Laajuus

Noin 4,5 kuukautta.

Aika

-

Hakuaika

-

Kenelle

Koulutus sopii hoitoalasta kiinnostuneille maahanmuuttajille, joilla on riittävä suomen kielen taito koulutukseen osallistumiseen (vähintään A2).

Hakeutuminen

Koulutus on työvoimakoulutusta. Koulutukseen haetaan TE-palveluiden internet-sivujen kautta. Pääset TE-palveluiden sivuille alla olevan hakupainikkeen kautta. Valinnat koulutukseen tekee TE-toimisto. Koulutuksen numero on 706522.

Kuvaus

Koulutuksen tavoite on tutustua hoitoalaan ja opiskella alalla tarvittavia perustaitoja sekä alan suomea. Tutustut myös hoitoalan ammatteihin ja hoitoalaan työskentely-ympäristönä. Koulutuksen aikana tutustut myös hoitoalan koulutusvaihtoehtoihin. Samalla sinun suomen kieli kehittyy.

Koulutukseen sisältyy lähiopetusta ja työssäoppimista alan työpaikoissa. Lähiopetuksen aikana mukana ovat sekä ammatillinen opettaja että suomen kielen opettaja.

Koulutuksen järjestää Gradia Koulutuspalvelut Oy yhteistyössä Gradia Jyväskylän kanssa. Koulutuspaikka on Gradia Jyväskylän Viitaniemen toimipiste (Viitaniementie 1 A, Jyväskylä) ja Kukkulan toimipiste (Keskussairaalantie 21, Jyväskylä).

Rakenne

Koulutuksessa tutustutaan hoitoalan perustaitoihin ja opiskellaan alaan liittyvää perussanastoa.

Keskeisiä sisältöjä ovat mm.
- hoitotyö ja aseptiikka
- fysiologian ja anatomian perusteet
- ammatillinen vuorovaikutus
- ammattietiikka
- ravitsemus
- ammatillinen suomen kieli
- matematiikka
- tietotekniikka
- työssäoppiminen

Koulutuksen aikana on mahdollista suorittaa 1-3 alalla toimimisen kannalta tarkoituksenmukaista lupakorttia (esim. ensiapu, hygieniosaaminen).

Monta tapaa opiskella

Koulutuksessa on lähiopetusta, itsenäisiä oppimistehtäviä ja työssäoppimista. Lähiopetuksessa ovat mukana ammatillinen opettaja ja suomen kielen opettaja.

Jatko-opintomahdollisuudet

Tämän koulutuksen jälkeen voit hakea esim. hoitoalan ammatilliseen koulutukseen.

Hakupalvelut

040 341 6193
hakupalvelut@gradia.fi
chat gradia.fi/oppimaan
ma, ke,to klo 9-15, ti ja pe klo 10-14


 

Aika

-

Paikkakunta

Jyväskylä