Urheiluamis

Urheiluvalmennuksessa yhdistät ammatillisen opiskelun ja tavoitteellisen urheilun.

Urheiluvalmennus on eritasoisille urheilijoille

Ammattiopisto Gradiassa urheilija voi hakeutua mihin tahansa ammatilliseen perustutkintoon. Urheileminen mahdollistetaan urheiluvalmennuksen kautta. Opiskelijoiden urheilun kriteerinä oleva riittävän korkea taso varmistetaan haun yhteydessä annettavan sähköisen lomakkeen tietojen perusteella, valmentajien haastatteluilla ja lajiliittopisteillä. Ammattiopisto Gradian urheiluvalmennuksessa voit suorittaa 241 osaamispistettä.

Urheiluvalmennus mahdollistaa harjoittelun eritasoisille urheilijoille – aina seuratasosta maajoukkuetasoon. 

Urheilijoiden opintopolku rakentuu oman tason mukaan.

Opiskelu ja urheilu

Tavoitteellisesti urheilevalle opiskelijalle laaditaan HOKS (henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma) yhteistyössä HOKS-ohjaajan, ryhmänohjaajan, opinto-ohjaajan ja urheiluvalmentajan tai urheiluvalmennuksen yhteyshenkilön kanssa. 

HOKSissa suunnitellaan, kuinka urheilu ja opiskelu on järkevintä yhdistää. 

Urheilija voi osallistua aamuharjoitteluun, valmennusleireille ja/tai kilpailumatkoille opintojen aikana. Urheilemisen ja valmennuksen toteuttamisratkaisut käydään aina läpi valmentajan kanssa. Opintojen ja urheilemisen painottaminen lukuvuoden kierrossa eri aikajaksoilla vaihtelee.

Valmennuksessa ja harjoittelussa Ammattiopisto Gradia tekee tiivistä yhteistyötä Schildtin lukion, Jämsän lukion, urheiluseurojen, Jyväskylän Urheiluakatemian, Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskuksen (KIHU) ja Olympiakomitean kanssa. Lajikohtaisesti on erilaisia järjestelyjä.

Osaamispisteitä saa urheilemalla ja kirjallisilla tehtävillä. Osaamispisteitä suoritetaan erisuuruisina eri vuosina. Suorituksien saamisen edellytyksenä on opintojen eteneminen. Mikäli opinnot eivät etene, ei myöskään suorituksia kerry.

Urheilijana Ammattiopisto Gradiassa Jyväskylässä

Urheilijana Ammattiopisto Gradiassa Jämsässä

Väliotsikko

Hakeminen

Palsta 1/2

Urheiluvalmennukseen voivat hakea yhteishaun ja jatkuvan haun hakijat. Jos opiskelet jo ammatillista tutkintoa Ammattiopisto Gradiassa ja haluat hakea urheiluvalmennukseen, yhteyshenkilöt ovat:

Jämsän lukion opiskelijoilla on mahdollisuus hakea urheiluvalmennukseen.

Palsta 2/2
Opiskelija nojaa kaappiin, jossa on jääkiekkokypäriä.
Palsta 1/2

Hakeminen yhteishaussa

Hae yhteishaussa ammatilliseen perustutkintoon Opintopolku-palvelussa. Ilmoita hakulomakkeella, että olet kiinnostunut urheilijan ammatillisesta koulutuksesta (Oletko kiinnostunut suorittamaan ammatillisen perustutkinnon urheilijana?). Vastaa hakulomakkeelle aukeaviin Urheilijan lisätietokysymyksiin.

Palsta 2/2

Hakeminen jatkuvassa haussa

Myös jatkuvassa haussa on mahdollista hakea urheiluvalmennukseen. Ilmoita hakulomakkeella, että olet kiinnostunut urheilijan ammatillisesta koulutuksesta. Lisätietoja antaa Markus Rämä sähköpostitse markus.rama@gradia.fi tai puhelimitse 040 341 5484.

Valinta

Valinnan edellytyksenä on opiskelupaikka ammatillisessa koulutuksessa, riittävän korkealla tasolla oleva tavoitteellinen urheilu ja hakijan haastattelu. Urheilulliset tasovaatimukset muodostuvat Suomen Olympiakomitean valtakunnallisen linjauksen mukaan. Urheiluvalmennukseen valitaan vuodeksi kerrallaan, opiskelijan tarvitsee hakea kuitenkin vain kerran. Urheilun ja opiskelun tilanne tarkistetaan vuosittain.

Lajit, joiden edustajia Gradiassa on lukuvuonna 2023–2024 ovat: salibandy, jääkiekko, paini, yleisurheilu, jalkapallo, uinti, lentopallo, alamäkiluistelu, pyöräily, pesäpallo, koripallo, kouluratsastus, autourheilu, enduro, motocross, kumparelasku, jazz-tanssi, kilpatanssi, maastopyöräily, amerikkalainen jalkapallo, liitokiekko, telinevoimistelu, kelkkajääkiekko, vesipallo, suunnistus ja pujottelu.

Kysy lisää

Rämä Markus

Lehtori (opettaja)

Valmentavat koulutukset, yhdistelmäopinnot

Orell-Sipponen Mira

Lehtori (opettaja)

Urheiluvalmennus

Gradia Hakupalvelut

Ma–pe klo 9–12