Ilman opiskelupaikkaa toisen asteen yhteishaussa? Katso lisämahdollisuudet!

Jos tavoittelemasi opiskelupaikka ammatillisessa koulutuksessa tai lukiossa ei tällä kertaa tärpännyt, ei ole syytä huolestua.

Ammatillisen koulutuksen jatkuva haku

Voit hakea jatkuvassa haussa ammatilliseen koulutukseen. Jatkuva haku tarkoittaa, että koulutukseen voi hakeutua joustavasti ympäri vuoden. Huomaathan, että Gradian jatkuvassa haussa hakuajat vaihtelevat koulutuksittain. Etsi sinua kiinnostava koulutus ja tarkista, milloin voit hakea. Kun haku koulutukseen on auki, löydät ”Hae koulutukseen”-linkin sivun alareunasta.

Koulutukset: gradia.fi/jatkuvahaku

VALMA eli ammatilliseen koulutukseen valmentava koulutus

VALMA-koulutus eli ammatilliseen koulutukseen valmentava koulutus on ensisijaisesti suunnattu peruskoulua päättämässä olevalle tai juuri peruskoulunsa päättäneelle, joka ei vielä oikein tiedä, mikä ammatti kiinnostaisi. Koulutuksessa saa ohjausta ammatinvalintaan, voi vahvistaa opiskelutaitoja sekä myös parantaa perusopetuksen todistuksen arvosanoja.

Yhteishaku VALMA-koulutukseen on auki 19.5. – 21.7.2020

Hae Gradia Jyväskylä VALMA: www.gradia.fi/valma/l17025

Hae Gradia Jämsän VALMA: www.gradia.fi/valma/l17026

Lukio

Mahdollisesti vapautuvat lukiopaikat täytetään automaattisesti yhteishaun varasijajärjestyksessä, joka on voimassa 14.8. saakka. Tieto paikan saamisesta tulee näille varasijoilta valituille välittömästi.

14.8. jälkeen vapautuvia opiskelupaikkoja voi hakea jo etukäteen lukion jatkuvassa haussa 26.6. – 6.8.2020 täyttämällä sähköinen lomake Wilmassa (linkki aukeaa, kun haku on auki). Tieto mahdollisesta valinnasta tässä lukioiden jatkuvassa haussa ilmoitetaan 15.8. jälkeen.

Huomioithan, että opiskelupaikkoja ei välttämättä vapaudu kaikille lukiolinjoille.