Laajuus

Koulutuksen kesto on noin 4 kuukautta.

Aika

-

Hakuaika

-

Kenelle

Oletko kiinnostunut yrittäjyydestä? Kiinnostaako oman yrityksen perustaminen? Haluatko itse päättää oman työarjen rytmiikasta ja ottaa vapauden rinnalle mukaan reippaasti vastuuta?

Yrittäjyyden ammattitutkinto on suunnattu juuri sinulle, joka suunnittelet yrityksen perustamista lähitulevaisuudessa ja olet työttömänä tai työttömyysuhanalaisena työnhakijana. Sinulla saattaa myös olla mielessäsi hyvä yritysidea, jonka ympärille on mahdollista rakentaa toimiva liiketoimintakonsepti, mutta kaipaat tähän vielä hieman apua.

Hakeutuminen

Koulutus on työvoimakoulutusta. Koulutukseen haetaan TE-palveluiden internet-sivujen kautta. Valinnat koulutukseen tekee TE-toimisto.

Kuvaus

Koulutuksen aikana rakennetaan liiketoimintasuunnitelma, jolla osoitetaan omaa osaamista. Koulutuksen sisältö tarjoaa asiakaslähtöistä ja monipuolista käytännön yrittäjyyden osaamista.

Koulutuksen eri teemoissa sivutaan digitaalisuuden roolia yrittäjän arjessa, ravistellaan liiketoimintaosaamista, mietitään asiakaspalvelutaitoja ja yrityksesi tuotteistamisprosessia. Lisäksi syvennytään myynnin ja markkinoinnin mahdollisuuksiin sekä harjoittelemme esim. myyntipuheen pitämistä, sillä tämän taidon hallitseminen auttaa moneen tilanteeseen! Taloushallinnon Bootcampissa numerot saavat tarinan ja merkityksen ympärilleen. Tämän päivän yrittäjä tarvitsee myös erilaisten digitaalisten alustojen ja sosiaalisen median hallintaa ja näitä pääsemme myös opiskelemaan. Ilman verkostoja ei myöskään yksikään yrittäjä pysty toimimaan, joten koulutus toimii myös loistavana verkostoitumisen mahdollisuutena. Koulutuksen kautta saa selkeän ja tiukan setin yrittäjyydestä, tuotteistamisesta, myynnistä ja markkinoinnista, sekä taloushallinnosta, jotka ovat yrittäjyyden peruspilareita.

Rakenne

Koulutuksen sisältö:
1. Orientaatio yrittäjyyden opintoihin ja liiketoimintaosaaminen
2. Tuotteiden ja palveluiden kehittäminen
3. Myynti ja markkinointi
4. Taloudellisen tuloksen varmistaminen ja kehittäminen
5. Digitaalisuus yrittäjän arjessa ja sosiaalisen median mahdollisuudet
6. Yrittäjän työhyvinvointi ja verkostotoiminta
7. Näyttöjä 3 kpl (1 kpl/tutkinnon osa)

(Huom! Muutokset mahdollisia!)

Tutkintokoulutuksessa on mahdollista suorittaa seuraavat tutkinnon osat, mikäli tutkinnon suorittamisen edellytykset täyttyvät:
• Yritystoiminnan suunnittelu (pakollinen tutkinnon osa)
• kaksi valinnaista tutkinnon osaa: liiketoiminnan tehtävissä toimiminen, tuotteiden ja palveluiden kehittäminen, myynti ja markkinointi, (liiketoiminnan osa-alueen digitalisointi tai projektin suunnittelu ja toteuttaminen).

Tutkinto koostuu yhdestä pakollisesta tutkinnon osasta, sekä kahdesta valinnaisesta tutkinnon osasta. Yrittäjyyden ammattitutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä.

Monta tapaa opiskella

Kontaktikertoja on yhteensä 12 kpl (lähi- ja etäopetus) ja opiskeluaika sijoittuu näinä päivinä klo 9:00-15:30. Välipäivinä täydennät liiketoimintasuunnitelmaa sekä etsit itsenäisesti tietoa. Koulutuksen aikana täsmennät liikeideaasi, vahvistat liiketoimintaosaamistasi ja varmistat, että omaat tarvittavat edellytykset kannattavan yrityksen perustamiseksi. Keskeisiä teemoja ovat tuotteesi tai palvelusi, asiakasryhmäsi, markkinointitoimenpiteiden suunnittelu ja laskelmien teko. Valmennukseen liittyy yksilö- ja pienryhmätyöskentelyä, pääpaino on kuitenkin itsenäisessä työskentelyssä. Koulutuksen aikana tapaat vastuuopettajan lisäksi myös muita kouluttajia ja asiantuntijavierailijoita eri toimialoilta. Verkko-oppimisympäristönä käytetään pääasiassa Moodlea ja Microsoft Teams-sovellusta.

Hakupalvelut

040 341 6193
hakupalvelut@gradia.fi
chat gradia.fi/oppimaan
26.6.-29.7. ma-pe:
puhelin klo 9 - 12, chat klo 13 - 15


 

Aika

-

Paikkakunta

Jyväskylä