Gradiaan hakeutuminen koronaviruksen poikkeusaikana

Koronaviruksen aiheuttamassa poikkeustilanteessa Gradiassa työskennellään nyt pääsääntöisesti etäopetuksessa ja itsenäisesti opiskellen. Opintoihin voi hakeutua koulutuskohtaisten hakuaikojen mukaan. Lyhyt- ja lupakorttikoulutukset on pääsääntöisesti peruttu.

Hakemuksia opintoihin otetaan koko ajan vastaan ja niitä käsitellään. Hakijoihin otetaan yhteyttä kahden viikon kuluessa hakemuksen jättämisestä tai mahdollisen hakuajan päätyttyä. Poikkeustilanteen vuoksi yhteydenotoissa saattaa olla viivettä.

Saat apua ja ohjausta hakeutumiseen Gradia Hakupalveluista puhelimitse, sähköpostilla ja chatissa. Voit asioida puhelimitse numerossa 040 341 6193 tai sähköpostitse hakupalvelut@gradia.fi. Chat toimii verkkosivustollamme Oppimaan-osiossa. Hakupalveluiden puhelin, sähköposti ja chat palvelevat hakeutujia ma–to klo 10–15.30 sekä perjantaisin ja aattopäivinä klo 10–14. Henkilökohtaisia ohjauspäivystyksiä ja ryhmien koulutusinfoja ei toistaiseksi järjestetä.

Tietoa jatkuvassa haussa hakeville

Jatkuva haku mahdollistaa ammatillisiin opintoihin sekä aikuislukioon hakeutumisen joustavasti ympäri vuoden. Löydät kaikki koulutuksemme sivustomme Oppimaan-osiosta. Koronaviruksen aiheuttamassa tilanteessa  jatkuvan haun valintojen ja aloitusten aikatauluihin saattaa tulla muutoksia.

Päivittyvää tietoa jatkuvan haun koulutuksista:

Gradia Jyväskylä

Gradia Jämsä

Oppisopimuskoulutukseen hakeminen

Hakeminen oppisopimuskoulutukseen toimii edelleen joustavasti ympäri vuoden. Koronaviruksen aiheuttamassa tilanteessa joidenkin koulutusten aloitusaikatauluihin saattaa tulla muutoksia.

Lyhytkoulutukset ja lupakorttikoulutukset toistaiseksi peruttu

Järjestämämme lyhytkoulutukset ja lupakorttikoulutukset on toistaiseksi peruttu.

Huom. Terveydenhuollon ammattilainen: LOVe-verkkokursseihin (LOP, GER, PSYK) liittyvissä kysymyksissä ole yhteydessä suoraan opettaja Katja Laitilaan, p. 040 341 6322, sähköposti: katja.laitila@gradia.fi

Kielikoe jatkuvan haun hakijoille

Hakijat, jotka hakevat tutkintoon johtaviin koulutuksiin ja joiden äidinkieli ei ole suomi, kutsutaan Gradian yhteiseen kielikokeeseen. Seuraava kielikoe järjestetään ma-ke 8.-10.6.2020 , koe toteutetaan etänä videopuhelun avulla. Hakijoita tiedotetaan asiasta sähköpostitse.

Tietoa yhteishaussa hakeneille

Kevään 2020 yhteishaku oli 18.2. - 10.3.2020. Yhteishaku on tarkoitettu peruskoulun päättäneille ja lukion suorittaneille.

Pääsy- ja soveltuvuuskokeet

Yhteishaun hakijoille pääsy- ja soveltuvuuskokeet järjestetään poikkeusjärjestelyin. Löydät lisätietoja eri koulutusten pääsy- ja soveltuvuuskokeiden toteutuksesta tältä sivulta. Kaikki hakijat kustutaan pääsy- ja soveltuvuuskokeisiin ja kutsun yhteydessä on kerrottu tarkemmin kokeen toteutuksesta ja ajankohdasta.

Gradia Jyväskylä

Gradia Jämsä

Schildtin lukio, musiikkilinja

Kielikoe yhteishaun hakijoille

Hakijat, jotka hakevat tutkintoon johtaviin koulutuksiin ja joiden äidinkieli ei ole suomi, kutsutaan Gradian yhteiseen kielikokeeseen.  Koronaviruksen aiheuttamassa poikkeustilanteessa kevään 2020 yhteishaun kielikoe toteutetaan etänä videopuhelun avulla 21. – 23.4. Gradia Hakupalvelut on yhteyksissä hakeutujiin sähköpostitse kielikokeen järjestelyistä ja hakijan omasta puhelinajasta.

Opintoihin hakeutujan hakemus etenee valintaprosessissa seuraavaan vaiheeseen vasta sen jälkeen, kun kokeesta saadaan hyväksytty tulos tai hakija esittää todistuksen suomen kielen taidostaan.

Seuraavat todistukset ovat hyväksyttyjä osoittamaan riittävän suomen kielen taidon:

  • yleinen kielitutkinto (YKI-testi, suomen kieli, keskitaso), jossa kaikki osakokeet suoritettu vähintään taitotasolla 3.
  • päättötodistus perusopetuksen oppimäärästä suomen kielellä
  • suomen kielellä suoritettu lukion oppimäärä tai ylioppilastutkinto
  • suomen kielellä suoritettu ammatillinen tutkinto

Hakupalvelumme auttaa - ota yhteyttä!

Hakupalvelut (puhelinaika ma–to klo 10–15.30 pe ja aattopäivinä klo 10–14)
040 341 6193
Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradia
Opiskelijapalvelut
Haku- ja neuvontapalvelut
Käyntiosoite
Sepänkatu 3, Jyväskylä
Postiosoite
PL 472, 40101 Jyväskylä