähköinen ainevalintalomake:
https://gradia.inschool.fi/browsecourses?school-id=41&checkout=true&lon…-
Ohje ainevalintalomakkeen täyttämiseen on liitteenä tämän sivun alareunassa.
Ainevalintalomake on mahdollista täyttää vielä hakuajan jälkeen 28.3.2024 saakka.

Kenelle

Lukio on yleissivistävä koulu. Lukiossa pääset vahvistamaan ja laajentamaan peruskoulussa hankkimaa osaamistasi sekä painottamaan opintojasi omien mielenkiinnon kohteidesi mukaan. Lukiossa viihdytään ja pidetään hauskaa mutta opiskellaan tavoitteellisesti ja itseä haastaen. Lukio antaa erinomaiset lähtökohdat opiskella yliopistossa, ammattikorkeakoulussa ja lukion oppimäärään perustuvassa ammatillisessa koulutuksessa.

Kuvaus

Jyväskylän Lyseon lukion yleislinjalla voit rakentaa omien vahvuuksiesi mukaisen lukiopolun. Tarjolla on laajasti luonnontieteitä, matematiikkaa, kieliä, taiteita, yhteiskuntatieteitä, humanistisia aineita ja liikuntaa. Joustavuutta opiskeluun voit valita kattavasta verkko-opintotarjonnasta. Lisäksi voit maustaa opintojasi monipuolisilla yrittäjyys- ja työelämäopinnoilla.

Unesco-kouluna Lyseolla on tarjolla paljon opintomatkoja ja monipuolinen vieraiden kielten tarjonta. Lisäksi Lyseolla on vahvat perinteet taideopinnoissa ja valtakunnallisen teatteridiplomin lisäksi opiskelijat suorittavat liikunnan, kuvataiteen ja musiikin lukiodiplomeja. Edufutura-yhteistyö tarjoaa mahdollisuuksia aloittaa yliopisto- ja ammattikorkeakouluopintojen tekemisen jo lukioaikana.

Lisätietoja: https://www.gradia.fi/oppimaan/lukiot/jyvaskylan-lyseon-lukio/sinun-nak…

Koulutuksen sisältö

Lukion oppimäärä on 150 opintopistettä, joista vähintään 20 opintopistettä on valtakunnallisia valinnaisia opintoja. Lukio suoritetaan useimmiten kolmessa vuodessa, mutta opiskeluaikaa on mahdollista jatkaa kolmeen ja puoleen tai neljään vuoteen. Lukion oppimäärän suorittamisen jälkeen opiskelija saa lukion päättötodistuksen ja ylioppilaskirjoitusten jälkeen ylioppilastodistuksen.

Jyväskylän lukiokoulutuksen paikallinen opetussuunnitelma

Kustannukset

Opetus, aamupuuro ja lounas ovat maksuttomia Gradian päivälukiolaisille. Laajennetun oppivelvollisuuden piiriin kuuluville opiskelijoille myös välttämättömät oppimateriaalit ja opiskelussa tarvittavat välineet ovat maksuttomia. Oppivelvolliset saavat maksutta opiskeluajalleen käyttöönsä opinnoissa tietokoneen ja muut välttämättömät oppimateriaalit. Erityisvälineet, kuten soittimet tai urheiluvälineet, opiskelijat hankkivat itse.

Koulutuksen osoite

Sepänkatu 3, Jyväskylä

Lisää koulutuksesta

Monta tapaa opiskella

Gradian opiskelijana voit tehdä myös Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston opintoja. EduFutura Jyväskylä tarjoaa opiskelijoille monipuoliset mahdollisuudet joustaviin opintopolkuihin ja ristiinopiskeluun.

Kysy lisää, autamme mielellämme!

Gradia hakupalvelut