Kumppanuudet ja yhteistyö

Gradian kanssa astetta enemmän!

Gradia tarjoaa ammatillista koulutusta ja lukiokoulutusta nuorille ja aikuisille, palveluja yritys- ja työelämäasiakkaille sekä paljon vaihtoehtoja musiikin ja tanssin harrastamiseen. Kansainvälisten hankkeiden ja koulutusviennin myötä solmimme verkosto- ja puitesopimuksia myös ulkomaille.

Kumppanuusyhteistyö on Gradian ja yritysten, organisaatioiden sekä oppilaitosten välistä pitkäaikaista ja kokonaisvaltaista yhteistyötä. Tavoitteena on luoda laaja-alaisia sekä pitkäkestoisia ratkaisuja kumppanin kehittymistarpeisiin, henkilöstön osaamisen lisäämiseen ja organisaation toiminnan kehittämiseen.

Gradia on myös aktiivinen yhteistyökumppani ja hankehallinnoija monissa alueellisissa, valtakunnallisissa ja kansainvälisissä hankkeissa.

Duuni Keski-Suomi -rekrytointipalvelussa Gradia on edistämässä opiskelijoiden ja työelämän kohtaamista. Duuni Keski-Suomi yhdistää työelämän sekä opiskelijat uudella ja helpolla tavalla, ja se toimii sähköisenä kanavana mm. työ- ja harjoittelupaikkojen ilmoittamiseen.

Miksi Gradian kumppaniksi?

 • Gradia on luotettava nuorten ja aikuisten koulutuksen toteuttaja sekä työelämän kehittämiseen erikoistunut osaaja, jolla on laaja asiantuntijaverkosto käytettävissään.
 • Saat koulutus- ja kehittämispalvelut keskitetysti Gradiasta.
 • Henkilöstösi osaamisen kehittäminen on pitkäjänteistä ja laaja-alaista.
 • Yritysten koulutus- ja osaamishaasteisiin Gradiassa on niin ikään pitkäjänteisiä ja laaja-alaisia ratkaisuja.

Kansainvälinen Gradia

Gradialla on laajat kansainväliset verkostot ja jo merkittävä kokemus kehittämistyöstä ulkomaisissa koulutusorganisaatioissa muun muassa Kiinassa ja Qatarissa.

Gradia on sitoutunut osaamisensa ja taitotietonsa jakamiseen myös kansainvälisesti.  Kehittämistyön lähtökohta on aina ensin aidosti ymmärtää kehitettävien  koulutusorganisaatiokumppaneiden keskeiset koulutukselliset tarpeet.

Sidosryhmäverkostomme

 • Työnantajat: yritykset, julkiset organisaatiot, kolmas sektori
 • Yrittäjien tukiverkostot: yrittäjäjärjestöt, kehittämisyhtiöt, kauppakamarit, Uusyrityskeskus
 • Henkilöasiakkaat: peruskoulun päättävät ja heidän vanhempansa, aikuiset, alanvaihtajat, osaamisen täydentäjät, työttömät
 • Gradian omistajakunnat: Hankasalmi, Joutsa, Jyväskylä, Jämsä, Keuruu, Kuhmoinen, Laukaa, Luhanka, Muurame, Petäjävesi, Toivakka, Uurainen
 • Keski-Suomen maakuntahallinto
 • Vaikuttajat ja verkostot: Ammatillisen koulutuksen kehittämisyhdistys AMKE ry, Pro-lukio, poliittiset päättäjät, ammattijärjestöt, media
 • Ohjaavat viranomaiset: opetus- ja kulttuuriministeriö, Opetushallitus, työ-ja elinkeinoministeriö
 • Täydentävän rahoituksen toimijat: Keski-Suomen liitto, ELY-keskus, Aluehallintovirasto AVI, muut rahoittajat
 • Muut oppilaitokset ja koulutuksen järjestäjät niin kotimaassa kuin ulkomaillakin
 • EduFutura on Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradian, Jyväskylän yliopiston ja Jyväskylän ammattikorkeakoulun yhteistyötä, jossa järjestetään yhteisiä opintoja, hyödynnetään asiantuntijoita ja tiloja yli oppilaitosrajojen sekä kehitetään koulutusta.
 • Kilpailutoiminnan ja tapahtumien järjestäjät: Skills Finland ry, Kasvu Open, Ammatilliset messut
 • Palveluihin ohjaavat tahot: perusasteen koulutus, kolmannen sektorin toimijat, TE-hallinto, Kela, seurakunta, maahanmuuttajapalvelut
 • Tuotteiden ja palveluiden tarjoajat, joiden kanssa on hankintasopimus
 • Kansainväliset verkostot ja kehittämiskumppanit: FinnNet, NON, Efvet, EduCluster, muut koulutusvientikumppanit ja koulutusvientiin liittyvät viranomaiset

Mikä astetta enemmän?

Astetta enemmän - se on asiakaslupauksemme. Yritämme aina vähän parempaan, askeleita edemmäs. Nimemme Gradia viittaakin askeliin eteeenpäin (lat. gradior) sekä laadun ja kehityksen asteeseen (engl. grade). Nimemme viestii oppimisen ja työelämän uudistamisesta sekä toiminnan jatkuvasta parantamisesta, jonka ytimessä on ajatus tehdä asiakkaan hyväksi Astetta enemmän.

Ota yhteyttä!

Yksikönjohtaja
Haapasaari Kaija
040 341 5180
Gradia Jyväskylä
Liiketoiminta ja työelämäpalvelut
Käyntiosoite
Viitaniementie 1 C, Jyväskylä
Postiosoite
PL 472, 40101 Jyväskylä
Kehittämisjohtaja
Tokila Anu
040 341 5141
Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradia
Kehittämispalvelut
Opiskelijapalvelut
Käyntiosoite
Viitaniementie 1 A, Jyväskylä
Postiosoite
PL 472, 40101 Jyväskylä
Kansainvälisten asioiden suunnittelija
Tuominen Rea
040 341 6159
Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradia
Hanke- ja kansainvälisyyspalvelut
Kehittämispalvelut
Käyntiosoite
Viitaniementie 1 A, Jyväskylä
Postiosoite
PL 472, 40101 Jyväskylä
Yhteyspäällikkö
Hyvärinen Jenni
040 341 5299
Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradia
Yhteyspalvelut
Käyntiosoite
Viitaniementie 1 A, Jyväskylä
Postiosoite
PL 472, 40101 Jyväskylä