Laajennettu oppisopimus

Gradiassa voi tehdä oppisopimuksen mihin tahansa ammatilliseen tutkintoon, myös niihin, joita emme itse järjestä. Kyseessä on silloin niin sanottu laajennettu oppisopimuskoulutus, joka mahdollistaa alueen elinkeinoelämälle ja henkilöille vielä enemmän kouluttautumismahdollisuuksia.

Laajennettua oppisopimusta hyödyntäen voidaan opiskelijalle tai työnantajalle hankkia koulutusta tutkintoihin, joita ei löydy Gradian omasta koulutusvalikoimasta. Oppisopimuksen suunnittelu ja koordinointi on Gradian vastuulla ja tietopuolisesta koulutuksesta huolehtii tutkinnon tarjoava oppilaitos.

Mahdollistaa esimerkiksi harvinaisempien erikoisammattitutkintojen opiskelun

Laajennetulla oppisopimuksella voi suorittaa esimerkiksi tieto- ja kirjastopalvelujen ammattitutkinnon, yritysneuvojan erikoisammattitutkinnon, valmennuksen erikoisammattitutkinnon tai ympäristöalan erikoisammattitutkinnon. Tämä mahdollisuus täydentää hyvin Gradian entuudestaan laajaa ammatillisen koulutuksen tarjontaa ja palvelee alueemme työnantajia heidän koulutustarpeissaan. Verkostossamme ovat myös kaikkein harvinaisimpia tutkintoja tarjoavat oppilaitokset.

Oppisopimuksen solmiminen alkaa yhteydenotolla työelämäkoordinaattoriin

Laajennetun oppisopimuksen suunnittelu käynnistetään yhdessä Gradian työelämäkoordinaattorin kanssa. Aluksi selvitetään oppisopimuksen edellytykset. Sen jälkeen työelämäkoordinaattori selvittää, mistä soveltuvaa koulutusta on saatavilla, hankkii koulutuksen ja tekee opiskelusuunnitelman sekä tarvittavat sopimukset osapuolten kanssa. Mikäli kyseessä on ammatillinen perustutkinto, pakolliset yhteiset aineet voi suorittaa Gradiassa.

Palsta 1/2

Tutustu kokemukseen laajennetusta oppisopimuksesta

”Teemme yhteistyötä monien oppilaitosten kanssa, jotta keskisuomalaisille työnantajille löydetään soveltuvimmat koulutusratkaisut. 

Verkostossamme ovat myös kaikkein harvinaisimpia tutkintoja tarjoavat oppilaitokset”, kertoo Eero Lappi, joka on yksi Gradian työelämäkoordinaattoreista. Lue lisää.

Palsta 2/2